Global Privacy Control in Firefox voor Android

Vanaf Firefox voor Android versie 122, kunt u gebruik maken van Global Privacy Control (GPC) om websites automatisch te melden dat ze geen gegevens over uw navigatiesessie op die website mogen verkopen of delen.

GPC werkt als een ‘Niet-verkopen’-mechanisme in sommige Amerikaanse staten zoals Californië, Colorado en Connecticut. Het kan ook worden gebruikt om aan te geven dat u zich afmeldt voor gerichte advertenties of om in het algemeen te vragen de verkoop of het delen van uw persoonlijke gegevens in die jurisdicties te beperken, evenals in jurisdicties als de EU, het VK, Nevada, Utah en Virginia.

Om deze voorkeur in te schakelen:

1. Tik op de menuknop.
    Settings icon in address bar in android
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik onder Privacy en beveiliging op Verbeterde bescherming tegen volgen.
  4. Tik op de schakelaar naast Websites vertellen mijn gegevens niet te verkopen of te delen om GPC in of uit te schakelen.

Global Privacy Control is standaard ingeschakeld als u privénavigatie gebruikt.