X
Appuyez ici pour vous rendre sur la version mobile du site.

Forum d’assistance

Received a mail delivery subsystem email - need help understanding why?

Publié

I sent an email to two groups...total quantity of people was 32 recipients. I received the following email. It references this...Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com...which I have no recipient with this email string. I can't tell if all the emails were rejected or not, nor do I understand why this continues to happen. Can you please assist?

Emma

The original message was received at Sat, 6 Sep 2014 01:17:44 -0400 from [10.30.71.79]

      • ATTENTION ***

This email is being returned to you because the remote server would not or could not accept the message. The registeredsite servers are just reporting to you what happened and are not the source of the problem.

The address which was undeliverable is in the section labeled:

 "----- The following addresses had permanent fatal errors -----".

The reason your mail is being returned to you is in the section labeled:

 "----- Transcript of Session Follows -----".

This section describes the specific reason your e-mail could not be delivered.

Please direct further questions regarding this message to your e-mail administrator.

--Registeredsite Postmaster

  ----- The following addresses had permanent fatal errors -----

<"Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com>

   (reason: 554 5.4.6 Too many hops)
  ----- Transcript of session follows -----

554 5.4.6 Too many hops 36 (35 max): from <emma@emzmail.com> via localhost, to <"Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com>


Reporting-MTA: dns; atl4mhob05.myregisteredsite.com Arrival-Date: Sat, 6 Sep 2014 01:17:44 -0400

Final-Recipient: RFC822; "Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com Action: failed Status: 5.4.6 Diagnostic-Code: SMTP; 554 5.4.6 Too many hops Last-Attempt-Date: Sat, 6 Sep 2014 01:21:09 -0400

I sent an email to two groups...total quantity of people was 32 recipients. I received the following email. It references this...Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com...which I have no recipient with this email string. I can't tell if all the emails were rejected or not, nor do I understand why this continues to happen. Can you please assist? Emma The original message was received at Sat, 6 Sep 2014 01:17:44 -0400 from [10.30.71.79] *** ATTENTION *** This email is being returned to you because the remote server would not or could not accept the message. The registeredsite servers are just reporting to you what happened and are not the source of the problem. The address which was undeliverable is in the section labeled: "----- The following addresses had permanent fatal errors -----". The reason your mail is being returned to you is in the section labeled: "----- Transcript of Session Follows -----". This section describes the specific reason your e-mail could not be delivered. Please direct further questions regarding this message to your e-mail administrator. --Registeredsite Postmaster ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- <"Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com> (reason: 554 5.4.6 Too many hops) ----- Transcript of session follows ----- 554 5.4.6 Too many hops 36 (35 max): from <emma@emzmail.com> via localhost, to <"Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com> Reporting-MTA: dns; atl4mhob05.myregisteredsite.com Arrival-Date: Sat, 6 Sep 2014 01:17:44 -0400 Final-Recipient: RFC822; "Chair Contacts"@mailpod.hostingplatform.com Action: failed Status: 5.4.6 Diagnostic-Code: SMTP; 554 5.4.6 Too many hops Last-Attempt-Date: Sat, 6 Sep 2014 01:21:09 -0400

Détails additionnels sur le système

Application

  • Agent utilisateur : Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/36.0.1985.143 Safari/537.36

Plus d’informations

Fabián Rodríguez 70 solutions 557 réponses

This indicates the email alias you are sending the message to has some sort of redirection or other loop problem which makes it bounce. Contact the systems / email admin / support at mailpod.hostingplatform.com to troubleshoot it.

There is also a bug in Thunderbird 31.1, this may be related.

It's Bug #1060901. If you have an account on Bugzilla, please consider voting for that issue.

Several other people have sent in similar support requests to yours, noting this happened after they upgraded to version 31.1.

The exact error message is: XXXX is not a valid e-mail address because it is not of the form user@host. You must correct it before sending the e-mail.

This happens in Thunderbird 31.1.0 when your mailing list description includes several words separated by spaces.

Although not ideal, these workarounds should let you use your mailing lists until a proper fix is implemented:

  • While composing an email open the address book and select the list you are trying to send to, highlight all the names in the list and drag them to the To: box. This uses your existing data without modifying it.
  • Replacing the blanks " " between the words in such lists' descriptions with an underscore "_". This requires modifying your mailing list(s) description(s).
  • Downgrade to a previous version and disable automatic updates (Windows)
This indicates the email alias you are sending the message to has some sort of redirection or other loop problem which makes it bounce. Contact the systems / email admin / support at mailpod.hostingplatform.com to troubleshoot it. There is also a bug in Thunderbird 31.1, this may be related. It's [https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1060901 Bug #1060901]. If you have an account on Bugzilla, please consider voting for that issue. Several other people have sent in similar support requests to yours, noting this happened after they upgraded to version 31.1. The exact error message is: XXXX is not a valid e-mail address because it is not of the form user@host. You must correct it before sending the e-mail. '''This happens in Thunderbird 31.1.0 when your mailing list description includes several words separated by spaces.''' Although not ideal, these workarounds should let you use your mailing lists until a proper fix is implemented: * While composing an email open the address book and select the list you are trying to send to, highlight all the names in the list and drag them to the To: box. This uses your existing data without modifying it. * Replacing the blanks " " between the words in such lists' descriptions with an underscore "_". This requires modifying your mailing list(s) description(s). * Downgrade to a previous version and disable automatic updates (Windows)