Showing questions tagged: Show all questions

YouTube videos at 4k lagging/buffering using vp09 codec

Example video I have issues with: (https://www.youtube.com/watch?v=udXuzXhb9WY) I can't watch youtube videos smoothly using the vp09 codec at 4k/1440p [Codec: vp09.00.51… (read more)

Example video I have issues with: (https://www.youtube.com/watch?v=udXuzXhb9WY)

I can't watch youtube videos smoothly using the vp09 codec at 4k/1440p [Codec: vp09.00.51.08.01.01.01.01.00 (313) / opus (251)]. Constant buffering, lag, pausing of the video or just not playing at all keeps occurring with the video I put above for example, and other videos using the same codec.

My internet connection is very quick in fact, with getting ~90mbps upload/download. My computer specs are good, having an i7 12700kf and an rtx 3060 with 64gb of ram. All my drivers are on the latest version. The video I linked above plays for about 10 sec before not loading more of the video and just infinitely loading (The main issue that is causing this to happen is that when I open stats for nerds, the buffer health isn't being updated).

I tried various solutions online that I found on forums, such as forcing av1 encoding, which fixes the issue, however on that specific video I linked, keeps the quality at 1080p, which probably is a issue on youtubes part and the file format of the video. I tried many other fixes.

On microsoft edge, the video plays fine with no playback stutters or anything. I don't have any 3rd party extensions installed that may affect the video playback. I did a lot of things to eliminate as many variables as possible, but the issue persists. I did a full reinstall of the browser, reseting cookies and temp data and also trying the nightly version of firefox, but non of those fixes worked. Basically everything I thought of I did.

Like I mentioned before, this issue is NOT only for the youtube video I linked, but its for all videos using just the vp09 codec for the 4k/1080p quality. The only fix I did find for that video is actually while writing this, I left the tab open for the youtube video for a while then played it and it played smoothly with no interruptions and the buffer health was constantly being updated, but after refreshing the page, it was the same.

From what I can remember this issue hasn't been happening for the lifespan of my pc (less than 6 months), and I cannot remember when the issue started happening. It seems to be pretty recent (maybe 2-3 months if I were to guess). At first I started tolerating it and thought it was a small bug since it only happened on videos I played at 4k using the vp09 encoder, but now its really frustrating and makes it possible to watch most 4K content. Some videos I notice when it starts buffering, it resorts to an alternate av1 codec for 4k video, but its only for certain videos. Unfortunately I cannot back track and see what started this issue.

Here is some additional info:

   Windows 11
   NVIDIA Game ready driver version (555.85)
   No abnormal resource usage (Gpu, Cpu ram etc.)

Asked by harpoonwtihaz 1 hour ago

Last reply by jonzn4SUSE 3 minutes ago

Cloudflare is not allowing me to use your browser

CloudFlare is not allowing me to use Firefox for a host of sites that I routinely use, such as my bank, Credit Union 1. I have tried repeatedly and will not recognize my … (read more)

CloudFlare is not allowing me to use Firefox for a host of sites that I routinely use, such as my bank, Credit Union 1. I have tried repeatedly and will not recognize my computer so I have to use Chrome to get through.

They are locking me out as a spammer because I am using Firefox. Whats up with that?????

Asked by joyofjoe 25 minutes ago

Last reply by cor-el 13 minutes ago

default search country

Despite changing the settings and saving them to the cloud. Firefox keeps resetting to Canada as my default country. How can I change this since I live in the UK. I do no… (read more)

Despite changing the settings and saving them to the cloud. Firefox keeps resetting to Canada as my default country. How can I change this since I live in the UK. I do not use a VPN for Canada.

Asked by Boool18 1 hour ago

Last reply by cor-el 25 minutes ago

Firefox update – lost passwords – no sign of firefox logins.json etc

Been searching. Updated firefox and lost passwords (across MacBook and iMac Firefox versions) so googled, went looking for logins.json etc files. No sign of them, and no … (read more)

Been searching. Updated firefox and lost passwords (across MacBook and iMac Firefox versions) so googled, went looking for logins.json etc files. No sign of them, and no firefox folder in applicationsupport/library on my Mac. Showing hidden files. About:profiles shows only one profile. No idea how I can restore things. Time Machine backup on desktop iMac has no firefox profile files. Where is the data please? Etc etc :O)

Asked by captainuncertain 17 hours ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

Some of my add-on shortcuts have disappeared from the toolbar

Some of my add-on shortcuts have disappeared from the toolbar. I have tried all of the suggestions on your help site. If I go to the add-ons page, it says they are still … (read more)

Some of my add-on shortcuts have disappeared from the toolbar. I have tried all of the suggestions on your help site. If I go to the add-ons page, it says they are still there, but they don't show up in my browser.

Asked by Gary Brown 8 hours ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

Address bar jumping off screen when used

Since 2 weeks, I have been facing a UI error in the address bar. Whenever I select it to type something, the bar and search suggestions jump up off-screen. Pic attached. … (read more)

Since 2 weeks, I have been facing a UI error in the address bar. Whenever I select it to type something, the bar and search suggestions jump up off-screen. Pic attached.

Asked by rahul.epsilon09 6 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

White screen

Whenever I try to log into my online banking all I get is a white screen, nothing whatsoever. I can log in just fine using the dreaded Microsoft Edge or Chrome but firef… (read more)

Whenever I try to log into my online banking all I get is a white screen, nothing whatsoever.

I can log in just fine using the dreaded Microsoft Edge or Chrome but firefox will not work.

Now, I do know that I have actually logged in with firefox because if I come back to the page 10 minute later I get a banking message saying that as I haven't done anything for 10 minutes it has now logged me out!

I have cleared cache & cookies, I've started in safe mode and looked at the threads in the forum but nothing helps.

This is happening on all instances of firefox that I have, work, home, laptop.

please help

thanks

Asked by It's me 14 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

Error 404

I just updated Firefox & added recommended things. I went to "https://www.cranecu.org/" As soon as I hit the LogIn button I got an "Error 404" message. However, I … (read more)

I just updated Firefox & added recommended things. I went to "https://www.cranecu.org/" As soon as I hit the LogIn button I got an "Error 404" message. However, I called the office help & they suggested I try another browser. I switched to Safari the button works just fine. Any Suggestions? I am not the sharpest tack in the box when it comes to computers so please be simple. Thank You

Asked by JMD 3 days ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

Firefox automatically download files .docx from facebook page as pdf

Hello, I have problem with firefox. When I try download from facebook page files .docx, .xlsx (Microsoft Office) Firefox automatically download it as PDF and file is brok… (read more)

Hello, I have problem with firefox. When I try download from facebook page files .docx, .xlsx (Microsoft Office) Firefox automatically download it as PDF and file is broken. I don't know how to repair this. Please help, it is very frustrating.

Asked by Mateusz (Mateuszy) 1 month ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

Sudden Firefox error (code: 0xc000185). Please help!!

There's not really much skirting around it. Yesterday, I came across this sudden error with my Firefox browser on PC (see annexed image), which basically rendered me unab… (read more)

There's not really much skirting around it. Yesterday, I came across this sudden error with my Firefox browser on PC (see annexed image), which basically rendered me unable to open it for some reason. It did get fixed that same day somehow, though for a short while, as I was faced with the same error message again today and once again haven't been able to open my browser, much to my frustration.

I tried searching about it on the internet, but didn't find anything of help – most videos about it refer to a mistake on the Windows OS with the same code (0xc000185); asking around to people I knew didn't do much, either.

Today I tried a bunch of stuff to see if it resolved my problem in any way, such as: 1. Restarting my laptop (didn't work); 2. Installing both suggested and optional updates available to my Windows version (put me at ease a little, but still didn't work); 3. Searching for malware (antivirus didn't find anything, so I'm thankful this one didn't work); 4. Verifying system files with 'sfc /scannow' (all was good, so it didn't work);

I was also going to try doing a 'chkdsk /f /r', but I didn't have time to, as I had to leave for something. There are also other things such as creating another profile, which I'm considering; updating Firefox, which I can't do because I can't open the browser to check if there are any updates; and reinstalling Firefox, which I'm slightly afraid to do and will leave as a last resort because I don't want to risk accidentally doing it wrong and losing all my history, bookmarks, etc.

Any help would be incredibly welcomed. Thanks in advance.

P.S.: The text on the error message reads (translated from PT-BR): "The app couldn't be started correctly (0xc0000185). Press OK to close the app." Sorry if the photo isn't very good.

Asked by Danbert 1 day ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

crashing browser

WHY THE F IS MY FIREFOX CRASHING EVERY DAY FOR THE LAST MONTH? WHAT IS GOING ON< AND HOW CAN I CORRECT IT? THIS IS A HORRIBLE EXPERIENCE, AND IF IT CAN'T BE FIXED PL… (read more)

WHY THE F IS MY FIREFOX CRASHING EVERY DAY FOR THE LAST MONTH? WHAT IS GOING ON< AND HOW CAN I CORRECT IT? THIS IS A HORRIBLE EXPERIENCE, AND IF IT CAN'T BE FIXED PLEASE TELL ME A BETTER BROWSER>....

Asked by R Key Co 1 day ago

Last reply by Paul 17 hours ago

translation does not work

I have installed the German language extension . I can go to a sight written in German and it translates fine . THE SECOND I USE ANY SUB MENU WITHIN THE SIGHT IT DOES NOT… (read more)

I have installed the German language extension . I can go to a sight written in German and it translates fine . THE SECOND I USE ANY SUB MENU WITHIN THE SIGHT IT DOES NOT TRANSLATE . right clicking and "translate" does not work since "translate" does not exist on the tab .

The firefox translate feature only works on the initial screen !

I can find no setting to fix this

Asked by ronaldchampagne49 3 days ago

Last reply by Agent virtuel 17 hours ago

Lost Privacy/Security folder

Using OSX 12.7.5 on two laptops and a Mac Pro. Selling one of the laptops. Removed personal data for Firefox by 'trashing' the Firefox folder in Libaray/Application suppo… (read more)

Using OSX 12.7.5 on two laptops and a Mac Pro. Selling one of the laptops. Removed personal data for Firefox by 'trashing' the Firefox folder in Libaray/Application support. Then disscovered that the 'Privacy/Security' folder in both the laptop and Mac Pro were now empty. Nothing else affected. Went into TimeMachine and restored the entire Firefox folder from a recent backup. Privacy/Security folder not restored. Anyone have any ideas?

Asked by Citroenfan 1 day ago

Last reply by cor-el 19 hours ago

Right-Click Context Menu Pops Up in Wrong Location - Linux Mint (Cinnamon)

Looking for a fix on a right-click issue that I keep having... When using Linux Mint (Cinnamon), the right-click context menu occasionally becomes misaligned with the cu… (read more)

Looking for a fix on a right-click issue that I keep having...

When using Linux Mint (Cinnamon), the right-click context menu occasionally becomes misaligned with the cursor position. Attached image shows a right click on the text box in the right browser window triggering a popup in the left browser window.

This most frequently happens when:

  • Multiple windows are open AND
  • The window being right-clicked on is "snapped" into place (by dragging to the side of the screen)

Error seems to occur most frequently on windows snapped to the right-hand-side of the screen.

Context menu placement is offset by an arbitrary amount determined at time of window-snapping. E.g., moving the cursor down 1 inch in the example image below will move the menu down 1 inch as well. Un-snapping the window, and re-snapping can adjust menu-cursor-offset distance.

Asked by Matt 1 day ago

Last reply by cor-el 22 hours ago

Secure Connection Failed

Hi, I am trying to access a website, and I keep getting 'Secure Connection Failed', with the error codes: ' PR_END_OF_FILE_ERROR', or 'SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG'. This… (read more)

Hi, I am trying to access a website, and I keep getting 'Secure Connection Failed', with the error codes: ' PR_END_OF_FILE_ERROR', or 'SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG'. This only happens in 'Firefox', 'Microsoft Edge' and 'Google Chrome' load without any issues. I have the same problem on PC and Android. I have tried everything that I could from the information I received on the internet and here in the help forums, from disabling proxy, firewalls, on the browser and on my PC. I have added exceptions to HTTPS, disabled 'Enhanced Tracking Protection'. Nothing seems to work. If you could help me this would be greatly appreciated, as Mozilla Firefox is my trusted browser. Thank you very much.

Asked by DTS 1 day ago

Last reply by cor-el 1 day ago