JavaScript-instellingen en -voorkeuren voor interactieve webpagina’s

(Doorgestuurd vanaf JavaScript)

Dit artikel beschrijft wat JavaScript is, hoe u het kunt in- en uitschakelen, welke JavaScript-instellingen in Firefox beschikbaar zijn en hoe u het op bepaalde websites kunt toestaan of blokkeren.

Dit artikel beschrijft wat JavaScript is en hoe u het op bepaalde websites kunt toestaan of blokkeren.

Wat is JavaScript?

JavaScript is een standaard programmeertaal die in webpagina’s kan worden opgenomen om functionaliteiten als menu’s, geluiden en andere interactieve eigenschappen mogelijk te maken. Standaard schakelt Firefox het gebruik van JavaScript in en vereist het geen extra installatie.

JavaScript inschakelen en uitschakelen

U kunt in Firefox instellen of JavaScript in webpagina’s mag worden uitgevoerd of niet. Om JavaScript in Firefox toe te staan:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud in het venster OptiesVoorkeuren.
    1. JavaScript inschakelen: selecteer deze optie om het uitvoeren van JavaScripts op uw computer toe te staan.
    2. Klik op Geavanceerd… om geavanceerde instellingen te wijzigen.

3. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Geavanceerde JavaScript-instellingen

Via het venster Geavanceerde JavaScript-instellingen kunt u de rechten voor JavaScripts configureren.

JavaScript - Win2

• Bestaande vensters te verplaatsen of vergroten/verkleinen: deselecteer deze optie om te voorkomen dat JavaScripts de positie of grootte van bestaande vensters wijzigen.
  • Vensters te laten verschijnen/verdwijnen: deze optie bepaalt of websites vensters onder of boven bestaande vensters mogen plaatsen.
  • Contextmenu’s uit te schakelen of te vervangen: wanneer u met de rechtermuisknop op een item klikt, kan een submenu verschijnen. Dit menu, een “contextmenu” genoemd, kan via JavaScripts worden uitgeschakeld. Deselecteer deze optie om het uitschakelen van contextmenu’s door JavaScripts te voorkomen.

JavaScript op bepaalde domeinen toestaan en blokkeren

JavaScript kan worden gebruikt om dingen te doen die sommige mensen niet leuk vinden. Voor betere controle hierover kunt u extensies voor privacy installeren, zoals:

• NoScript: laat JavaScript en andere inhoud alleen uitvoeren op websites naar uw keuze.
  • Ghostery: hiermee kunt u scripts van bedrijven die u niet vertrouwt blokkeren.

Gebaseerd op informatie van JavaScript (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/KYxPJ6