Bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 261839
  • Gemaakt:
  • Auteur: Mark Heijl
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Mad_Maks
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

In Firefox kunt u eenvoudig bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren. Dit artikel geeft u stap-voor-stap instructies om dit gedaan te krijgen.

Noot: voor het importeren van uw gegevens uit een andere browser of computer, zie Gegevens uit een andere browser importeren.
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in de werkbalk in het venster Bibliotheek op import-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren….
    Import Data from Another Browser 68macOS import
    Tip: een andere manier om uit een andere browser te importeren is door in de Firefox-menubalk bovenin het scherm op Bestand te klikkende menubalk in te schakelen (druk op het toetsenbord op Alt om deze tijdelijk in te schakelen), daarna in de menubalk bovenin het Firefox-venster op Bestand te klikken en Importeren uit een andere browser… te selecteren.
  3. Selecteer Chrome in het venster Importeerwizard dat verschijnt en klik daarna op VolgendeVerdergaan.
    FxImportWizard-Win7
  4. Firefox zal alle typen instellingen en gegevens tonen die het kan importeren. Selecteer de items die u wilt importeren en klik daarna op VolgendeVerdergaan.
    Fx102ImportWizard-ChromeItems
    • Navigatiegeschiedenis: informatie over de websites die u hebt bezocht.
    • Opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden: (alleen macOS en Windows) uw gebruikersnamen en wachtwoorden die Chrome heeft onthouden.
    • Bladwijzers: webpagina’s die u in uw Chrome-bladwijzers hebt opgeslagen.
  5. Klik op VolgendeVerdergaan om de geselecteerde items te importeren. De wizard toont wat is geïmporteerd.
  6. Klik op VoltooienGereed om het venster te sluiten. De items die u hebt geselecteerd zouden nu beschikbaar moeten zijn.
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik vanuit de werkbalk in het venster Bibliotheek op import-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren….
    Import Data from Another Browser 68macOS import
    Tip: een andere manier om uit een andere browser te importeren is door op Bestand in de menubalk van Firefox te klikken bovenaan het schermde menubalk in te schakelen, (druk op Alt op uw toetsenbord om dit tijdelijk in te schakelen) en vervolgens op Bestand in de menubalk bovenaan het Firefox-venster te klikken en Importeren uit een andere browser… te selecteren.
  3. Selecteer in het venster Importeerwizard dat verschijnt Chrome en klik vervolgens op VolgendeDoorgaan.
    FxImportWizard-Win7
  4. Firefox toont een lijst met de soorten instellingen en gegevens die het kan importeren. Selecteer de items die u wilt importeren.
    Fx114ImportWizard-Items
    • Navigatiegeschiedenis: informatie over de door u bezochte websites.
    • Opgeslagen formuliergeschiedenis: gegevens die u gebruikt om onlineformulieren in te vullen.
    • Opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden: (alleen macOS en Windows) uw gebruikersnamen en wachtwoorden die Chrome heeft onthouden.
    • Bladwijzers: webpagina’s die u in uw Chrome-bladwijzers hebt opgeslagen.
  5. Klik op ImporterenDoorgaan om de geselecteerde items te importeren. De wizard toont wat is geïmporteerd.
  6. Klik op VoltooienGereed om het venster te sluiten. De items die u hebt geselecteerd zouden nu beschikbaar moeten zijn.

Omdat Chrome bladwijzers standaard in de bladwijzerwerkbalk opslaat, zou u de geïmporteerde bladwijzers in een map met de naam Uit Google Chrome in de bladwijzerwerkbalk van Firefox moeten kunnen vinden.

From Google Chrome - 57

De bladwijzerwerkbalk is mogelijk verborgen. Om de bladwijzerwerkbalk te tonen:

1. Klik op menuknop Fx89menuButton, klik Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en kies Bladwijzerwerkbalk.
    Fx89CustomizeToolbars-win
    De Bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen, of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  3. Klik op de knop Gereed.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
    Fx89CustomizeToolbars-mac
    De Bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen, of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  3. Klik op de knop Gereed.
    Tip: U kunt de bladwijzerwerkbalk ook in- en uitschakelen vanuit de menubalk van Firefox bovenin het scherm: klik op Beeld, ga naar beneden naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en kies Bladwijzerwerkbalk.
    Fx85CustomizeToolbars-linux
    De bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen, of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  3. Klik op de knop Gereed.

Gegevens vanuit Firefox-instellingen importeren

Vanaf Firefox versie 113 kunt u gegevens vanuit Firefox-instellingen importeren:

1. Klik op de menuknop PhotonMenuButton rechtsbovenin.
  2. Selecteer Instellingen
  3. Klik in het paneel Algemeen links op Gegevens importeren onder de sectie Browsergegevens importeren.

Fx113settings-ImportBrowserData

Lees voor meer info over het aanpassen van Firefox Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen. Lees voor meer informatie over het gebruik van bladwijzers in Firefox Bladwijzers in Firefox.