Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen

Cookies van derden zijn cookies die door een andere website worden ingesteld dan die waarop u zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld cnn.com een Facebook-knop voor ‘Vind ik leuk’ op de website bevatten. Deze knop stelt een cookie in dat door Facebook kan worden gelezen. Dit cookie kan worden beschouwd als een cookie van derden. Sommige adverteerders gebruiken dit soort cookies om uw bezoeken aan diverse websites waarop ze adverteren te volgen. Dit wordt cross-site-tracking genoemd.

Noot: cross-site-trackingcookies worden nu standaard voor alle gebruikers van Firefox geblokkeerd. Lees Verbeterde bescherming tegen volgen voor meer informatie over hoe Firefox u tegen volgen beschermt.

Als cookies van derden zijn uitgeschakeld, kan dit sommige, maar niet alle soorten volgen tegenhouden. Als u zich zorgen maakt over volgen, lees dan ook Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?, Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop en Het blokkeren van trackers en scripts door Verbeterde bescherming tegen volgen.

Cookies van derden uitschakelen

Om cross-sitetrackers of alle cookies van derden te blokkeren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren.Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging,
    Fx78settingsEnhancedTrackingProtection
  3. Selecteer onder Verbeterde bescherming tegen volgen de keuzeknop Aangepast.
  4. Zet een vinkje bij Cookies en gebruik het vervolgkeuzemenu om de soorten cookies die u wilt blokkeren te selecteren.
    • De standaardinstelling is Cross-site- en sociale-mediatrackersCross-site-trackingcookies – inclusief sociale-mediacookies.
    Fx78ETPcustom-cookiesFx86ETPcustom-cookies
    • Om alle cookies van derden te selecteren, kiest u in het vervolgkeuzemenu Alle cookies van derden (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken).
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Cookies van derden voor specifieke websites inschakelen

Sommige websites werken mogelijk niet goed als cookies van derden zijn geblokkeerd, zelfs met de standaardinstelling Cross-site- en sociale-mediatrackersCross-site-trackingcookies – inclusief sociale-mediacookies.

Uitschakelen van Verbeterde bescherming tegen volgen voor een specifieke website:

1. Bezoek de website.
  2. Klik op het schild shield detected 70 links in de adresbalk.
    Fx70ETPtoggle-on
  3. Verschuif de knop Fx70-ETPswitch bovenin het paneel.
    • Dit schakelt Verbeterde bescherming tegen volgen voor deze website uit. De pagina wordt automatisch ververst en zal alleen op deze website trackers toestaan.

Volg hetzelfde proces om Verbeterde bescherming tegen volgen weer in te schakelen.

Fx70ETPtoggle-off-2