Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Firefox installeert nu een optionele service met de naam Mozilla Maintenance Service. Deze service zorgt ervoor dat Firefox updates kan installeren zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken.

Noot: het artikel is alleen van toepassing op Windows.

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

No UAC

Hoe werkt de Mozilla Maintenance Service?

Zodra Firefox een update heeft gedownload, krijgt de Mozilla Maintenance Service toestemming van Windows om een update toe te laten passen zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Tot dat moment wordt de service niet uitgevoerd, dus gebruikt deze geen systeembronnen op uw computer. Ook stopt de service zodra het updateproces begint.
Noot: hoewel Windows XP geen UAC-dialoogvenster bevat, wordt de Mozilla Maintenance Service toch geïnstalleerd, zodat we het updateproces in de toekomst verder kunnen verbeteren.

Wilt u meer technische details weten? Bekijk dan de Mozilla-wiki.

De Mozilla Maintenance Service uitschakelen

Als u wilt dat er een vraag verschijnt wanneer Firefox-updates worden toegepast, kunt u de Mozilla Maintenance Service uitschakelen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox (menu Extra in Windows XP) en klik daarna op Opties.
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor bijwerken worden weergegeven.
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.
Noot: u kunt de Mozilla Maintenance Service ook de-installeren via het configuratiescherm van Windows:

Deel dit artikel: http://mzl.la/MN0T4J