Aanbevolen Firefox-extensies voor families en studenten

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Het toevoegen van extensies aan Firefox verbetert uw surfervaring en helpt u productief te blijven. Dit artikel zet enkele Firefox-extensies die worden aanbevolen voor ouders en studenten op een rijtje.

Aanbevolen extensies

Deze extensies zijn ontworpen door Mozilla of grondig geëvalueerd door Firefox-personeel om te voldoen aan de hoogste normen (lees het artikel Programma van Aanbevolen extensies voor meer info).

Voor ouderlijk toezicht

Als u de toegang tot bepaalde webites of inhoud in de sessies van uw kinderen wilt beperken, kunt u de onderstaande extensies gebruiken voor zaken als het blokkeren van afleidende websites, het vereisen van wachtwoorden voor toegang tot pagina’s of het vervangen van beledigende woorden op websites.

• LeechBlock NG – blokkeer afleidende websites en focus op uw taken.
  • Block Site – vereis een hoofdwachtwoord voor toegang tot specifieke websites of beperk toegang op specifieke momenten van de dag.
  • B!tch to Boss – laat Firefox ongepast of beledigend taalgebruik vervangen door andere vooraf gedefinieerde woorden op de websites die uw kinderen bezoeken.

Voor studenten

Sommige extensies kunnen u of uw familie ook helpen productief te blijven en helpen met schoolwerk.