Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen

Noot: er zijn andere manieren om Firefox aan te passen. U kunt bijvoorbeeld functies aan Firefox toevoegen met add-ons en u kunt de Nieuw-tabbladpagina aanpassen.

De werkbalk van Firefox biedt eenvoudige toegang tot algemene functies. Mist u iets wat u veel gebruikt? De werkbalk is eenvoudig aan te passen. Is er iets wat u niet altijd gebruikt? Probeer het aan het overloopmenu toe te voegen. Hier wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Het overloopmenu of de werkbalk aanpassen

U kunt de items die in het overloopmenu of in uw werkbalk verschijnen wijzigen.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen en kies Werkbalk aanpassen….
    FxMenu-MoreTools-CustomizeToolbar
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarmee u items van en naar het overloopmenu en de werkbalk kunt slepen. Merk op dat sommige items, zoals de menuknop Fx89menuButton, niet naar het overloopmenu kunnen worden verplaatst. Experimenteer gerust. U kunt altijd opnieuw beginnen door op de knop Standaardinstellingen herstellen onder in het scherm te klikken.
    Fx89CustomizeFirefox-winFx112CustomizeFirefox-winfx89-customize-toolbarFx112CustomizeFirefox-linuxFx89Customize-macFx111CustomizeFirefox-mac
  2. Klik op de knop Gereed zodra u klaar bent.
Tip: er is nog een andere manier om het tabblad Firefox aanpassen te openen. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een lege ruimte in de tabbladenbalk of werkbalk en kies Werkbalk aanpassen… in het contextmenu.

De titelbalk, menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
    • De titelbalk aanzetten: plaats een vinkje naast Titelbalk links onderaan.
    • De menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten: klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken aan de onderkant van het scherm en kies de werkbalken die u wilt laten weergeven.
    Fx89CustomizeToolbars-win
    Noot: de bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  2. Klik op de knop Gereed.

De titelbalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
    • De titelbalk aanzetten: plaats een vinkje naast Titelbalk links onderaan.
    • De bladwijzerwerkbalk aanzetten: klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken aan de onderkant van het scherm en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
Fx89CustomizeToolbars-mac
Noot: de bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  1. Klik op de knop Gereed.
Noot: u kunt de menubalk ook aan- of uitzetten vanuit de menubalk aan de bovenkant van het scherm: klik op Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

De menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken aan de onderkant van het scherm en kies de werkbalken die u wilt laten weergeven.
    fx89-customize-toolbar-toolbar-dropdown-button Noot: de bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  3. Klik op de knop Gereed.

Hebt u problemen?

Probeer de standaardset van knoppen en werkbalken terug te zetten door op de knop Standaardinstellingen herstellen te klikken als u de aanpasmodus gebruikt. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan het volgende: