Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Mi az oka: Fájlok letöltése nem indul el vagy elakad ?

  • 4
  • 1 nwere nsogbu anwere nsogbu a
  • 11 views
  • Nzaghachi ikpeazụ nke Balázs Meskó

more options

Az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) gyakran találkozok ezzel a gonddal, nem- vagy nehezen sikerül fájlokat letölteni.

Például: Egy kb. 15 Mb nagyságú (pdf) fájl esetén (a bal-alsó sarokban a link egyenesen a fájlra mutat), jobb-katt - "Hivatkozás mentése másként" - et választva a fájl automatikusan le szokott töltődni.

Most "A folyamatban lévő letöltések állapotának megtekintése (Ctrl+J) gombra kattintva, a fájl letöltését jelző kurzor meg sem indul vagy kis elmozdulás után elakad és úgy marad. Ha jobb-kattolok a kurzorra és látható a "Szünet", akkor esély van rövid szüneteltetés után "Folytatás"-ra. Szerencse kérdése, hogy elakad-e még a letöltés, mikor újból szünet-folytatással még letöltődik egy szakasz . . . Ha a "Folytatás" nem jelenik meg (halvány), akkor reménytelen a letöltés, akár többszöri leállítás- és újrakérés esetén is.

Néha az oldal újratöltése segít, máskor nem.

Mi lehet az oka és mi a teendő ?

Az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) gyakran találkozok ezzel a gonddal, nem- vagy nehezen sikerül fájlokat letölteni. Például: Egy kb. 15 Mb nagyságú (pdf) fájl esetén (a bal-alsó sarokban a link egyenesen a fájlra mutat), jobb-katt - "Hivatkozás mentése másként" - et választva a fájl automatikusan le szokott töltődni. Most "A folyamatban lévő letöltések állapotának megtekintése (Ctrl+J) gombra kattintva, a fájl letöltését jelző kurzor meg sem indul vagy kis elmozdulás után elakad és úgy marad. Ha jobb-kattolok a kurzorra és látható a "Szünet", akkor esély van rövid szüneteltetés után "Folytatás"-ra. Szerencse kérdése, hogy elakad-e még a letöltés, mikor újból szünet-folytatással még letöltődik egy szakasz . . . Ha a "Folytatás" nem jelenik meg (halvány), akkor reménytelen a letöltés, akár többszöri leállítás- és újrakérés esetén is. Néha az oldal újratöltése segít, máskor nem. Mi lehet az oka és mi a teendő ?

All Replies (4)

more options

Így látatlanban esetleg antivírus szoftver lehet a ludas, ha van ilyen a gépeden, akkor próbáld meg egy kis időre kikapcsolni és úgy megpróbálni. A másik javaslatom pedig az, hogy kapcsold ki az összes kiegészítőt, és néz meg úgy. Remélhetőleg ezek közelebb visznek a megoldáshoz.

more options

Az az érzésem, hogy a letöltés- illetve stream csomagokat valamilyen idő túllépési határ (timeout) lejárta szakítja meg. Nem tudom, a csomagok utáni várakozás időhatárt hogyan lehetne növelni ?

(Igaz, a gépem "kissé" meg van terhelve, több lap is van betöltve, de mindez eddig nem okozott gondot. A probléma kb. a Mozilla 52-es verziójának megjelenése után kezdődött és egyre nehezebb letölteni valamit, illetve gyakran a közepes felbontású videók nézése közben is elakad.

Amúgy a szolgáltató nagyon jó és tiszta jelet ad, a router másik kimenetén, más gépeken, semmi ilyen gond nem lép fel.)

Edeziri site na webfonok

more options

Amúgy igen, az antivirus (AVG) kikapcsolása esetén megy a letöltés. Így ténylegesen timeout gond lehet a csomagok lejárati idejével, nem tudom ez állítható-e a Mozilla-ban ?

Edeziri site na webfonok

more options

Ebből inkább az derül ki hogy az AVG a ludas, az AVG oldalán kellene valamit beállítani. Ebben viszont nem tudunk segíteni.