Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen

Cookies van derden zijn cookies die door een andere website worden ingesteld dan die waarop u zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld cnn.com een Facebook-knop voor ‘Vind ik leuk’ op de website bevatten. Deze knop stelt een cookie in dat door Facebook kan worden gelezen. Dit cookie kan worden beschouwd als een cookie van derden.

Sommige adverteerders gebruiken dit type cookies om uw bezoeken aan de diverse pagina’s waarop ze adverteren te volgen. Als dit u zorgen baart, kunt u cookies van derden in Firefox uitschakelen.

Noot:
  • Als u bezorgd bent over het volgen door adverteerders, zie dan ook Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?
  • Het uitschakelen van cookies van derden in Firefox kan een deel van het volgen door adverteerders tegengaan, maar niet alles.
  • Sommige websites (zoals Microsofts Hotmail, MSN en Windows Live Mail-webmail) gebruiken cookies van derden voor doeleinden die niet noodzakelijkerwijs privacyaangelegenheden zijn, en het uitschakelen van cookies van derden kan problemen met deze websites veroorzaken.

Instellingen voor cookies van derden zijn beschikbaar in het paneel Privacypaneel Privacy & Beveiliging van de pagina OptiesVoorkeuren:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.

3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
    customhistory38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new
  4. Kies Nooit in het vervolgkeuzemenu naast Cookies van derden accepteren.
    Privacy - Accept third-party cookies - Never 38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-never Fx57CustomHistory3rdPartyCookies-never
    Noot: als u zich na het browsen met deze instelling realiseert dat u sommige favoriete websites niet goed kunt bekijken, is het instellen hiervan op Van bezochte een tijdelijke oplossing, waardoor cookies van derden die van eerder bezochte websites afkomstig zijn worden toegestaan.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.