Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Thunderbird is already running, but is not responding. To use Thunderbird, you must first close the existing Thunderbird process, restart your device, or use a different profile.

when clicking an email link this is shown "Thunderbird is already running, but is not responding. To use Thunderbird, you must first close the existing Thunderbird proce… (read more)

when clicking an email link this is shown

"Thunderbird is already running, but is not responding. To use Thunderbird, you must first close the existing Thunderbird process, restart your device, or use a different profile."

How do I make Thunderbird instead open a new email?

This is on Fedora

Asked by johannes 1 month ago

Answered by johannes 1 month ago

  • Solved

Firefox Extremely Slow Loading of Pages that Load Quickly in Chrome

This has been happening to me with recent updates of Firefox, and I am very close to dumping a browser that I have used for years because of it. I go to load pages and it… (read more)

This has been happening to me with recent updates of Firefox, and I am very close to dumping a browser that I have used for years because of it. I go to load pages and it just sits there and spins and spins. In the time I take to open another browser like Chrome and copy and paste the exact same links into Chrome, where the download of the web page is practically instant. I go back to Firefox and it is still spinning and it is just ridiculous. I have no clue what would be causing this. After it finally loads a page, it seems fine on subsequent loads of pages.

Asked by pmruzicka 1 week ago

Answered by cor-el 4 hours ago

  • Solved

Thunderbird says authentication failure while connecting to server imap.mail.yahoo.com

Started getting error April 10. I have SSL/TLS and Oauth2 set for Thunderbird account server and smtp. Looked thru lots of web messages - no joy. Via web browser I can… (read more)

Started getting error April 10. I have SSL/TLS and Oauth2 set for Thunderbird account server and smtp. Looked thru lots of web messages - no joy. Via web browser I can connect to my Yahoo email without issue. My gmail account on Thunderbird still works fine (with its unique third party password). I am on current Thunderbird release 115.9.0 (64 bit). I disabled the only add-on that Thunderbird was using. Windows 11 Pro which is up to date. Plenty of open disk space. Have rebooted my PC multiple times.

Looking for suggestions Thanks Bob

Asked by bobalston 3 days ago

Answered by bobalston 20 hours ago

  • Solved

Firefox browser starts flickering when maximized and when the theme is dark.

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The proble… (read more)

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The problem doesn't occur on the laptop screen but it does on the samsung screen. The flickering stops when i make the window a little smaller. I am using KDE plasma 6.0.3 but the problem was also present when i was using Hyprland as my desktop enviroment. I tried troubleshoot mode but nothing changed. I am seeking help. Thanks.

Asked by ersandemircan57 2 days ago

Answered by jonzn4SUSE 1 day ago

  • Solved

Gmail endless login loop (but only in Firefox)

Hi I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless… (read more)

Hi

I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless loop on the Gmail login page. I select my account, enter my password, then get sent back to the account selection page.

The problem seems to be relating to me trying to link two Gmail addresses so that mail from one is forwarded to the other. I set up one account this way without any issue, but when I went to do it with a different account, I got an error code. After that, I was logged out of Gmail in Firefox and haven't been able to log back in.

Things I've tried so far:

  • Using a different browser. I can log in without issues in Chrome.
  • Logging in with a different method. Neither my password nor my passkey work.
  • Logging in with a different Gmail account. All of my accounts seem to be stuck in this way.
  • Disabling all my extensions. This doesn't help.
  • Clearing Firefox's cache. No luck here.
  • Restarting Firefox and restarting my PC. Turning it off and on again doesn't fix it.
  • Contacting Google support. They said they think it's a browser issue as I don't have any problems using Chrome.
  • Using Firefox's private browsing mode. This does work and I can log in to Gmail. However, I don't know exactly what the problem is because I've disabled all my extensions and cleared the cache in regular browsing mode and still can't log in that way.

So I have a partial solution (using Firefox's private browsing mode) but it's not a long-term fix. What else can I try? Has anyone else seen this problem before and been able to fix it?

Asked by alexblake2 2 days ago

Answered by zeroknight 2 days ago

  • Solved

Thunderbird E-Mail Account

Tried to establish Thunderbird on new Laptop Bell Latitude and all e-mail accounts but one could be installed again. Only mak@koepcke-homberg.de settled at www.ionos.de d… (read more)

Tried to establish Thunderbird on new Laptop Bell Latitude and all e-mail accounts but one could be installed again. Only mak@koepcke-homberg.de settled at www.ionos.de does not fit despite fully accurate details, quite the same as on PC at home (Thunderbird!), Android Mobile (K9), Tablet Galaxy (Samsung E-email). Please see attached Screenshot! Happy to receive your advise...:-) Arnd

Asked by Arnd Köpcke 5 days ago

Answered by Arnd Köpcke 3 days ago

  • Solved

Thunderbird does not always send email first time

When I try to send an email from Thunderbird sometimes it succeeds and sometimes it does not. Trying again sometimes works and sometimes fails again. It may take many att… (read more)

When I try to send an email from Thunderbird sometimes it succeeds and sometimes it does not. Trying again sometimes works and sometimes fails again. It may take many attempts to get a message to send.

The "Sending Message" dialog box gets replaced by a "Send Message Error" dialog box saying, "Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp-mail.outlook.com timed out. Try again. OK"

Thunderbird version: 115.9.0

SMTP Server: Description: Office365 (Microsoft) Server Name: smtp-mail.outlook.com Port: 587 Connection security: STARTTLS Authentication method: OAuth2

Operating system: Windows 10.0.19045 Build 19045 ISP: BT Broadband Antivirus software: AVG AntiVirus Free 24.1.8821.822

Please advise on how I can get all my messages to be sent successfully first time. Thank you.

Asked by sj.mcquay 5 days ago

Answered by sfhowes 5 days ago

  • Solved

Very slow getting emails and not saving passwords

I have used Thunderbid for many years. Lately it is extremely slow displaying and deleting emails; and is not saving passwords. It is fast enough to display images once t… (read more)

I have used Thunderbid for many years. Lately it is extremely slow displaying and deleting emails; and is not saving passwords. It is fast enough to display images once the email is on the screen. I have tried reindexing and have added T to Windows Firewall allowed. No other antivirus on the machine. The problem is the same for imap and pop accounts. My profile has been on a NAS for several years but the slowness is only recent. I don't have any add ons. A possible clue is that there are multiple email folders in the profile - see attached screenshot. Should I delete the -1 -2 -3 -4 folders - and the associated msf files? The profile as a whole is 869 MB - 2168 files in 142 folders. There is lots of space on the disc. There are a lot of -1 folders across the profile.

Asked by work37 1 week ago

Answered by christ1 4 days ago

  • Solved

Firefox 124.0.2 and YouTube Video Comments

About 1 week ago Firefox with Windows 11 stopped displaying YouTube video comments. I've tried other browsers and I can see the comments. I only have 6 extensions and ha… (read more)

About 1 week ago Firefox with Windows 11 stopped displaying YouTube video comments. I've tried other browsers and I can see the comments.

I only have 6 extensions and have disabled all of them and still have the problem. With Firefox in safe mode the problem goes away and I can see the comments. I've cleared the Firefox cache and hardware acceleration is off. I have the standard themes and using the default system theme-auto.

Any suggestions on how to resolve this problem? Thank you.

Asked by dpjasany 5 days ago

Answered by dpjasany 4 days ago

  • Solved
  • Archived

Can I "Unburden" Thunderbird?

I have a very small Tablet computer and Thunderbird is really bogged down on it. The tablet has a 32 bit processor, 1G RAM, 64G SD drive. (1) When I run TB I get many "no… (read more)

I have a very small Tablet computer and Thunderbird is really bogged down on it. The tablet has a 32 bit processor, 1G RAM, 64G SD drive. (1) When I run TB I get many "not responding" messages from Windows. (2) Maybe 1/2 the time, if I "delete" a message the screen will freeze on the message. The message is removed from the inbox list. I have to click "X" to get rid of that screen. (3) Get Messages no longer works. When I click it, nothing happens. The status bar at the bottom remains on the last information displayed. I found that if I use View, Folders, All, I can bump TB to get messages. (Normally I use Unified Folders) The status bar will display each of the accounts it is checking and any new messages will appear. These things have been happening through many many versions of TB. Although #3 seemed fixed a few weeks ago but has returned. Same for #2.

I looked at the disk space that TB is using and found that TB is using over 10GB. See attached. I don't know why it is so large. I don't need to store any messages on this computer. I have a desktop that is my "base station" where I want to save all (but deleted) messages.

I don't know if this large amount of TB space is contributing to the problem. Any help would be appreciated.

Asked by petejc 8 months ago

Answered by Toad-Hall 7 months ago

  • Solved

Compact folders omits the junk folder

When I click "Compact Folders", e.g. when in Inbox, all folders are compacted except the Junk folder. I need to do it again clicking on Junk folder and again "Compact Fol… (read more)

When I click "Compact Folders", e.g. when in Inbox, all folders are compacted except the Junk folder. I need to do it again clicking on Junk folder and again "Compact Folders". Is that normal?

Asked by Gilbert in Beijing 2 weeks ago

Answered by david 2 weeks ago

  • Solved

Thunderbird 115.9.0 64bit on Ubuntu Rejects Password

I have Thunderbird 115.9.0 64 bit on the 2nd latest version of Ubuntu Linux and by second latest I mean it is still supported even though there is a new version available… (read more)

I have Thunderbird 115.9.0 64 bit on the 2nd latest version of Ubuntu Linux and by second latest I mean it is still supported even though there is a new version available. Several months ago there was a password problem with my internet account preventing me from logging into my internet/email service and all my devices could not send or recieve emails. I changed my password on my cell, my Windows 10 computers and they worked fine. My Thunderbird on my Ubuntu on the other hand rejected my password and I also checked all of my port and server settings with the help of my internet service provider tech support including comparing settings from other email clients. Still no password being accepted. My internet/email service provider tech agent suggested removing my account from my client and reentering it and this worked.

Several months later I changed my main email passwords again on incoming mail and outgoing mail servers on my account, verified my port settings are correct, which they were including the type of security and protocols used. When I select the desktop icon I get prompted to enter my main password and hit enter and the window keeps reoccurring as if it has rejected my password. I select cancel allowing me to enter and again clear and reenter password and again it is rejected. I removed my account (I think) and go through the motions of reinstalling my account and get a pop-up indicating the server already exists which puzzles me. Ports, security settings, password are all correct and tested on other devices. I can even use a browser and log onto my internet service providers server and access my account and my password works but not on my Thunderbird. Should I consider uninstalling and then reinstalling my Thunderbird on my Ubuntu? I think by mistake I deleted all of my emails BUT I have selected IMAP so my emails I want are still on my service providers server. IF I uninstall and reinstall how do I save my contact list. This I Inoticed is still intact. Suggestions please?

Asked by Hennmann 1 week ago

Answered by Hennmann 5 days ago

  • Solved

Youtube Juttering & Stppping only on firefox

I have a M2 Max Pro MAC. I have read other posts about this and people suggest starting in safe mode doen that and it still happens. Removing all pluggins and restarting … (read more)

I have a M2 Max Pro MAC. I have read other posts about this and people suggest starting in safe mode doen that and it still happens. Removing all pluggins and restarting doen that and it still happens. IT doenst happem on any otehr browser.... help please?

Asked by austen 1 week ago

Answered by zeroknight 1 week ago

  • Solved

Windows taskbar doesn't unhide itself when firefox is maximised.

Automatically hide taskbar in desktop mode => Enabled Firefox => Maximised When cursor is moved to outer edge of screen, taskbar should unhide (Expected behaviour) … (read more)

Automatically hide taskbar in desktop mode => Enabled Firefox => Maximised When cursor is moved to outer edge of screen, taskbar should unhide (Expected behaviour) but in this case it remain hidden (Reality). Firefox along with all other spinoffs give same result. Chromium based browser works perfect, and taskbar automatically unhide itself.

As OLED screen have became common as monitor, Taskbar auto-hide is must. If this issue cann't be fixed I may have to change my primary browser which I used for almost 15 years.

Kindly, look into it. If Chromium can do it, why not Firefox.

Asked by idsks111 1 week ago

Answered by idsks111 5 days ago

  • Locked

TLS Error Message and Failure to Download New Emails

I'm getting a "nonoverridable TLS error" message when Thunderbird first opens. Also, new emails won't download into my IMAP account. I've tried adjusting the incoming and… (read more)

I'm getting a "nonoverridable TLS error" message when Thunderbird first opens. Also, new emails won't download into my IMAP account. I've tried adjusting the incoming and outgoing server port settings and even turning off the antivirus and phishing email scanners. Nothing works. It's now 1:59 PM on a Thursday afternoon and I've received no new emails since 11:20 AM. Please give me security settings that will work.

Asked by Bill Washburn 1 month ago

Last reply by christ1 6 days ago

  • Solved

HTML in message window

Occasionally I will see a set of Email messages that look exactly like the one in the attachment in the message body window. When I look at them on another client, they a… (read more)

Occasionally I will see a set of Email messages that look exactly like the one in the attachment in the message body window. When I look at them on another client, they are fine, so I think they get downloaded to my Thunderbird incorrectly. I have about 10 or 12 messages that look like this (no change at all between messages).

Two questions:

1. Is this a problem others see (I only get it once in a while, both in the beta that I stopped using and in the current version).

2. When this does happen to me, what can I do to refresh these messages? I have not found anything in any of the menus that looks like it would help. I have cleared cache.

Thank you.

Asked by tim284 6 days ago

Answered by david 6 days ago

  • Solved

"Player Error"

When I try to use the Criterion Channel and several other websites that use cyberlocker video services, I get an error with no code (attached screenshot). Here's what I h… (read more)

When I try to use the Criterion Channel and several other websites that use cyberlocker video services, I get an error with no code (attached screenshot). Here's what I have tried to solve it with: - VPN - Clearing cache - turning off all extensions that target ads, pop-ups, and tracking; and making sure Firefox itself isn't blocking tracking - using the user-agent switch extension to pretend I'm on a different browser The last one makes me think it might be a Windows 10 problem and not a Firefox problem, but I'm just covering my bases. Any help is appreciated!

Asked by harporose 1 week ago

Answered by zeroknight 1 week ago

  • Solved

facebook messenger from today I'm unable to send Voice messages

From today 4 march when I try to record a voice message on chat from facebook appear an error saying an error as occurred. On Chrome it work, from facebook app it work I… (read more)

From today 4 march when I try to record a voice message on chat from facebook appear an error saying an error as occurred. On Chrome it work, from facebook app it work

I even tried other facebook ids and firefox profiles and ever the same. Even disabled the anti popup ublock

In all case I haven't added any conf or adon or other inside firefox, I use same conf as ever and from many years.

Today messages from microphone in chat does not work and facebook say an error occurred Is written in italian but say what I said

Asked by Al 1 week ago

Answered by Al 1 week ago

  • Solved

I can't upload images on mobile

The upload photo button does nothing... on this page, on Reddit, Facebook too. I've tried clearing cache. I'm on latest android and firefox 124.2.0. I have standard secur… (read more)

The upload photo button does nothing... on this page, on Reddit, Facebook too. I've tried clearing cache. I'm on latest android and firefox 124.2.0. I have standard security enabled and permission is set to "Ask" for camera and storage. How do I make this work again?

Asked by sodapuddle 1 week ago

Answered by sodapuddle 1 week ago