De widget Firefox Zoeken aan uw startscherm toevoegen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Met Firefox kunt u zoeken vanaf uw startscherm op Android zonder de browser te starten.

De zoekwidget toevoegen

Op sommige telefoons zorgt licht drukken op het Firefox-pictogram dat een menu wordt getoond; u kunt dit direct gebruiken om een zoekwidget aan uw startscherm toe te voegen. Als deze optie niet beschikbaar is, volg dan deze stappen:

1. Druk op een lege plek op uw startscherm.
  2. Tik op Widgets.
  3. Zoek Firefox in de lijst, houd de widget ingedrukt en sleep deze naar de plaats van uw voorkeur op uw startscherm.
FxA-WidgetSizes

Als u de standaardafmeting niet wilt gebruiken, pas de afmeting van de zoekwidget dan aan door erop te drukken totdat de randen worden getoond (of het startscherm in bewerkingsmodus gaat), en sleep vervolgens de randen naar de gewenste afmeting.

De zoekwidget gebruiken

Tik op het pictogram of het zoekveld om het Firefox-zoekveld te openen en een zoekopdracht te starten.

U kunt ook op de microfoon tikken om een gesproken zoekopdracht te gebruiken.
Merk op dat de microfoon alleen wordt getoond als deze in de widget past en u een spraakbibliotheek hebt geïnstalleerd.