Add-ons bijwerken

Met add-ons kunt u extra functies en functionaliteit aan Firefox toevoegen. Als u hulp nodig hebt bij het installeren van add-ons, zie dan Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Voor oplossingen van problemen en nieuwe functies dient u uw add-ons up-to-date te houden. U kunt uw add-ons als volgt bijwerken.

Add-ons bijwerken

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
  2. Klik op het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensies.
    update addons 57
  3. Kies een van de onderstaande opties:
  • Controleren op updates: hiermee kunt u handmatig op updates voor uw add-ons controleren. Als er een update beschikbaar is, hebt u de keuze om deze nu of later bij te werken.
  • Recente updates bekijken: wanneer u op deze optie klikt, verschijnt links een paneel Recente updates dat uw laatst bijgewerkte updates toont.
  • Add-ons automatisch bijwerken: als u uw add-ons up-to-date wilt houden, selecteert u deze optie om ze automatisch te laten bijwerken.
  • Alle add-ons terugzetten naar automatisch bijwerken: als er add-ons zijn ingesteld om deze handmatig bij te werken, zet het klikken op deze optie alle add-ons terug naar automatisch bijwerken.

Update-instellingen voor bepaalde add-ons

Waarschuwing: het uitzetten van automatische updates kan ervoor zorgen dat u belangrijke beveiligingsupdates voor geïnstalleerde add-ons misloopt. Het wordt aanbevolen om, als u een add-on niet gebruikt, deze uit te schakelen in plaats van automatische updates uit te zetten.

U kunt de updatemethode voor elke extensie als volgt individueel aanpassen, wanneer de aanbevolen optie Add-ons automatisch bijwerken is geselecteerd.

1. Ga naar het paneel Extensies.
  2. Klik op Meer om de detailpagina van een bepaalde extensie te zien(/for}Klik op de extensie en selecteer het tabblad Details.
    extensions details tab
  3. Zoek naar de regel Automatische updates. (Mogelijk dient u op de pagina omlaag te scrollen).
    • Selecteer Uit om updates voor die extensie op handmatig in te stellen.
    Als automatische updates zijn uitgeschakeld, verschijnt een koppeling Controleren op updates op dezelfde regel.
    • Selecteer Aan of Standaard om de extensie op automatisch controleren in te stellen.
  4. Als u wilt, kunt u teruggaan naar het paneel Extensies om andere extensies in te stellen.
  5. Sluit het tabblad Add-onbeheerder (about:addons).

Kan ik verouderde (‘legacy’) add-ons bijwerken?

Extensies die niet aan de nieuwe add-on-technologie van Firefox voldoen, zijn gedeactiveerd en naar het paneel Verouderde extensies verplaatst. Als u de add-on nodig hebt, kunt u de website van de ontwikkelaar bezoeken om te zien of deze naar de nieuwe standaard voor WebExtensions zal worden gemigreerd. De extensie zal automatisch worden bijgewerkt zodra de ontwikkelaar van de add-on een compatibele versie aanbiedt. U kunt ook deze instructies volgen om naar een vervanging te zoeken:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Verouderde extensies.
    Fx57_LegacyExtensions-panelFx67Addons-LegacyExtensionsPanelNEW
  2. Klik rechts van de add-on op de knop Een vervanging zoeken. Als er geen vervanging beschikbaar is, wordt de pagina Aanbevolen add-ons geopend, waar u naar een compatibel alternatief kunt zoeken. Het hulpmiddel Extension Finder kan u ook helpen vervangende extensies te vinden.

Extensies die niet aan de nieuwe add-on-technologie van Firefox voldoen, zijn gedeactiveerd. Als u de add-on nodig heeft, dan kunt u de website van de ontwikkelaar bezoeken om de zien of deze wordt gemigreerd naar de WebExtensies-standaard. De extensie wordt automatisch bijgewerkt als de add-onontwikkelaar een compatibele versie aanbiedt. U kunt ook naar een compatibel alternatief zoeken. Het hulpmiddel Extension Finder (en) kan u helpen alternatieve extensies te vinden.