FAQ - IMAP naar POP wijzigen

Deze handleiding toont hoe u een nieuwe account voor POP-toegang kunt configureren (in plaats van IMAP).

1. Selecteer Extra | Accountinstellingen… | Accountacties | E-mailaccount toevoegen….

2. Vul uw gebruikersnaam (controleer dit bij uw e-mailprovider; dit is meestal uw volledige e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Doorgaan.

3. Thunderbird zal proberen uw accountinstellingen automatisch te configureren voor het gebruik van IMAP. Klik op Stoppen.

4. Vul uw accountgegevens als volgt in:

• Gebruikersnaam: vul uw volledige e-mailadres in (of wat uw e-mailprovider adviseert; doorgaans uw volledige e-mailadres, hoewel dit soms alleen het gedeelte voor de “@” is).
  • Inkomend: vul de naam van uw server voor inkomende e-mail in (doorgaans “mail.uwmailprovider.com” of “pop.uwmailprovider.com”, bijvoorbeeld “mail.argontech.net”).
  • Uitgaand: vul de naam van uw server voor uitgaande e-mail in (doorgaans “mail.domeinnaam.com” of “smtp.domeinnaam.com”).
  • Selecteer “POP” in de keuzelijst rechts van de naam van de server voor inkomende e-mail (de rij met de naam “Incoming:” in de schermafbeelding, of “Inkomend:” in de Nederlandse versie). Dit is belangrijk, omdat u dit later niet kunt wijzigen naar POP als hier IMAP is geselecteerd!
  • Poortnummer inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Poortnummer uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Beveiliging inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Beveiliging uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.

5. Klik zodra de instellingen zijn ingevoerd op Handmatige configuratie….

392d0f55c47034c558c6b307a6ec6dfa-1266538243-682-1.png .

U kunt een foutmelding zien verschijnen waarin wordt gemeld dat de SMTP-account al bestaat. Sluit deze melding.

6. Klik op Annuleren om het dialoogvenster Accountinstellingen te sluiten. Open de pagina Accountinstellingen opnieuw en u zult zien dat uw nieuwe account is aangemaakt. Controleer ook of uw Uitgaande server (SMTP) voor deze account juist is (onder in de schermafbeelding).

7. Controleer of uw inkomende en uitgaande e-mail werkt zoals het hoort. Als alles in orde is (d.w.z. u kunt e-mail versturen en ontvangen en u ziet oude e-mailberichten; bedenk dat bepaalde e-mailproviders u mogelijk geen toegang tot al uw e-mailberichten of e-mailmappen geven; controleer dit bij uw e-mailprovider) en u per ongeluk een IMAP-account hebt aangemaakt, verwijder deze per ongeluk aangemaakte IMAP-account dan als volgt: open Extra | Accountinstellingen…, selecteer de per ongeluk aangemaakte IMAP-account met de IMAP-serverinstelling, gevolgd door Accountacties | Account verwijderen in de keuzelijst onder de accountlijst aan de linkerkant.

Voor meer informatie over verbindingsgegevens voor een account, zie Handmatige accountconfiguratie.

Deel dit artikel: <a href="http://mzl.la/1BsOsZg">http://mzl.la/1BsOsZg</a>