HD Youtube videos stutter on only the current Firefox (in my case 78 esr)

Only one Browser has problems with HD videos (1080p + above) on youtube: Firefox in the most current version. I have tested so far only the one current latest version of … (read more)

Only one Browser has problems with HD videos (1080p + above) on youtube: Firefox in the most current version.

I have tested so far only the one current latest version of the ESR branch (78.3.x). But as visible from thousands of articles to this very particular problem (when i search the community help database for "Youtube videos stutter" i get multiple thousands of entries - i read only a handful of them to realize that they are all "closed" and not a single one "solved"), this problem persists since multiple years now.

I have a very old PC by my side with a very old Firefox (benchmark wise slower than my current PC by a factor of at least 3) ESR 52.9, which is able to play the same videos in the same HD resolution without the slightest stutter.

The drivers on that old system are - naturally - outdated by half a decade. THAT OLD OUTDATED system with THAT OLD OUTDATED Firefox is well able to play even multiple HD videos side by side. With-OUT any stutter.

Thus, you can easily deduce by logical reasoning that nighter any outdating of drivers whatsoever nor any outdating of anything else on the system, be it hardware wise or software wise, CAN AT ALL be the culprit of that stuttering.

While the former holds true, what you actually find in the communities help are completely useless and irrational tips of "upgrading the browser to the last version", "upgrading drivers" or "reinstalling any software" or the like.

Let me be clear: Nothing of the latter will ever help in overcoming the stuttering of current firefoxes at all. The only one measure that will help here is to revise the code that is underlying the video pipe.

Since the stuttering regularly only begins after about one to two minutes into the videos, it is strongly suggestive that something in the memory management - probably in the way resources becoming freed after use - is accumulating over time until the stuttering begins. Badly managed garbage collection, perhaps?

Asked by White-Gandalf 1 month ago

Last reply by White-Gandalf 1 month ago

Firefox unusable but doesn't crashes, freezes

***************************** The problem When I start firefox I see a blank page (this was not my starting page before the problem occured)(Image linked). The overall gr… (read more)

***************************** The problem When I start firefox I see a blank page (this was not my starting page before the problem occured)(Image linked).

The overall graphical window is not frozen but I can't open any webpage nor any local file. The option pages don't work either nor any of the about:XXX pages.

*************************** What I tired I cleared my cookie/cache. I tried firefox's safe mode. I refreshed firefox. I deleted my profile and created a new profile. I desactivated all my security software. I ran firefox with root privilege. Updated windows. None of that did solved the problem.

This problem persisted after I haved uninstalled Firefox, deleted my profile, deleted all mozilla directories in ProgramData, AppData, Program, cleaned up my disk with window's 10 utilitary and reinstalled firefox (I also tried a simple install unistall so I don't think I broke firefox by deleting files). When reinstalling firefox I tried both a 64 and a 32 bits install with current and older version none worked.

I scanned my PC for malwares, nothing found. I checked my memory as suggested in a troobleshooting page, (no problem found).

Firefox DOES WORKS in window's safe mode.

************************************ Observations I noticed via my firewall that firefox don't even send any package to the internet if I try to acess a website. Firefox does however acces 127.0.0.1 (at least it asks for permission). Firefox doesn't close if I use top right red cross, it does close if, in task bar I right click/close all windows or if I exit within the "three horizontal bar menu" I precise that my connection is ok and that MS Edge is working fine.

I repeat, Firefox works in window's safe mode.

I would really appreciate your help as I can't find any other thing to try.

Asked by a.ranaud00 18 hours ago

Last reply by a.ranaud00 1 hour ago

Google terms after Firefox update

After the last Firefox update (83.0) it seems Google hyjacked my browser with asking to comply with their terms. There was no change of avoiding this popup even after try… (read more)

After the last Firefox update (83.0) it seems Google hyjacked my browser with asking to comply with their terms. There was no change of avoiding this popup even after trying not to use the "OK with all" button. Trying to suit the compliance with my choices took a great deal of time.

With the update I lost the most used links in my browserbar and when I open a new tab the same thing occured.

What went wrong and why did Mozilla "Let it happen"

Asked by Rene 1 hour ago

Constantly Crashing Firefox Tabs

My firefox tabs has been crashing, and it has been getting far far worse. Practically none of the tab will open longer than 5 milliseconds. Other browsers works perfectl… (read more)

My firefox tabs has been crashing, and it has been getting far far worse. Practically none of the tab will open longer than 5 milliseconds. Other browsers works perfectly fine. I tried starting it on safe mode, no good. Tried clean reinstalling firefox, no good.

Can anyone help me why firefox is specifically crashing? About a month ago it worked perfectly fine.


bp-6fcdddcf-9364-454b-b261-eb1ef0201129 bp-6313cc4d-414d-4a6d-a155-f48a20201129 bp-4f4a056c-b467-4b1b-8349-715710201129 bp-58e36541-9f24-4cc4-8173-77b5c0201129 bp-35662b35-b468-483c-bbdb-60c050201129 bp-7bfda4a0-329e-4e00-ae27-30bba0201129 bp-cbf8c777-09bd-435f-aaf8-ccdb10201129

Asked by skypasser 11 hours ago

Last reply by skypasser 1 hour ago

Enhanced Tracking disable not working?

Hi everyone, I've recently migrated to a new laptop and noticed, after setting up Firefox, that Twitter embeds weren't working on some websites. After some investigation,… (read more)

Hi everyone,

I've recently migrated to a new laptop and noticed, after setting up Firefox, that Twitter embeds weren't working on some websites. After some investigation, it seems related to my Enhanced Tracking Settings.

For example, I can get the embeds to appear if I change my Enhanced Tracking Settings to Standard, or if I set them to Custom and disable either of the following:

  • Tracking cookie protection
  • Tracking content protection

Interestingly, leaving the Enhanced Tracking settings as Strict (or Custom equivalent), and disabling Enhanced Tracking Protection for the particular site, doesn't work ...

Is this a bug? Or have I misunderstood how this (exception) mechanism works?

Here's the page I was looking at: https://www.vice.com/en/article/4ad3qp/donald-trump-tiny-desk-electoral-college

Could someone else try experimenting with their settings and see what renders on that article?

Best regards, Ed

Asked by Ed 1 hour ago

Unable to open page https://bristolmenu.com/#/shop/volunteer-tavern/boarding - works fine from MS Edge

Trying to order takeaway meal via local pub website http://www.volunteertavern.co.uk/ Click on link here takes me to website as Subject above:- https://bristolmenu.com/#/… (read more)

Trying to order takeaway meal via local pub website http://www.volunteertavern.co.uk/ Click on link here takes me to website as Subject above:- https://bristolmenu.com/#/shop/volunteer-tavern/boarding This is just a blank page on Firefox, but works AOK on MS Edge and on my phone (iPhone) I found a bristolmenu cookie, deleted this & tried again - still failed. I'd prefer to keep using Firefox, but considering changing to Edge due this - any help appreciated :-) Thanks, Neil

Asked by neilashmore 2 days ago

Last reply by neilashmore 2 hours ago

Redirects. The net gives instrutions on how to block 'redirects' but they are 'out of date'

When a URL no longer exits, I get a 'redirect' and even it it does, sometimes it "steps on' the correct URL and several attempts are needed to get the correct URL to stic… (read more)

When a URL no longer exits, I get a 'redirect' and even it it does, sometimes it "steps on' the correct URL and several attempts are needed to get the correct URL to stick. The "net" gives instructions of: Step 1: Click the "Tools" menu tab in your Firefox browser and select "Options." Step 2: Select "Advanced" from the list of options at the top of the window.

But in Firefox release 83.xxx, "ADVANCED" option does not exist or I can not SEE it. Any idea on how to 'BLOCK REDIRECTS' and just get an error instead?

OR SIMPLE BLOCK URLS one just does not like without using the PARENTAL CONTROLS.

Asked by jagman55 3 hours ago

Firefox 83 Cannot clear ALL Cached Web Content

I tried three different ways, 10 times, to clear the "Cached Web Content" not matter what I do (6.0KB) remains? Can someone please help me out here? I cleared and cleare… (read more)

I tried three different ways, 10 times, to clear the "Cached Web Content" not matter what I do (6.0KB) remains?

Can someone please help me out here? I cleared and cleared, restarted the machine... I cannot get rid of the (6.0K)?

I'm using a 5 day old new MacBook Pro (16-inch, 2019), running MacOS Big Sur 11.0.1, using FireFox 83.0 (64-bit)

it's frustrating and I don't want anything stuck in my cache that might be tracking me, following me around.

Asked by joecrowley2 3 hours ago

Firefox Scroll bug

There appears to be a bug in Firefox when I use this website, https://www.ourguide.com.au/tv_guide.php?r=melbourne&w=now When you scroll down, the headings move right… (read more)

There appears to be a bug in Firefox when I use this website, https://www.ourguide.com.au/tv_guide.php?r=melbourne&w=now

When you scroll down, the headings move right and show above the wrong information, see attached screen shots.

If you use this website on Chrome, you don't get the scroll issue so I think it is either a Firefox bug or something that needs changing in my Firefox settings.

I am running Firefox 77.0.1 (64-bit).

Any help would be appreciated, thanks.

Asked by Hawkeye 5 months ago

Last reply by Hawkeye 4 hours ago

Usually cannot access Yahoo unless delete yahoo cookies

Yahoo.com is my home page. Most times (but not always) I cannot access it unless I go into privacy and security and delete the yahoo cookies. (Just sits at new page wit… (read more)

Yahoo.com is my home page. Most times (but not always) I cannot access it unless I go into privacy and security and delete the yahoo cookies. (Just sits at new page with 3 dots moving.) I mean won't open yahoo when firefox starts, if I use the home button, or type yahoo.com in address bar. Am on Windows 10 using Firefox 83.0 64-bit. I don't want to delete all my cookies on exit, so am at a loss.

Asked by cohnveno 17 hours ago

Last reply by cohnveno 4 hours ago

Firefox Relay - 2 emails forwarded from alias but not received

I decided to use Firefox Relay on an e-commerce site to purchase software codes but I never received he email with the codes. According to Firefox Relay 2 emails were for… (read more)

I decided to use Firefox Relay on an e-commerce site to purchase software codes but I never received he email with the codes. According to Firefox Relay 2 emails were forwarded but none were received (not in junk either).

Is there any way to recover the forwarded emails?

Peter

Asked by peterbutlin1 5 hours ago

Firefox problem with Yahoo

When I go to the Yahoo main page, using Google and selecting Yahoo News - Current News it shows content but when you try to action anything it doesn't do anything and the… (read more)

When I go to the Yahoo main page, using Google and selecting Yahoo News - Current News it shows content but when you try to action anything it doesn't do anything and then shows an error. (see attached screenshots).

I have carried out all the recommended procedures including cookies, cache, etc and restarted Firefox with all Add-ons disabled and it still does not help with this problem.

I have used Yahoo for years and never had this problem and I have tried using Edge and Chrome and everything works as it should so it is definitely a Firefox issue.

So any suggestions on how to fix this would be appreciated.

Thanks.

Asked by Hawkeye 1 week ago

Last reply by Hawkeye 5 hours ago

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 7 hours ago

Last reply by teeny_weeny 6 hours ago

Why does alternate search engine select ("This time, search with...") require extra action?

I constantly use the "This time, search with..." option in the search bar to switch between my default search engine and others on the fly. Since version 84.0, this now n… (read more)

I constantly use the "This time, search with..." option in the search bar to switch between my default search engine and others on the fly. Since version 84.0, this now needlessly prepends the query with a search engine label and requires an additional action to complete (either a return or click of search arrow).

I feel as though the clicking of any of those alternate search engine options is enough to establish intent by the user and should act as a submit button for the request. The only "advantage" this new functionality allows for is a select-first, query-after approach, which I find uncommon.

My request:

1) Return previous behavior. 2) Implement hybrid -- Search-first, query-after produces label; query first, search after submits. 3) Provide an option in the settings to toggle behavior.

Hope someone can help/shed some light on the change,

Thanks

Asked by wheelofiron 7 hours ago

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 7 hours ago

Firefox-linux

when i start the newly installed firefox in my ubuntu the tab crashes. only settings and other in app menus could be opened. Nothing can be shown inside tabs. Only showin… (read more)

when i start the newly installed firefox in my ubuntu the tab crashes. only settings and other in app menus could be opened. Nothing can be shown inside tabs. Only showing "Gah! Tab crashed!" . I don't think I'm missing any libraries. Glibc is 2.31, libstdc++ also is updated and same for gtk and all. Below is the error message:-

bold text already installed. still same error :-

(/usr/lib/firefox/firefox:25764): Pango-WARNING **: 14:06:40.948: font_face status is: file not found

(/usr/lib/firefox/firefox:25764): Pango-WARNING **: 14:06:40.948: scaled_font status is: file not foun

Crash Annotation GraphicsCriticalError: |[C0][GFX1]: no fonts - init: 1 fonts: 7 loader: 0 (t=30.4485) [GFX1]: no fonts - init: 1 fonts: 7 loader: 0

Asked by jaykumar007x 9 hours ago

Cannot change color of tabs

Firefox - Add Colored tabs I had Firefox version 81 and after installing version 82 in a new install on a new hard drive, I cannot change the color of my tabs anymore. I … (read more)

Firefox - Add Colored tabs

I had Firefox version 81 and after installing version 82 in a new install on a new hard drive, I cannot change the color of my tabs anymore. I should see white tabs for the current tab but no longer when I added my userChrome.css file. I see instead a thin blue color strip along the top of the tab and the rest is grey. This shows up without any userChrome.css file.

In Firefox address field type: about:support It shows my Profile. vwy0y5ix.default-release I also have under the Profile folder this: jcueuz5y.default

I put the userChrome.css file here in my Chrome folder: C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vwy0y5ix.default-release

What it contains: /* USE THIS ONE. It works in version 65 https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx/releases/tag/2.3.4

  • /

@import "./css/tabs/tabs_below_navigation_toolbar_fx65.css"; /**/ /* <-- tabs not on top - Fx65+ - Windows/Linux */

/* Colored tab */ .tab-background:not([selected]) {

   background-color: #E3E0DB !important;

}

.tab-background[selected="true"] {

   background-color: white!important;

}

/*** Sidebar Color / Font Size Formatting ***/ /* 14px black text */ .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-cell-text {

 font-size: 14px !important;
 color: #000 !important;

} /* Pale blue background on hover or selected */ .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-row(hover), .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-row(selected) {

 background-color: #bdf !important;

}

/* Main Toolbar */

  1. nav-bar {
 font-size: 14px !important;

Asked by davidhelp 1 week ago

Last reply by davidhelp 9 hours ago

Volume Mixer showing Firefox is receiving microphone input

Hello, thank you for taking the time to check this out. I was closing the volume mixer after I no longer needed it and realized that Firefox was showing levels go up when… (read more)

Hello, thank you for taking the time to check this out.

I was closing the volume mixer after I no longer needed it and realized that Firefox was showing levels go up whenever I spoke into my microphone. I had been using it before to chat, but not on Firefox at all during the session at the time. No music or videos were playing in any of my tabs. After a while, it no longer picked it up, but I know for certain that there was no output of sound coming from my computer. I haven't been able to replicate it yet, but it does worry me.

Asked by danielsibaro 9 hours ago

how eliminate empty white space on google, etc in browser?

I've been trying to figure out how to fix this and havent found anything in my google seartch settings, or firefox options or my PC's display settings, it might be right … (read more)

I've been trying to figure out how to fix this and havent found anything in my google seartch settings, or firefox options or my PC's display settings, it might be right in front of me but I just cant figure it out.

On some pages, for example, when I do a google search on firefox, there is a ton of blank white space not used. Like it has a narrow page margin or something? I'm attaching a screenshot of what I mean. You can see half the screen is just white, how can I fix it so the display isnt so narrow? Not all pages have the blank space problem, for example outlook.com has no such issue.

Thank you in advance for helping me

Asked by vegetalove 12 hours ago