Bewegingen gebruiken in Firefox voor Android

Veel bewegingen die u al voor het navigeren binnen Android gebruikt kunnen ook in Firefox worden gebruikt.

Inzoomen en uitzoomen

Om op de pagina die u bekijkt in en uit te zoomen kunt u op het scherm dubbeltikken of een knijpbeweging gebruiken. Lees het artikel In- en uitzoomen op websites in Firefox voor mobiel voor meer informatie over het gebruik van bewegingen om te zoomen.

Langzaam tikken voor meer opties

Een ‘langzame tik’ - iets aanraken en uw vinger even op het scherm houden - initieert het contextmenu voor datgene waarop u hebt getikt.

• Koppelingen: openen in een nieuw tabblad, kopiëren, delen, of het item toevoegen aan uw bladwijzers.
  • Afbeeldingen: kopiëren, delen of opslaan van de afbeelding op uw apparaat.
  • Bladwijzerkoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, de verschijning in uw lijst wijzigen, het verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Geschiedeniskoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Tekst: houd uw vinger even op een stuk tekst om dat woord te selecteren. Vervolgens kunt u de oranje indicatoren aan beide zijden van het woord gebruiken om desgewenst meer tekst te markeren. Houd uw vinger even op de gemarkeerde tekst om dit te kopiëren of te delen, of om alle tekst op de pagina te selecteren.

Navigeren op het Awesome screen

Het Awesome screen (geweldige scherm) toont tabbladen bovenaan voor topwebsites, bladwijzers en geschiedenis. Door hierop te tikken kunt naar dat tabblad navigeren.

Voor Android 4.1 Jelly Bean en hoger: u kunt altijd een veegbeweging naar links en naar rechts op het Awesome screen maken om tussen de drie tabbladen om te schakelen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/ONCpzU