Evästeiden päälle- ja poiskytkeminen

Evästeet ovat verkkosivujen tietokoneelle tallentamia pieniä tiedostoja, jotka sisältävät sivustojen asetuksia ja kirjautumistiloja. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten evästeet voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Firefoxissa.

Evästeiden asetusten muuttaminen

Huomaa: Evästeet ovat Firefoxissa oletuksena käytössä.

Tarkista tai vaihda asetuksesi:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja-paneeliTietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.

3. Valitse Firefox säilyttää:Firefox säilyttää -alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.
    customhistory38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new CustomHistory fx57 Fx60HistorySettings-UseCustom
  4. Ota evästeet käyttöön valitsemalla Sivut saavat asettaa evästeitäSivustot saavat asettaa evästeitä ja ota evästeet pois käytöstä poistamalla valinta samasta kohdasta.
    PrivacyCookies Fx56CustomHistory-cookies Fx57CustomHistory
  5. Valitse kuinka kauan evästeitä säilytetään:
    • Säilytä evästeet:
      kunnes ne vanhenevat: Eväste poistetaan sen antaneen sivuston vanhenemispäivämäärän mukaan.
      kunnes Firefox suljetaan: Evästeet varastoidaan tietokoneellesi ja poistetaan Firefoxin sulkemisen yhteydessä.
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Evästeet ja sivustotiedot -osioon.
  3. Ota evästeet käyttöön valitsemalla Hyväksy evästeet ja sivustotiedot sivustoilta (suositus). Estä evästeet valitsemalla Estä evästeet ja sivustotiedot (voi aiheuttaa sivustojen toimimattomuutta).
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData
  4. Valitse kuinka kauan evästeitä säilytetään:
    • Säilytä evästeet:
      kunnes ne vanhenevat: Eväste poistetaan sen antaneen sivuston vanhenemispäivämäärän mukaan.
      kunnes Firefox suljetaan: Evästeet varastoidaan tietokoneellesi ja poistetaan Firefoxin sulkemisen yhteydessä.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Verkkosivusto ilmoittaa evästevirheestä

Jos verkkosivusto ilmoittaa, että evästeiden tallennus tietokoneellesi ei onnistu, lue lisätietoja ohjeesta Websites say cookies are blocked - Unblock them.