Firefox bijwerken naar de meest recente versie

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 22250
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Waarschuwing: Firefox 3.6 zal slechts gedurende een korte periode van beveiligings- en stabiliteitsupdates worden voorzien. Download en installeer de meest recente versie van Firefox vanaf mozilla.org/firefox.

Firefox werkt zichzelf automatisch bij. Dit artikel legt uit hoe het updateproces werkt en hoe u handmatig op updates kunt controleren.

• Kunt u Firefox niet openen en bijwerken? Geen probleem! Download eenvoudig het Firefox-installatieprogramma vanaf mozilla.org/firefox. Zie het artikel Firefox installeren voor uw besturingssysteem als u meer hulp nodig hebt.
Noot: als u de versie van Firefox in een pakketvorm voor uw Linux-distributie gebruikt, dient u te wachten tot er een bijgewerkt pakket wordt vrijgegeven naar de pakketrepository ervan. Dit artikel is alleen van toepassing als u Firefox handmatig hebt geïnstalleerd (zonder de pakketbeheerder van uw Linux-distributie te gebruiken).

Hoe werken automatische updates?

Standaard is Firefox zo geconfigureerd dat automatisch wordt gecontroleerd op updates.

1. Wanneer een update beschikbaar is, wordt automatisch het dialoogvenster Software-update weergegeven. Dit bevat een lijst met updates voor Firefox-onderdelen die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Klik om met het bijwerken van uw software te beginnen op OK. De nieuwe versies van geselecteerde updates worden gedownload en geïnstalleerd.
  2. Zodra het installatieproces is voltooid, moet u Firefox opnieuw starten. Klik op Klaar om Firefox te sluiten en opnieuw te openen.
  3. Nadat Firefox opnieuw is gestart, zullen alle bijgewerkte versies van Firefox-onderdelen beschikbaar zijn.
  • Updates worden op de achtergrond gedownload en zodra u Firefox opnieuw start geïnstalleerd.
  • Als een update langer dan 24 uur op installatie wacht, zult u een melding zien met de optie om Firefox opnieuw te starten en de update te installeren.

Update Win4Update Mac4Update Lin4

Noot: Firefox werkt plug-ins (zoals Adobe Flash, Quicktime of Java) niet automatisch bij. Werk uw plug-ins bij op Mozilla’s plug-in-controlepagina.

Hoe controleer ik handmatig op updates?

U kunt op elk willekeurig moment controleren op updates.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Help en selecteer Over Firefox. Voor Windows XP: ga naar het menu Help en selecteer Over Firefox.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Over Firefox.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Over Firefox.
  2. Het venster Over Firefox wordt geopend en Firefox zal beginnen met het controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, zal het downloaden ervan automatisch beginnen. Als Firefox al up-to-date is, sluit dan eenvoudig het venster Over Firefox.
    Update Win1Update Mac1Update Lin1
  3. Klik zodra de updates gedownload en gereed zijn voor installatie op Update toepassen. Firefox zal opnieuw worden gestart en de updates zullen worden geïnstalleerd.
    Update Win2Update Mac2Update Lin2
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Controleren op updates….Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Controleren op updates…. Het venster Software-update zal worden geopend.

2. Als er grote updates beschikbaar zijn, klik dan op De nieuwe versie verkrijgen om het updateproces te beginnen.

• Als er geen updates beschikbaar zijn, klik dan op VoltooienKlaar om het venster te sluiten.
  3. Wanneer de updates gereed zijn voor installatie, moet u Firefox herstarten. Klik op Firefox herstarten om Firefox opnieuw te starten en de updates te installeren.

Hoe configureer ik opties voor het bijwerken?

U kunt Firefox configureren om automatisch te controleren op updates of om automatisch bijwerken uit te schakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor het automatisch bijwerken worden weergegeven.

4. Update-opties:
    • Automatisch controleren op updates voor: selecteer de dingen die u door Firefox wilt laten controleren. Firefox kan controleren op updates voor de toepassing zelf, eventueel geïnstalleerde add-ons (behalve plug-ins – gebruik de plug-in-controlepagina om deze bij te werken) en zoekmachines.
      • Deselecteer alle drie de opties om het automatisch controleren op updates uit te schakelen.
        Als u de Firefox-optie deselecteert, zult u geen kritieke beveiligingsupdates ontvangen die u online veilig houden, tenzij u regelmatig een handmatige controle op updates uitvoert.
    • Als er updates voor Firefox worden gevonden: kies hier hoe Firefox met gevonden updates moet omgaan.
      • Mij vragen wat ik wil doen: Firefox laat u kiezen of u updates wilt downloaden en installeren. Als u hier niet voor kiest, kunt u deze op een later tijdstip downloaden.
      • Automatisch de update downloaden en installeren: Firefox downloadt en installeert gevonden updates automatisch. Als u wilt dat een vraag verschijnt in het geval dat de downloads eventueel geïnstalleerde add-ons zullen uitschakelen, selecteert u deze optie.
    • Klik op Updategeschiedenis tonen om de geschiedenis van uitgevoerde en geïnstalleerde updates te bekijken.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

U kunt Firefox configureren om automatisch te controleren op updates of om automatisch bijwerken uit te schakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor het automatisch bijwerken worden weergegeven.
    Options - Advanced - Win3Prefs - Advanced - Mac3Prefs - Advanced - Lin3
  4. Update-opties:
    • Automatisch controleren op updates voor: selecteer de dingen die u door Firefox wilt laten controleren. Firefox kan controleren op updates voor de toepassing zelf, eventueel geïnstalleerde add-ons (behalve plug-ins – gebruik de plug-in-controlepagina om deze bij te werken) en zoekmachines.
      • Deselecteer alle drie de opties om het automatisch controleren op updates uit te schakelen.
        Als u de Firefox-optie deselecteert, zult u geen kritieke beveiligingsupdates ontvangen die u online veilig houden, tenzij u regelmatig een handmatige controle op updates uitvoert.
    • Als er updates voor Firefox worden gevonden: kies hier hoe Firefox met gevonden updates moet omgaan.
      • Mij vragen wat ik wil doen: Firefox laat u kiezen of u updates wilt downloaden en installeren. Als u hier niet voor kiest, kunt u deze op een later tijdstip downloaden.
      • Automatisch de update downloaden en installeren: Firefox downloadt en installeert gevonden updates automatisch. Als u wilt dat een vraag verschijnt in het geval dat de downloads eventueel geïnstalleerde add-ons zullen uitschakelen, selecteert u deze optie.
    • Klik op Updategeschiedenis tonen om de geschiedenis van uitgevoerde en geïnstalleerde updates te bekijken.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

U kunt Firefox configureren om automatisch te controleren op updates of om automatisch bijwerken uit te schakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor het automatisch bijwerken worden weergegeven.
    Options - Update - Win - Fx 10Options - Update - Mac - Fx 10Options - Update - Lin - Fx 10
  4. Firefox-updates:
    • Updates automatisch installeren (aanbevolen: verbeterde beveiliging): Firefox downloadt en installeert gevonden updates automatisch. Als u wilt dat een vraag verschijnt in het geval dat de downloads eventueel geïnstalleerde add-ons zullen uitschakelen, selecteert u deze optie.
    • Controleren op updates, maar mij laten kiezen of ik deze wil installeren: Firefox laat u kiezen of u updates wilt downloaden en installeren. Als u hier niet voor kiest, kunt u deze op een later tijdstip downloaden.
    • Nooit controleren op updates (niet aanbevolen: beveiligingsrisico): Firefox zal niet controleren op updates.
      Waarschuwing: als u deze optie selecteert, zult u geen kritieke beveiligingsupdates ontvangen die u online veilig houden, tenzij u regelmatig een handmatige controle op updates uitvoert.
    • Klik op Updategeschiedenis tonen om de geschiedenis van uitgevoerde en geïnstalleerde updates te bekijken.
  5. Automatisch bijwerken:
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

U kunt Firefox configureren om automatisch te controleren op updates of om automatisch bijwerken uit te schakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor het automatisch bijwerken worden weergegeven.
    Fx11Options-Adv-Upd_Win7Update Mac Fx11Update Linux Fx11
  4. Firefox-updates:
    • Updates automatisch installeren (aanbevolen: verbeterde beveiliging): Firefox downloadt en installeert gevonden updates automatisch. Als u wilt dat een vraag verschijnt in het geval dat de downloads eventueel geïnstalleerde add-ons zullen uitschakelen, selecteert u deze optie.
    • Controleren op updates, maar mij laten kiezen of ik deze wil installeren: Firefox laat u kiezen of u updates wilt downloaden en installeren. Als u hier niet voor kiest, kunt u deze op een later tijdstip downloaden.
    • Nooit controleren op updates (niet aanbevolen: beveiligingsrisico): Firefox zal niet controleren op updates.
      Waarschuwing: als u deze optie selecteert, zult u geen kritieke beveiligingsupdates ontvangen die u online veilig houden, tenzij u regelmatig een handmatige controle op updates uitvoert.
    • Klik op Updategeschiedenis tonen om de geschiedenis van uitgevoerde en geïnstalleerde updates te bekijken.
  5. Automatisch bijwerken:
    • Zoekmachines: vink dit aan om automatische updates voor uw zoekmachines te ontvangen.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Ik ondervind problemen bij het bijwerken, wat kan ik doen?

Deze artikelen helpen u bij kwesties die aan het bijwerken van Firefox zijn gerelateerd:

Gebaseerd op informatie van Software Update (mozillaZine KB)