Een herhalende gebeurtenis aanmaken

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft hoe u een herhalende gebeurtenis in een agenda kunt aanmaken. Als u een nieuwe gebeurtenis of taak wilt aanmaken, lees dan het artikel Een nieuwe gebeurtenis of taak aanmaken.

Deze leidraad gaat er ook van uit dat u al een nieuwe agenda hebt aangemaakt. Zo niet, lees dan eerst het artikel Creating new calendars.

Een gebeurtenis aanmaken

• Klik op het menu Beeld boven in het Thunderbird-venster, of klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet..
  • Selecteer het submenu Nieuw en selecteer Gebeurtenis.
  • Vul de velden Titel, Locatie, Begin en Einde in.
  • Selecteer de agenda waarvoor deze gebeurtenis zal worden aangemaakt in het uitrolmenu Agenda.
  • Selecteer het herhalingspatroon in het uitrolmenu Herhalen.
  • Als u Aangepast… hebt geselecteerd voor het herhalingspatroon, zal het venster Herhaling bewerken verschijnen.

Het venster Herhaling bewerken

• Selecteer het basispatroon van deze gebeurtenis (dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks) in het uitrolmenu Herhalen.
  • Voer in het tekstveld Elke een waarde in voor het herhalingspatroon. Voor een gebeurtenis die bijvoorbeeld om de week plaatsvindt kiest u wekelijks, gevolgd door 2.
  • Als u als herhalingspatroon wekelijks of maandelijks kiest, zal worden gevraagd op welke dagen van de week of maand de gebeurtenis zal optreden. Kies de waarden die van toepassing zijn.
  • Als deze gebeurtenis oneindig vaak optreedt, selecteer dan Geen einddatum.
  • Als deze gebeurtenis alleen gedurende een bepaalde periode optreedt, selecteer dan __ afspraken maken of Herhalen tot en vul de corresponderende velden in.
  • Klik op de knop OK om het venster Herhaling bewerken te sluiten.
  • Klik op de knop OK om het laatste dialoogvenster te sluiten en het aanmaken van de gebeurtenis te voltooien.

Gefeliciteerd, uw herhalende gebeurtenis zou op de juiste wijze moeten zijn ingesteld.