Aangepaste installatie van Thunderbird in Windows

Dit artikel legt uit hoe u uw Thunderbird-installatie in Windows kunt aanpassen met het volledige offline installatieprogramma (versus het vereenvoudigde online Thunderbird-installatieprogramma, beschreven in het artikel Thunderbird installeren in Windows, waarin u geen wijzigingen in de installatie-opties kunt aanbrengen, zoals de programmamap waarin Thunderbird wordt geïnstalleerd).

Waar u Thunderbird voor een aangepaste installatie kunt downloaden

U kunt het installatiebestand van Thunderbird in uw taal downloaden van deze Thunderbird-downloadpagina.

Noot: de 64-bits versie van Thunderbird in 64-bits Windows wordt aanbevolen. Op 32-bits systemen kan alleen de 32-bits versie van Thunderbird worden geïnstalleerd.

Thunderbird installeren met aangepaste instellingen

Als u het installatiebestand van Thunderbird uitvoert, wordt de Mozilla Thunderbird-installatiewizard geopend.

Noot: u kunt Thunderbird installeren zonder bestaande berichten en instellingen te verliezen.

Nadat u op Volgende hebt geklikt, kunt u kiezen voor een Standaard of een Aangepaste installatie. De Standaard-installatie is standaard geselecteerd.

Met een Aangepaste installatie kunt u de map kiezen waarin de Thunderbird-programmabestanden worden geïnstalleerd, evenals welke snelkoppelingen moeten worden aangemaakt. Deze opties zijn niet beschikbaar in een Standaard-installatie. Selecteer het installatietype Aangepast en klik op Volgende.

Kiezen waar Thunderbird wordt geïnstalleerd

In de volgende stap kunt u een andere Doelmap kiezen, waarin de Thunderbird-programmabestanden worden geïnstalleerd.

C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\ is de standaardmap in 32-bits Windows. Het is ook de standaardlocatie in 64-bits Windows als de 64-bits Thunderbird-versie wordt geïnstalleerd.

Als de 32-bits Thunderbird-versie wordt geïnstalleerd in 64-bits Windows, is de standaardmap C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\

U kunt de map waarin Thunderbird wordt geïnstalleerd wijzigen door de locatie van een andere map op uw computer handmatig in te typen, of u kunt op Bladeren… klikken om een nieuwe map te selecteren.

• Benodigde ruimte: de hoeveelheid ruimte die benodigd is op uw harde schijf om Thunderbird te installeren.
  • Beschikbare ruimte: de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is op uw harde schijf.

Klik op Volgende om verder te gaan.

Optionele componenten kiezen

In het volgende scherm kunt u kiezen of u de optionele Mozilla Maintenance Service wilt installeren, waardoor updates van de toepassing in de achtergrond kunnen worden uitgevoerd, zonder dat u op de knop Ja in het dialoogvenster van Windows User Account Control (UAC) hoeft te klikken. Lees voor meer informatie Wat is de Mozilla Maintenance Service?.

Noot: deze optie kan in een aantal gevallen ontbreken, zoals wanneer Thunderbird wordt geïnstalleerd met een gebruikersaccount met beperkte rechten of wanneer de Mozilla Maintenance Service al is geïnstalleerd.

Snelkoppelingen kiezen

• Op mijn bureaublad: u kunt ervoor kiezen een Thunderbird-snelkoppelingspictogram te plaatsen op het Windows-bureaublad.
  • In mijn map Programma’s van het menu Start: hierdoor wordt een snelkoppeling aangemaakt in de map Programma’s van het Windows-startmenu.
  • Op mijn taakbalk: dit voegt een pictogram met een snelkoppeling naar Thunderbird toe aan de Windows-taakbalk.

Klik nadat u hebt gekozen welke Thunderbird-snelkoppelingen u wilt aanmaken op Volgende.

Waarschuwing: als u al een Windows- snelkoppeling voor Thunderbird van een andere installatie hebt die u wilt behouden, hernoem dan de bestaande snelkoppeling voordat u de installatie van Thunderbird voltooit; de oorspronkelijke snelkoppeling wordt anders overschreven.

Samenvatting

De Samenvatting die vervolgens wordt getoond, toont de locatie waarin Thunderbird wordt geïnstalleerd.

• Plaats een vinkje bij Thunderbird als mijn standaard e-mailtoepassing gebruiken als u wilt dat Thunderbird opstart in uw e-mailtoepassing als u op een e-mailkoppeling of snelkoppeling klikt. Lees voor meer informatie Make Thunderbird the default mail client.
Noot: de optie om Thunderbird uw standaard e-mailtoepassing te maken ontbreekt als u geen toestemming hebt om Windows-registersleutels in te stellen of als u Thunderbird over een bestaande versie installeert en Thunderbird al uw standaard e-mailtoepassing is.

Als u Thunderbird opnieuw installeert over een bestaande versie, ziet u een knop Upgraden in plaats van een knop Installeren.

Klik op Installeren of Upgraden om de installatie te voltooien. Als Thunderbird klaar is met de installatie, verschijnt het scherm Voltooien van de wizard Mozilla Thunderbird installeren.

Klik op Voltooien. Dit start Thunderbird met het standaardprofiel, als er al een profiel bestaat. Als er meerdere profielen bestaan en u Thunderbird met een specifiek exemplaar wilt starten, haal dan eerst het vinkje weg bij Thunderbird nu starten.

Gefeliciteerd, u bent klaar met de installatie van Thunderbird!