Beheercentrum - Websiteprivacy- en beveiligingsinstellingen beheren

Het paneel Beheercentrum wordt geopend zodra u op de knop Site Info button in de adresbalk klikt. Hiermee kunt u op één plek beveiligings- en privacyinstellingen voor een website beheren. Gebruik het Beheercentrum om informatie over een website te zien en keuzes te maken over toestemmingen voor websites, trackers of onveilige inhoud.

Verbindingsbeveiliging

Wanneer u een website bezoekt, geeft een hangslotpictogram in de adresbalk normaal gesproken aan dat de verbinding met de website volledig is beveiligd. Voor meer informatie over de beveiliging van de verbinding klikt u op de knop Site Info button om het Beheercentrum te openen. Het bovenste gedeelte van het toont of de huidige verbinding als beveiligd is geclassificeerd, en of er eventuele onveilige inhoud op een webpagina is die Firefox zou kunnen blokkeren op een website die veilig zou moeten zijn.

Voor meer info over de uitgever van een certificaat voor een beveiligde verbinding en – in het geval dat deze beschikbaar is gemaakt – over de eigenaar van de website, of voor het uitschakelen van het blokkeren van niet-beveiligde inhoud op een website, klikt u op het pijltje aan de rechterkant van het Beheercentrum.

Fx45 Control Center - Security

Bescherming tegen volgen

Wanneer Bescherming tegen volgen is ingeschakeld in Privénavigatie, geeft het Beheercentrum aan of een pagina elementen bevat die u volgen, naast informatie over uw verbinding. De functie Bescherming tegen volgen van Firefox blokkeert deze trackers automatisch. Via het Beheercentrum kunt u de functie zo nodig uitschakelen.

• Geen trackers gedetecteerd
Fx45 Control Center - No trackers Fx62-NoTrackingElements
  • Trackers gedetecteerd (met optie om Bescherming tegen volgen uit te schakelen)
Fx45 Control Center - Permissions Fx61ControlCenter-Permissions Fx62ControlCenter-Permissions

Zie het artikel Inhoudsblokkering (voorheen Bescherming tegen volgen) voor meer info over deze bedieningselementen.

Inhoudsblokkering

Wanneer de functie Inhoudsblokkering is ingeschakeld, geeft het Beheercentrum aan of een pagina elementen bevat die u volgen, naast informatie over uw verbinding. De functie Inhoudsblokkering van Firefox blokkeert en detecteert automatisch bekende trackers. Via het Beheercentrum kunt u de functie zo nodig uitschakelen.

• Geen trackers gedetecteerd
no blockable content 63
  • Trackers gedetecteerd (met optie om dit uit te schakelen)
Fx63ControlCenter-Permissions

Zie het artikel Inhoudsblokkering voor meer info over deze bedieningselementen.

Toestemmingen

Via de sectie Toestemmingen van het Beheercentrum worden speciale toestemmingen weergegeven die u in het verleden aan de website hebt gegeven, en kunt u deze ter plekke aanpassen.

Om andere toestemmingen voor een website te bewerken, klikt u op het pijltje aan de rechterkant van het Beheercentrum en daarna op de knop Meer informatie. Hierdoor wordt het venster Pagina-info geopend, dat een uitgebreide sectie voor toestemmingen bevat.

// Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven:Tonnes, Tim. U kunt ook helpen - lees hier hoe.