Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Firefox en Thunderbird installeren een optionele service met de naam Mozilla Maintenance Service, die ervoor zorgt dat updates van de toepassing op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken.

Noot: het artikel is alleen van toepassing op Windows.
No UAC

Hoe werkt de Mozilla Maintenance Service?

Zodra Firefox of Thunderbird een update van de toepassing downloadt, krijgt de Mozilla Maintenance Service toestemming van Windows om een update toe te laten passen, zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Tot dat moment wordt de service niet uitgevoerd, dus gebruikt deze geen systeembronnen op uw computer. Ook stopt de service zodra het updateproces begint.
Noot: hoewel Windows XP geen UAC-dialoogvenster bevat, wordt de Mozilla Maintenance Service toch geïnstalleerd, zodat deze het updateproces in de toekomst verder kan verbeteren.

Wilt u meer technische details weten? Bekijk dan de Mozilla-wiki.

De Mozilla Maintenance Service uitschakelen

Als u wilt dat er een vraag verschijnt wanneer updates worden toegepast, kunt u de Mozilla Maintenance Service als volgt uitschakelen.

Firefox

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor bijwerken worden weergegeven.
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Sluit de pagina about:preferences.

Thunderbird

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (Alt + x) en selecteer Opties…OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties…OptiesVoorkeuren.
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor bijwerken worden weergegeven.
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.
  5. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en het venster Opties te sluiten.

De Mozilla Maintenance Service de-installeren

Als u dat wilt, kunt u de Mozilla Maintenance Service van uw computer verwijderen.