Showing questions tagged: Show all questions

can we reduce disk usage?

Firefox uses about half a gig on my disk, that's: '~/.mozilla' and '~/.cache/mozilla' can that be reduced? Either some setting that limits disk use or even a manual del… (read more)

Firefox uses about half a gig on my disk, that's: '~/.mozilla' and '~/.cache/mozilla' can that be reduced? Either some setting that limits disk use or even a manual deletion of ancient stuff?

Asked by rayandrews 2 days ago

Last reply by cor-el 3 hours ago

My browsing history in my sidebar is a day behind since I upgraded my Mac OS to Sonoma

I have just upgraded the OS on Mac Mini with the M1 chip to Sonoma (14.5) I am running Firefox 126.0. Now it seems that I have more than one problem since the upgrade. T… (read more)

I have just upgraded the OS on Mac Mini with the M1 chip to Sonoma (14.5) I am running Firefox 126.0.

Now it seems that I have more than one problem since the upgrade. The browsing history in my sidebar is not current. It is running about a day behind.

I reported earlier that the type on my LinkedIn is only out 7 pt when my settings have the minimum size at 14 pt.

Somebody please help. I'm afraid to do a refresh because I don't know what it will do to my banking settings.

Ellen Perless

Asked by eperless 6 hours ago

Last reply by cor-el 4 hours ago

Amazon website just churns in Firefox

Just today, I can no longer access the Amazon website. The pages load halfway and then it just churns/spins and never completes loading the page. So far I've discovered… (read more)

Just today, I can no longer access the Amazon website. The pages load halfway and then it just churns/spins and never completes loading the page. So far I've discovered no other websites that have the same problem.

I am able to access the Amazon website on three other browsers - Edge, Brave and DuckDuckGo - with no problems and normal loading speed. I don't use Chrome, so I can't speak to that.

I've tried clearing the cache and that did not help. I had a Firefox update installed a couple of days ago. Don't know how long it had been sitting there, as Firefox is almost always open and doesn't have the opportunity to update until I close everything and restart my computer, which I did a couple of days ago.

Windows 10 on a Dell pc/laptop. Firefox Version 126.0 (64-bit).

Any ideas on how to fix?

Asked by gswacker 1 day ago

Last reply by cor-el 4 hours ago

Access denied for the website DSW.com

I can access this website from other computers on my same network. But from my computer I get the following message Access Denied You don't have permission to access "h… (read more)

I can access this website from other computers on my same network. But from my computer I get the following message

Access Denied You don't have permission to access "http://www.dsw.com/en/us/?" on this server.

Reference #18.dc1ce17.1716737942.1dc95fae

https://errors.edgesuite.net/18.dc1ce17.1716737942.1dc95fae

Asked by julie12shan 15 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

Fonts are broken in Firefox

Hello! I installed Firefox about a year ago, and for the entire duration it seems about 60% of the time the default fonts on various websites look weird (bold?). I have t… (read more)

Hello! I installed Firefox about a year ago, and for the entire duration it seems about 60% of the time the default fonts on various websites look weird (bold?). I have tried uninstalling/reinstalling Firefox, clearing the cache, etc. See attached images for examples. Help!

Asked by Adam Duckworth 11 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

can't access product site promoted by google due to googleadservices 'unable to connect'

Tell me why google says this: Unable to connect An error occurred during a connection to www.googleadservices.com. The site could be temporarily unavailable or too … (read more)

Tell me why google says this:

Unable to connect

An error occurred during a connection to www.googleadservices.com.

   The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
   If you are unable to load any pages, check your computer’s network connection.
   If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the web.

when I click on an advert for a product provided (I assume) by google at the top of search results. I have cleared the cache and cookies. Latest firefox on ubuntu 22.

Asked by geoff07 3 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 hours ago

Too many spawn child processess and browser freeze

Firefox spawn too many child processess, with cause the browser to freeze. Proposed solution: Reduce to absolute minimum the spawn child processess. The value should be… (read more)

Firefox spawn too many child processess, with cause the browser to freeze.

Proposed solution:

Reduce to absolute minimum the spawn child processess. The value should be set according to the device performance and additionally show allow the user to set manually the limits.

Example: 1 (maximal 3) child process per tab/window

Asked by Mcgiwer 5 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 hours ago

Cannot drag tab to detach it from the current window

After updating to the current version of my OS(listed below) I can no longer drag a tab to detach it from the firefox window. Doing so drags a preview of the tab, but it … (read more)

After updating to the current version of my OS(listed below) I can no longer drag a tab to detach it from the firefox window. Doing so drags a preview of the tab, but it is never separated from the current window. I can drag it to an already existing window to move tabs from one window to another, but not to create a new window from a single tab.

OS: Manjaro Linux 24.0.0 Wynsdey Linux kernel version: 6.6.30-2-MANJARO (64-bit) Desktop Environment: KDE Plasma 6.0.4 KDE Framework version: 6.1.0 QT Version: 6.7.0 Display Server: Wayland Firefox version: 125.0.3 (64-bit)

Asked by Erik H 4 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 hours ago

Tab dragging stops working at random times

Sometimes drag functionality stops working. I can't grab a tab to move it to another position or to a new window. (Holding left click on the tab and moving the cursor doe… (read more)

Sometimes drag functionality stops working. I can't grab a tab to move it to another position or to a new window. (Holding left click on the tab and moving the cursor does nothing). Also, re-merging the tab with another firefox window stops working. (Dragging a tab to a firefox window from another firefox window doesn't merge them. It does nothing) I can right click on the tab and select Move to move it to a new window but dragging stops working. I have to close Firefox and start it again (sometimes twice), then dragging starts working again. This happens multiple times a day. I am on Linux Mint and the version is 126.0 (64-bit). This problematic behavior has only recently began.

Asked by tenkayr 11 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 hours ago

YouTube videos at 4k lagging/buffering using vp09 codec

Example video I have issues with: (https://www.youtube.com/watch?v=udXuzXhb9WY) I can't watch youtube videos smoothly using the vp09 codec at 4k/1440p [Codec: vp09.00.51… (read more)

Example video I have issues with: (https://www.youtube.com/watch?v=udXuzXhb9WY)

I can't watch youtube videos smoothly using the vp09 codec at 4k/1440p [Codec: vp09.00.51.08.01.01.01.01.00 (313) / opus (251)]. Constant buffering, lag, pausing of the video or just not playing at all keeps occurring with the video I put above for example, and other videos using the same codec.

My internet connection is very quick in fact, with getting ~90mbps upload/download. My computer specs are good, having an i7 12700kf and an rtx 3060 with 64gb of ram. All my drivers are on the latest version. The video I linked above plays for about 10 sec before not loading more of the video and just infinitely loading (The main issue that is causing this to happen is that when I open stats for nerds, the buffer health isn't being updated).

I tried various solutions online that I found on forums, such as forcing av1 encoding, which fixes the issue, however on that specific video I linked, keeps the quality at 1080p, which probably is a issue on youtubes part and the file format of the video. I tried many other fixes.

On microsoft edge, the video plays fine with no playback stutters or anything. I don't have any 3rd party extensions installed that may affect the video playback. I did a lot of things to eliminate as many variables as possible, but the issue persists. I did a full reinstall of the browser, reseting cookies and temp data and also trying the nightly version of firefox, but non of those fixes worked. Basically everything I thought of I did.

Like I mentioned before, this issue is NOT only for the youtube video I linked, but its for all videos using just the vp09 codec for the 4k/1080p quality. The only fix I did find for that video is actually while writing this, I left the tab open for the youtube video for a while then played it and it played smoothly with no interruptions and the buffer health was constantly being updated, but after refreshing the page, it was the same.

From what I can remember this issue hasn't been happening for the lifespan of my pc (less than 6 months), and I cannot remember when the issue started happening. It seems to be pretty recent (maybe 2-3 months if I were to guess). At first I started tolerating it and thought it was a small bug since it only happened on videos I played at 4k using the vp09 encoder, but now its really frustrating and makes it possible to watch most 4K content. Some videos I notice when it starts buffering, it resorts to an alternate av1 codec for 4k video, but its only for certain videos. Unfortunately I cannot back track and see what started this issue.

Here is some additional info:

   Windows 11
   NVIDIA Game ready driver version (555.85)
   No abnormal resource usage (Gpu, Cpu ram etc.)

Asked by harpoonwtihaz 7 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 6 hours ago