Showing questions tagged: Show all questions

Security exceptions again

As of this morning, I can't "get mail"... I get the "security exception" dialog stating the certificate belongs to a different site (which, it ALWAYS has) and giving me t… (read more)

As of this morning, I can't "get mail"... I get the "security exception" dialog stating the certificate belongs to a different site (which, it ALWAYS has) and giving me the option to permanently store the exception. Problem is, the exception IS already stored... it's just not WORKING any more. Certificate has NOT changed or expired, as near as I can tell... and this configuration was working for YEARS before this morning.

Asked by ykw_jr 2 hours ago

Last reply by Matt 16 minutes ago

how to turn off automatic draft encryption

Since having upgraded Ubuntu to 21.4 I have now Thunderbird 78.11.0 and it appears t automatically encrypt all drafts, without asking for permission, even though encrypti… (read more)

Since having upgraded Ubuntu to 21.4 I have now Thunderbird 78.11.0 and it appears t automatically encrypt all drafts, without asking for permission, even though encryption is explicitly turned off.

I must have access to my drafts on a mobile device on which I dont have my opengpg key available, and dont want to change that.

y key should not be on a mobile, and the messages dont have secret things.

I looked through all the configs, and searched the web, but I dont appear to have autoencrypt drafts enabled on that account, and dont understand how to disable it.

What can I do?

Asked by henning8 3 days ago

Last reply by День сумо 2 days ago

Unable to transmit emails

Sending message error "Failed due unexpected error 80004005. No description available. The message could not be sent using Outgoing server (SMTP)mail.hover.com for an un… (read more)

Sending message error "Failed due unexpected error 80004005. No description available. The message could not be sent using Outgoing server (SMTP)mail.hover.com for an unknown reason, Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again.:

I have looked and cannot find the error. Able to transmit email using several other methods but prefer this way when it works. Assistance please.

Asked by ian128 3 days ago

Last reply by sfhowes 3 days ago

Automatically follow detected online state does not work

Hello, I am now using Thunderbird 78.12.0 on a new MacMini with M1 and BigSur. Under the settings I have selected Automatically follow detected online state. But that opt… (read more)

Hello, I am now using Thunderbird 78.12.0 on a new MacMini with M1 and BigSur. Under the settings I have selected Automatically follow detected online state. But that options doesnot seem to work. Do I miss something? For security reasons I work as a user with Locations ; one location for Internet and Intranet, the other for only Intranet. In the “only Intranet” Location I have made both my Ethernet and my Wifi connection “inactive”, following the option “Make service inactive”.

Regards, Huib J. Plankeel Leiden, Netherlands

Asked by ql176909 6 days ago

Last reply by Matt 5 days ago

How do I set rules to filter junk mail?

I can't find how to set rules to filter junk mail or any other mail I do not wish to receive. Is it possible to do this as it is with some other e-mail programs? Any help… (read more)

I can't find how to set rules to filter junk mail or any other mail I do not wish to receive. Is it possible to do this as it is with some other e-mail programs? Any help is appreciated! Thanks!

Asked by musiclady1 5 days ago

Last reply by Matt 5 days ago

Updating the ssl certificate

Hi, there I've been using the thunderbird as my email client for years. I've been using the same email settings for a few private email accounts, with SSL support, for a … (read more)

Hi, there

I've been using the thunderbird as my email client for years. I've been using the same email settings for a few private email accounts, with SSL support, for a few years without any issue. Last week, I updated my email server's ssl certificate with a different CA. The update was successful, and all the email accounts are still active and working properly.

However, as I was trying to set up the same email accounts, using thunderbird, for a new PC, the thunderbird can't completed the setup. I even tried to setup the email accounts offline first, and it still failed. I am 100% sure that the email server settings are exactly the same as the currently working ones used in the old PCs. This frustrates me a lot. The failed thunderbird email setup does not provide any error messages. When I pressed "Get Messages" button, it simply shows "Connected to xxx.xx.com...", and never downloaded any messages.

I strongly suspect that it has to do with the new SSL CA.

Does anyone have similar experience ?

Thank you. Regards, Eric

Asked by ericlin 5 days ago

Last reply by Matt 5 days ago

hello, lost password after system and hd crash, but found 3 old TB-P-Lists key3, key4, logins.json - somone any idea, to make the old lists readable again? Thanx!

hello, lost password after system and hd crash, but found 3 old TB-P-Lists key3, key4, logins.json - somone any idea, to make the old lists readable again? Thanx! … (read more)

hello, lost password after system and hd crash, but found 3 old TB-P-Lists key3, key4, logins.json - somone any idea, to make the old lists readable again? Thanx!

Asked by sb597re 1 week ago

Last reply by Matt 6 days ago

GMAIL certificate failure after latest update of TB. Suspect Local Profile of previous version.

The previous version of TB did not get an invalid certificate for Google's GMAIL SMTP server. The latest version (V78.12)after it was auto updated now gets this error (s… (read more)

The previous version of TB did not get an invalid certificate for Google's GMAIL SMTP server. The latest version (V78.12)after it was auto updated now gets this error (see attachment). I uninstalled and reinstalled TB. I checked the box to remove all user data when I uninstalled. Gets same error on reinstall and adding account information

I took a second laptop out that has never had TB installed and downloaded the current release and entered the same GMAIL user account. Everything works fine.

So it's not the user account. It's not Google GMAIL SMTP certificate. It's something that TB has wrong in the persistent data stored on the computer.

I get the same error with accounts on Outlook.com, Hotmail, Apple and Yahoo too.

I found a work around by making a change in the about:config for allowing the port number, but that doesn't work for more than one email SMTP server since they use different port number.

Asked by bondo 6 days ago

Last reply by Matt 6 days ago

Using Thunderbird to check my work O365 email

My company uses O365 and has MFA enabled. When I attempt to add my work account I get as far as it asks me for the password but then complains that it needs admin approva… (read more)

My company uses O365 and has MFA enabled. When I attempt to add my work account I get as far as it asks me for the password but then complains that it needs admin approval to go further. I suspect it has to do with we use MFA but not sure. Any suggestions? Thanks

Asked by mkearns60 1 week ago

Last reply by sfhowes 1 week ago

Can't send email via TB using AOL

I have been using TB (currently: 78.12.0) for as long as I can remember. (the oldest email I can find is 2006). We have a Verizon email address which we use to login thro… (read more)

I have been using TB (currently: 78.12.0) for as long as I can remember. (the oldest email I can find is 2006). We have a Verizon email address which we use to login through AOL. About a week ago TB stopped sending mail and simply states:

"Login to server smtp.verizon.net with username Myusername@verizon.net failed."

I then get a 'Retry', 'Enter New Password', or 'Cancel' option.

Retry does not work. Enter New Password does not work (it just loops back to the above error). Cancel cancels.

We use the IMAP settings. TB does show sent emails that were sent from AOL webmail.

I can access and send email via the web app and also Samsung Email app on my phone.

I have checked the settings a hundred times because I really hate using the AOL webmail. Any thoughts? Thank you!

Asked by estlincs 1 week ago

Last reply by sfhowes 1 week ago

Send using correct headers in Thunderbird

One of the other volunteers I work uses Thunderbird to send her emails for multiple accounts, and I'm not sure how to fix this problem. I know she has at least two differ… (read more)

One of the other volunteers I work uses Thunderbird to send her emails for multiple accounts, and I'm not sure how to fix this problem.

I know she has at least two different email accounts set up in her Thunderbird program, one is her personal business account (@domain1.com), and the other is for a charity we both help out with (@domain2.org). Both of the domains have SPF, DKIM, and DMARC set up in the servers that send out the email.

I'm not sure how or why this is happening, but when she sends out an email using her @domain2.org email address, it seems to go through the server for @domain1.com. I can see it's doing this, because I've had her send me an email from her @domain2.org account to my personal email (a @gmail.com account), then looked at the header information. The reply to email is for @domain2.org, but the SPF and DKIM info is the IP range and DKIM record of her @domain1.com address.

I'm hoping this all makes sense. TL;DR: it looks like even though she can select and send email from either account, it always has the @domain1.com SPF and DKIM info attached. Is this because she imported the accounts into Thunderbird wrong, or something else is going on. I'm not sure who hosts her @domain1.com email, but I know the @domain2.org email is hosted through Google Workspace.

Asked by BriMan83 1 week ago

Last reply by sfhowes 1 week ago

Microsoft Two-factor authentication issue in Thunderbird

i've had my Microsoft email account working in Thunderbird. Recently i've use 2FA on my Microsoft email but i cant receive and send email after that.. images uploaded was… (read more)

i've had my Microsoft email account working in Thunderbird.

Recently i've use 2FA on my Microsoft email but i cant receive and send email after that..

images uploaded was my current setting.

Asked by chongmui.lu 2 weeks ago

Last reply by sfhowes 2 weeks ago

Cannot send email from Mozilla in my Sympatico account

I have been using my Sympatico account in Mozilla for many years. I can log on to the Sympatico account in webmail.bell.net and read my Sympatico email in Mozilla (Window… (read more)

I have been using my Sympatico account in Mozilla for many years. I can log on to the Sympatico account in webmail.bell.net and read my Sympatico email in Mozilla (Windows 10, Mozilla 78.11.0, 32 bit) but when I send a message in Mozilla from my Sympatico account I see a message stating "The mail server responded authentication required" .

Could someone please tell me how to enable outgoing mail from my Sympatico account in Thunderbird?

Thanks

spruce18b

Asked by spruce18b 3 weeks ago

Last reply by ann32 2 weeks ago

Need SMTP help macOS 11.4 and Thunderbird 78.11

I have new iMac running macOS 11.4 (Big Sur) and I'm trying to set-up Thunderbird 78.11 SMTP server. Using Optimum (optonline.net) cable service. I can't find setting tha… (read more)

I have new iMac running macOS 11.4 (Big Sur) and I'm trying to set-up Thunderbird 78.11 SMTP server. Using Optimum (optonline.net) cable service. I can't find setting that work!

Asked by egeary 3 weeks ago

Last reply by sfhowes 2 weeks ago

cannot get previous installed T-Bird to forget email account caused by security changes in V78

I have a i7 Windows 10 computer that had T-Bird V68 installed and working until I updated to version 78. Now I have deleted the account to reset the password and manuall… (read more)

I have a i7 Windows 10 computer that had T-Bird V68 installed and working until I updated to version 78. Now I have deleted the account to reset the password and manually deleted all the certificates from T-Bird and Firefox. I still cannot get T-Bird to not generate security errors about the Google certificates. I have uninstalled T-Bird and re-installed and still have the same problem. I added the register to the about:config for the port for gmail but this keeps the ports for HotMail and Yahoo and other mail hosts from working.

I have another older i3 computer that I did a fresh install to windows 10 and installed T-Bird. It works fine with all the email hosts for sending and receiving mail using the same email accounts as the other i7 Windows machine.

So something in the older registry or other persistent data repository is keeping it from working with Gmail, Hotmail, or any of the other IMAP email hosts.

Asked by bondo 2 weeks ago

Last reply by Matt 2 weeks ago

Thunderbird's cache

Hello, My university was hacked by a ransomware. I wanted to know if it was possible that Thunderbird emails were also hacked. (mails saved in the cache, encrypted or not… (read more)

Hello, My university was hacked by a ransomware. I wanted to know if it was possible that Thunderbird emails were also hacked. (mails saved in the cache, encrypted or not etc )

Thanks in advance

Asked by poasoemilie61 3 weeks ago

Last reply by Matt 3 weeks ago

Junk mail filter doesn't follow "white list"

I add addresses for websites I regularly receive mail from to my collected address book, but those emails are continually marked X-IMAIL-SPAM-URL X-IMAIL-SPAM-DNSBL. How… (read more)

I add addresses for websites I regularly receive mail from to my collected address book, but those emails are continually marked X-IMAIL-SPAM-URL X-IMAIL-SPAM-DNSBL. How do I get this to stop?

Asked by jeff.rubin 3 weeks ago

Last reply by sfhowes 3 weeks ago

"Not Junk" messages keep getting put into Spam folder

Hello, I'm trying to train Thunderbird to allow certain messages into my Inbox by regularly tagging them as "Not Junk," but it isn't working. I've been doing this with so… (read more)

Hello,

I'm trying to train Thunderbird to allow certain messages into my Inbox by regularly tagging them as "Not Junk," but it isn't working. I've been doing this with some messages daily for at least a month, but they still get sent to the Spam folder instead of the Inbox. (One particular email is a daily newsletter to which I've subscribed.)

This seems to be a relatively recent development. I might be wrong, but I don't remember having this problem six months ago.

Any help is appreciated.

Thanks.

Asked by Daryl_Metzger 4 weeks ago

Last reply by sfhowes 4 weeks ago