Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 22261
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Firefox Sync kan vanaf een van uw gesynchroniseerde computers (apparaat, gegevens, account) of vanaf een willekeurige computer (gegevens, account) worden beheerd. Dit artikel beschrijft hoe u uw Firefox Sync-account kunt beheren.

De sjabloon ‘Only in Fx4’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Uw Sync-account benaderen

Gebruik de volgende procedures om u bij uw Sync-account aan te melden, afhankelijk van welke computer u gebruikt.

Hoe benader ik mijn Sync-account vanaf een van mijn gesynchroniseerde computers?

1. Start Firefox.
  2. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  3. Klik op het pictogram Sync. Het voorkeurenpaneel van Sync verschijnt.
    Manage Sync Account - Win Fx11 Manage Sync Account - Win1Manage Sync Mac

Hoe benader ik mijn Sync-account vanaf een willekeurige computer?

1. Open een browser.
  2. Ga naar https://account.services.mozilla.com.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Klik op Login. Uw Firefox Sync-accountbeheerportaal wordt geladen.

Manage Sync Account - Win2

Uw apparaten toevoegen, hernoemen en deactiveren

De volgende procedures helpen u bij het beheren van uw gesynchroniseerde apparaten.

Hoe voeg ik een apparaat toe aan mijn Firefox Sync?

Zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer? en Sync gebruiken om uw bladwijzers, wachtwoorden en meer van Firefox te delen met Firefox voor mobiel.

Hoe deactiveer ik mijn gesynchroniseerde apparaat?

1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Klik op Dit apparaat deactiveren. Er verschijnt een prompt.

Sync Mac Deactivate
  3. Klik op Alle gegevens herinitialiseren voor bevestiging. De gegevens van uw apparaat zullen niet langer met de Sync-gegevens van de server worden gesynchroniseerd, en u wordt afgemeld bij uw Sync-account.

Hoe hernoem ik mijn gesynchroniseerde apparaat?

1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Voer onder in het venster de computernaam voor uw Sync-account in. De apparaatnaam wordt gewijzigd in de pagina Tabbladen van andere computers.

Sync Mac Rename

Uw Sync-gegevens beheren

De volgende procedures tonen hoe u uw Sync-gegevens kunt selecteren, verminderen, opnieuw instellen, wissen en hiervoor een hogere quota kunt aanvragen.

Hoe selecteer ik de gegevens die ik wil synchroniseren?

Noot: om veiligheidsredenen wordt het hoofdwachtwoord niet gesynchroniseerd, zelfs als wachtwoorden en voorkeuren zijn geselecteerd.
  1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Selecteer in de sectie Synchroniseren het selectievakje voor elk type gegevens dat u wilt synchroniseren: bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis, open tabbladen.

Sync Mac Data

Hoe selecteer ik de gegevens die ik wil synchroniseren?

Noot: om veiligheidsredenen wordt het hoofdwachtwoord niet gesynchroniseerd, zelfs als wachtwoorden en voorkeuren zijn geselecteerd.
  1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Selecteer in de sectie Synchroniseren het selectievakje voor elk type gegevens dat u wilt synchroniseren: bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis, open tabbladen en add-ons.
    Sync Mac Data

Hoe verlaag ik de hoeveelheid gegevens die ik wil synchroniseren?

1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Klik op Account beheren en selecteer daarna Quota bekijken. Er verschijnt een blad waarin uw serverquota worden weergegevenEr wordt een venster geopend waarin uw serverquota worden weergegeven.
  3. Haal vinkjes bij items weg om deze niet langer te synchroniseren en ruimte op de server vrij te maken.
  4. Klik daarna op OK om de actie te bevestigen en het bladvenster te sluiten.

Hoe stel ik mijn Sync-gegevens opnieuw in?

1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Klik op Account beheren en selecteer daarna Sync herinitialiseren. Er verschijnt een blad dat de Sync-voorkeuren weergeeftEr wordt een venster geopend dat de Sync-opties weergeeft.
  3. Selecteer de actie die u wilt uitvoeren:
    • Aanbevolen: de gegevens van deze computer met uw Sync-gegevens laten samengaan
    • Alle gegevens op deze computer vervangen door mijn Sync-gegevens
    • Alle gegevens op andere apparaten vervangen door gegevens van deze computer
  4. Klik op VolgendeVerdergaan. Er verschijnt een blad voor bevestiging.
  5. Klik op VolgendeVerdergaan om de Sync-gegevens volgens uw geselecteerde instelling opnieuw met uw apparaat te synchroniseren.

Hoe wis ik mijn Sync-gegevens?

Waarschuwing: dit zal al uw gegevens wissen.
  1. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com.
  2. Klik op Clear your Sync data.
  3. Klik op Clear My Sync Data voor bevestiging.

Hoe vraag ik een vergroting van mijn quota aan?

1. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com.
  2. Klik op Request a quota increase.
  3. Voer de gewenste vergroting in en de reden hiervan.
  4. Klik op Submit Request voor bevestiging.
    Noot: u dient te wachten tot de nieuwe quota zijn goedgekeurd voordat deze voor uw account beschikbaar zijn.
  5. Klik op in de rechterbovenhoek van de pagina op Sign out om het beheren van uw Sync-account vanaf het accountbeheerportaal te voltooien.

Voor meer informatie over de Sync-quota, zie Hoeveel gegevens worden er gesynchroniseerd?.

Uw Sync-wachtwoord en -sleutel beheren

De volgende procedures tonen hoe u uw Sync-wachtwoord kunt wijzigen en uw Sync-sleutelherstelsleutel kunt bekijken of opnieuw genereren.

Hoe wijzig ik mijn Sync-wachtwoord vanaf een van mijn gesynchroniseerde computers?

Waarschuwing: uw andere apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met het nieuwe wachtwoord.
  1. Open het optiesvenstervoorkeurenpaneel van Sync.
  2. Klik op het Sync-paneel op Account beheren en selecteer daarna Wachtwoord wijzigen. Er verschijnt een dialoogvenster met uw wachtwoordEr wordt een venster geopend waarin uw wachtwoord wordt weergegeven.

Sync Mac Password
  3. Voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.
  4. Klik op Wachtwoord wijzigen om de wijziging door te voeren en het dialoogvenstervenster te sluiten.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Hoe wijzig ik mijn Sync-wachtwoord vanaf een willekeurige computer?

Waarschuwing: uw apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met het nieuwe wachtwoord.
  1. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com.
  2. Klik op Change your password.
  3. Voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.
  4. Klik daarna op Change your Password om de wijziging door te voeren.

Waar kan ik mijn Sync-sleutel vinden?

De Sync-sleutelherstelsleutel wordt gebruikt voor het versleutelen van uw gegevens voordat ze naar de Mozilla-servers worden verzonden. U kunt dit zien als een sleutel die uw gegevens opsluit in een veiligheidskluis die alleen u kunt openen. Dit houdt in dat noch Mozilla, noch iemand anders uw gegevens kan lezen zonder uw Sync-sleutelherstelsleutel, die nodig is om de kluis te openen.

Voltooi de volgende stappen in Firefox op een computer waarop uw Sync-account al is ingesteld om uw Sync-sleutel te vinden. Als u geen gesynchroniseerde apparaten in de buurt hebt, zie dan Ik ben mijn Sync-sleutel kwijt.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik op Account beheren en selecteer daarna Mijn Sync-sleutel.
    Find Sync Key

Find Sync Key - Win1

sync_tab_sync_key-macff4
    Er wordt een venster geopend waarin uw Sync-sleutel wordt weergegeven.
    Sync KeyFind Sync Key - Win2

sync_key-macff4
    Tip: het is een goed idee om uw Sync-sleutel af te drukken of op te slaan, zodat u uw gegevens ook kunt benaderen als u zich niet bij deze computer bevindt.

Waar kan ik mijn herstelsleutel vinden?

De Sync-sleutelherstelsleutel wordt gebruikt voor het versleutelen van uw gegevens voordat ze naar de Mozilla-servers worden verzonden. U kunt dit zien als een sleutel die uw gegevens opsluit in een veiligheidskluis die alleen u kunt openen. Dit houdt in dat noch Mozilla, noch iemand anders uw gegevens kan lezen zonder uw Sync-sleutelherstelsleutel, die nodig is om de kluis te openen.

Voltooi de volgende stappen in Firefox op een computer waarop uw Sync-account al is ingesteld om uw herstelsleutel te vinden. Als u geen gesynchroniseerde apparaten in de buurt hebt, zie dan Ik ben mijn herstelsleutel kwijt.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik op Account beheren en selecteer daarna Mijn herstelsleutel. Er wordt een venster geopend waarin uw herstelsleutel wordt weergegeven.
    Tip: het is een goed idee om uw herstelsleutel af te drukken of op te slaan, zodat u uw gegevens ook kunt benaderen als u zich niet bij deze computer bevindt.

Hoe genereer ik een nieuwe Sync-sleutel?

Zie Uw Sync-gegevens vervangen voor instructies over het genereren van een nieuwe sleutel en het opnieuw toevoegen van uw apparaten.

Hoe genereer ik een nieuwe herstelsleutel?

Zie Uw Sync-gegevens vervangen voor instructies over het genereren van een nieuwe sleutel en het opnieuw toevoegen van uw apparaten.

Uw Sync account verwijderen

Waarschuwing: dit zal al uw gegevens verwijderen, en u zult Sync niet langer kunnen gebruiken.
  1. Meld u aan bij https://account.services.mozilla.com.
  2. Klik op Delete your account.
  3. Voer uw wachtwoord in.
  4. Klik op Delete My Account voor bevestiging.