Zoeken in IMDB, Wikipedia en meer vanuit de locatiebalk

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Slimme sleutelwoorden zijn een makkelijke manier om bepaalde websites direct vanaf de locatiebalk van Firefox te doorzoeken. In plaats van de website in kwestie te bezoeken, de zoekfunctie te vinden en de zoekopdracht uit te voeren kunt u de website vanaf elke willekeurige website waarop u zich bevindt via Firefox doorzoeken.

Stel dat u bijvoorbeeld regelmatig The Internet Movie Database (IMDB) doorzoekt. U kunt een slim sleutelwoord definiëren waarmee u het doorzoeken van IMDB via uw browser kunt inschakelen. Als u IMDB wilt doorzoeken op informatie over William Shatner, kunt u het volgende in de locatiebalk van Firefox invullen:
imdb William Shatner

Om een slim sleutelwoord aan te maken:

1. Bezoek de pagina op de doelwebsite die het zoekveld bevat dat u normaal gesproken zou gebruiken om de website te doorzoeken.
  2. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt en klik op het zoekveld. Selecteer Sleutelwoord voor deze zoektocht toevoegen….

3. Het dialoogvenster Nieuwe bladwijzer verschijnt. Voer een geschikte naam in voor de bladwijzer (bv. “The Internet Movie Database”). Maak een sleutelwoord aan (bv. “imdb”).

4. Selecteer de bladwijzermap die het slimme sleutelwoord moet bevatten. Klik op OK.

Voer in de locatiebalk het sleutelwoord en de zoekstring in en druk vervolgens op EnterReturn om de aangemaakte slimme bladwijzer te gebruiken.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.