Forumantwoord - Schone herinstallatie

Hallo,

Bepaalde Firefox-problemen kunnen worden verholpen door een schone herinstallatie uit te voeren. Dit houdt in dat u programmabestanden van Firefox verwijdert en daarna Firefox opnieuw installeert. Volg daarvoor deze stappen:

Noot: wellicht wilt u deze stappen afdrukken of in een andere browser weergeven.

1. Download de nieuwste desktopversie van Firefox vanaf http://www.mozilla.org en sla het installatiebestand op op uw computer.
  2. Sluit nadat het downloaden is voltooid alle Firefox-vensters (klik op Afsluiten vanuit het menu Firefox of Bestand).
  3. Verwijder de installatiemap van Firefox, die zich standaard op een van deze locaties bevindt:
    • Windows:
      • C:\Program Files\Mozilla Firefox
      • C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
    • Mac: verwijder Firefox uit de map Programma’s.
    • Linux: als u Firefox hebt geïnstalleerd met de op uw distributie gebaseerde pakketbeheerder, dient u dezelfde methode te gebruiken om het programma te de-installeren - zie Firefox installeren in Linux. Als u het binaire pakket vanaf de Firefox-downloadpagina hebt gedownload en geïnstalleerd, verwijder dan eenvoudig de map firefox in uw thuismap.
  4. Ga nu verder en installeer Firefox opnieuw:
    1. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand en doorloop de stappen van de installatiewizard.
    2. Zodra de wizard is voltooid, kunt u Firefox direct openen nadat u op de knop Voltooien hebt geklikt.

We horen graag van u of dit heeft geholpen!

Dank u.

WAARSCHUWING: voer niet het de-installatieprogramma van Firefox uit en gebruik geen verwijderingsprogramma van derden als onderdeel van dit proces, omdat daardoor al uw Firefox-gegevens voorgoed kunnen worden verwijderd, met inbegrip van maar niet beperkt tot extensies, de buffer, cookies, bladwijzers, persoonlijke instellingen en opgeslagen wachtwoorden. Deze gegevens kunnen niet worden hersteld, tenzij hiervan een reservekopie naar een extern apparaat is gemaakt!