Bedrieglijke inhoud en gevaarlijke downloads blokkeren in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Websites die u of uw kinderen bezoeken kunnen soms proberen zonder uw instemming kwaadwillende software downloaden en installeren op uw computer. Firefox waarschuwt u voor deze aanvallen, zodat u er actie tegen kunt ondernemen en verdachte inhoud kunt blokkeren voordat het wordt gedownload. Bezoek om ervoor te zorgen dat deze bescherming is ingeschakeld uw beveiligingsinstellingen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Ga naar de sectie Beveiliging.
    Fx89Security-DeceptiveContent
  4. Zorg er onder Bescherming tegen misleidende inhoud en gevaarlijke software dat er een vinkje is geplaatst bij de volgende opties:
    • Gevaarlijke en misleidende inhoud blokkeren: vink dit veld aan om mogelijke malware, of inhoud die u kan verleiden om malware te downloaden of ongewild gegevens in te geven, te blokkeren.
      • Gevaarlijke downloads blokkeren: blokkeert mogelijke virussen en andere malware.
      • Waarschuwen voor ongewenste en ongebruikelijke software: laat u weten als u op het punt staat om mogelijk ongewenste software of ongebruikelijke software, die mogelijk een virus bevat of onverwachte wijzigingen aan uw computer aanbrengt, te downloaden.

Als Firefox detecteert dat u een verdachte website bezoekt, toont het een waarschuwing in de adresbalk. Als een ongewenste, mogelijk schadelijke download wordt gedetecteerd, wordt een waarschuwingsbericht getoond in het paneel Downloads en blokkeert Firefox de download. Zie voor meer info Hoe werkt ingebouwde bescherming tegen phishing en malware? en Downloadbescherming voor gedownloade bestanden in Firefox.