Een bureaubladsnelkoppeling naar een website maken

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

U kunt Firefox gebruiken om een snelkoppeling op het bureaublad van uw computer te maken naar een webpagina die u hebt bezocht:

1. Verklein het Firefox-venster zodanig dat u zowel het bureaublad van uw computer als het Firefox-venster op hetzelfde scherm kunt zien.
  2. Klik op het hangslotpictogram links in de adresbalk (daar waar de URL zichtbaar is).
    FF70 Gray PadlockLock89addressbar
  3. Beweeg, terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, de muisaanwijzer naar het bureaublad en laat de muisknop vervolgens los. De snelkoppeling wordt gemaakt.
    shortcut desktop 57

U kunt ook items vanuit het menu Bladwijzers en de zijbalk Bibliotheek naar het bureaublad slepen om snelkoppelingen te maken.

Als u de snelkoppeling die u hebt gemaakt opent, zal uw standaardbrowser worden geopend en deze de pagina waarvoor u de snelkoppeling hebt aangemaakt weergeven. Als u Firefox als uw standaardbrowser wilt instellen, zie dan Firefox uw standaardbrowser maken.

Mogelijk zijn er Firefox-extensies van derden beschikbaar die u kunnen helpen. Voor meer informatie over het zoeken naar en het installeren van extensies, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.