Firefox meerdere tabbladen op de achtergrond laten laden

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Is de multiprocess-functie ingeschakeld?

Uw versie van Firefox kan al gebruikmaken van de multiprocess-functie. Volg deze instructies om dit vast te stellen:

1. Typ about:support in uw adresbalk.
  2. Als in Multiprocess-vensters het getal hoger is dan nul (0), hebt u de multiprocess-functie al geactiveerd.

Als het getal nul (0) is, volg dan deze instructies om de functie aan te zetten:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar browser.tabs.remote.autostart en dubbelklik op de voorkeur om de waarde ervan in te stellen op true.
  3. Herstart Firefox om multiprocess in te schakelen.
Het tegelijkertijd laten laden van tabbladen door Firefox kan het opstarten ervan vertragen.

Als u in een eerdere versie van Firefox hebt ingesteld dat meerdere tabbladen tegelijkertijd op de achtergrond worden geladen (voorgesteld als het selectievakje ‘Tabbladen pas laden na selecteren’ in het menu VoorkeurenOpties), zal uw instelling naar het toestaan van één tabblad tegelijk worden teruggezet zodra u een upgrade naar versie 47 of hoger uitvoert.

U kunt dit weer terug wijzigen via uw about:config-voorkeuren (alleen gevorderde gebruikers):

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar browser.sessionstore.restore_on_demand.
  3. Dubbelklik op de voorkeur om de waarde ervan in te stellen op false.
  4. Sluit het tabblad about:config om uw wijzigingen op te slaan.
Het tegelijkertijd laten laden van tabbladen door Firefox kan het opstarten ervan vertragen.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support