Bladwijzers en andere gegevens uit Microsoft Edge importeren

In Firefox kunt u uw Favorieten (in Firefox heten dit bladwijzers), opgeslagen aanmeldingen, wachtwoorden, navigatiegeschiedenis en andere gegevens uit Microsoft Edge importeren, wat u het configureren ervan bespaart. Dit artikel geeft u stap-voor-stap instructies om dit voor elkaar te krijgen.

Het importeerproces starten

Gebruik een van deze methoden om bladwijzers en andere gegevens uit Microsoft Edge in Firefox te importeren:

Gegevens importeren vanuit Firefox-instellingen

Vanaf Firefox versie 113 kunt u gegevens ook vanuit het Firefox-instellingenpaneel importeren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het paneel Algemeen links op Gegevens importeren onder de sectie Browsergegevens importeren.
    Import data from Firefox settings
  3. De wizard Importeren wordt geopend.
    Import from Microsoft Edge
    Vanuit hier kunt u Microsoft Edge en het profiel waaruit u gegevens wilt importeren selecteren om het proces te voltooien (zie hieronder).

Gegevens uit de bibliotheek importeren

U kunt het importeerproces ook starten vanuit het venster Bladwijzerbibliotheek.

1. Klik op de Firefox-menuknop Menu button 1 om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en vervolgens op de balk Bladwijzers beheren onderaan. Het venster Bibliotheek wordt geopend.
    macOS importFx110BookmarksLibrary-ImportData-win
  2. Klik vanuit de werkbalk in het venster Bibliotheek op import-export-arrowsimport-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren…. De wizard Importeren wordt geopend.
Tip: een andere manier om uit een andere browser te importeren is door de menubalk in te schakelen (druk op het toetsenbord op Alt om deze tijdelijk in te schakelen), daarna in de menubalk bovenin het scherm op Bestand te klikken en Importeren uit een andere browser… te selecteren.

Gegevens kiezen en het importeren voltooien

1. Selecteer in de wizard Importeren die verschijnt het Microsoft Edge-profiel en de gegevens die u wilt importeren.
    • Klik op de knop + om de gegevens te kiezen die u wilt importeren.
    width300
  2. Klik op de knop Importeren.
  3. Het importeren start. Er kan worden gevraagd om uw systeemwachtwoord om door te gaan.
    Importing data 1
  4. Helemaal klaar! Klik op Gereed om het importeren af te ronden.
    Het importeerproces zet de volgende gegevens over naar Firefox:
    • Bladwijzers: webpagina’s die u in uw bladwijzers hebt opgeslagen.
    • Opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden: uw gebruikersnamen en wachtwoorden.
    • Navigatiegeschiedenis: gegevens over de door u bezochte websites.
    • Opgeslagen formuliergeschiedenis: gegevens die u gebruikt om onlineformulieren in te vullen.
    Importing data 2

Uw geïmporteerde favorieten van Microsoft Edge zullen als een map in uw Bladwijzerwerkbalk en menu Bladwijzers verschijnen.

Noot: de knop Bladwijzermenu Bookmarks Menu button - Proton is niet standaard zichtbaar. Voor meer informatie over het gebruik van bladwijzers in Firefox, zie Bladwijzers in Firefox.

Gerelateerde inhoud