Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Firefox en Thunderbird installeren een optionele service met de naam Mozilla Maintenance Service, die ervoor zorgt dat updates van de toepassing op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken.

Noot: het artikel is alleen van toepassing op Windows.
No UAC

Hoe werkt de Mozilla Maintenance Service?

Zodra Firefox of Thunderbird een update van de toepassing downloadt, krijgt de Mozilla Maintenance Service toestemming van Windows om een update toe te laten passen, zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Tot dat moment wordt de service niet uitgevoerd, dus gebruikt deze geen systeembronnen op uw computer. Ook stopt de service zodra het updateproces begint. Wilt u meer technische details weten? Lees dan deze Mozilla Wiki-pagina.

Noot: Firefox bevat ook een functie die u kunt inschakelen die automatisch updates installeert, zelfs als Firefox niet wordt uitgevoerd. Zie dit artikel voor details.

De Mozilla Maintenance Service uitschakelen

Als u wilt dat er een vraag verschijnt wanneer updates worden toegepast, kunt u de Mozilla Maintenance Service als volgt uitschakelen.

Firefox

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik op het paneel Algemeen.
  3. Scroll omlaag naar Firefox-updates. (Tip: u kunt ook naar updates zoeken in het zoekveld.)
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.

Thunderbird

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menufx57menu en kies OptiesVoorkeuren.
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor bijwerken worden weergegeven.
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.
  5. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en het venster Opties te sluiten.

De Mozilla Maintenance Service de-installeren

Als u dat wilt, kunt u de Mozilla Maintenance Service van uw computer verwijderen.