Evästeiden salliminen ja estäminen

Evästeet ovat verkkosivujen tietokoneelle tallentamia pieniä tiedostoja, jotka sisältävät sivustojen asetuksia ja kirjautumistiloja. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten evästeet voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Firefoxissa.

Evästeiden asetusten tarkasteleminen ja muuttaminen

Huomaa: Evästeet ovat Firefoxissa oletuksena käytössä.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Evästeet ja sivustotiedot -osioon.
  3. Ota evästeet käyttöön valitsemalla Hyväksy evästeet ja sivustotiedot sivustoilta (suositus). Estä evästeet valitsemalla Estä evästeet ja sivustotiedot (voi aiheuttaa sivustojen toimimattomuutta).
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData
  4. Valitse kuinka kauan evästeitä säilytetään:
    • Säilytä evästeet:
      kunnes ne vanhenevatkunnes ne vanhenevat Jokainen eväste poistetaan, kun sen vanhenemispäivämäärä saavutetaan. Tämän päivämäärän määrittää evästeen asettanut sivusto.
      kunnes Firefox suljetaankunnes Firefox suljetaan Tietokonelle tallennetut evästeet poistetaan, kun Firefox suljetaan.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Evästeet ja sivustotiedot -osioon.
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Hyväksy evästeet valitsemalla Hyväksy evästeet ja sivustotiedot. Ota evästeiden estäminen käyttöön valitsemalla Estä evästeet ja sivustotiedot, ja valitse Tyyppi-alasvetovalikosta estettävät evästeet.
  4. Valitse alasvetovalikosta, kuinka pitkään evästeitä säilytetään:
    • Säilytä evästeet:
      kunnes ne vanhenevat: Jokainen eväste poistetaan, kun sen vanhenemispäivämäärä saavutetaan. Tämän päivämäärän määrittää evästeen asettanut sivusto.
      kunnes Firefox suljetaan: Tietokonelle tallennetut evästeet poistetaan, kun Firefox suljetaan.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Napsauta Valikko-painiketta fx57menu ja valitse Sisällön esto. Firefoxin AsetuksetAsetukset -välilehden Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli avautuu Sisällön esto -osion kohdalla. Siinä voit tarkastella evästeiden asetuksia.

fx65ContentBlocking
  • Jos vaihtoehto Tavallinen on valittuna, Firefox käyttää oletusarvoisia sisällöneston ja evästeiden asetuksia.

Estä evästeet: Valitse vaihtoehto Oma, ja merkitse kohta Evästeet.

Fx65Custom-ThirdPartyCookies

Kolmannen osapuolen seuraimet on oletusarvoinen valinta evästeiden estolle. Voit muuttaa estettävien evästeiden tyyppiä valitsemalla ne alasvetovalikosta. Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa aiheuttaa sivustojen toimimattomuutta. Lisätietoja kolmansien osapuolten evästeistä saat artikkelista Disable third-party cookies in Firefox to stop some types of tracking by advertisers.

Salli kaikki evästeet jollakin seuraavista tavoista:

• Valitse Oma, ja poista valinta kohdasta Evästeet.
  • Voit vaihtoehtoisesti ottaa oletusastukset käyttöön valitsemalla kohdan vaihtoehdon Tavallinen.

Näistä asetuksista saat lisätietoja artikkelista Sisällön esto.

Poista evästeet kun suljet Firefoxin

Poista kaikki evästeet ja sivustotiedot kun Firefox suljetaan:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry osioon Evästeet ja sivustotiedot.
    Fx65CookiesAndSiteData
  3. Merkitse valinta Poista evästeet ja sivustotiedot, kun Firefox suljetaan.

Aina kun suljet Firefoxin, tietokoneellesi tallennetut evästeet poistetaan.

Verkkosivustot ilmoittavat evästevirheistä

Jos saat verkkosivulla ilmoituksen, joka kertoo että evästeet on sallitava sivustolla, varmista että et ole estänyt sivuston evästeitä. Lisätietoja saat artikkeleista Block websites from storing cookies and site data in Firefox ja Websites say cookies are blocked - Unblock them.

// Nämä mahtavat henkilöt auttoivat kirjoittamaan tämän artikkelin:Atte, Aleksi Kinnunen, Jarmo. Sinäkin voit auttaa.