Showing questions tagged: Show all questions

Firefox is crashing frequently

Firefox has been running fine for me for a long time but recently, like the last week or so, it has been crashing constantly. When I first boot up my computer, it will be… (read more)

Firefox has been running fine for me for a long time but recently, like the last week or so, it has been crashing constantly. When I first boot up my computer, it will be fine for awhile and then it'll just crash. If I try to restart it then, it will either immediately crash or crash after a few seconds. sometimes it will hold together for a bit and then crash. I've had it crash when I've clicked to move to a new webpage, and I've had it crash when it is just idling on a webpage. I have already tried troubleshooting mode and it still crashed, so its not my extensions. Ive also tried to reinstall it and that has not helped either. Any help would be greatly appreciated.

Report ID: bp-befe5e87-aee5-421b-9f5e-d30780220128

Asked by Zgamer96 7 hours ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

Secure Connection Failed

Greetings, Firefox community. So a couple of months ago my Firefox browser (in a 2017 Macbook Air running MacOS Monterey 12.1) began having problems connecting specifical… (read more)

Greetings, Firefox community.

So a couple of months ago my Firefox browser (in a 2017 Macbook Air running MacOS Monterey 12.1) began having problems connecting specifically with Google websites (address bar search engine, Drive, Calendar, Gmail, YouTube, etc.).

Some days, my first search will go through, but then, with all posterior attempts, all I get is the "SSL_ERROR_HANDSHAKE_UNEXPECTED_ALERT" error code.

I have tried logging off my Firefox account, reinstalling the browser, resetting all settings ("Refresh Firefox" button), cleared startup caché, and clearing all caché and data from these websites, but I keep getting the code and can't get through to the website.

The websites work normally in Safari.

I'd really appreciate your help, as it is very frustrating to have to use another browser only for Google searches, YouTube and GMail (Firefox continues being my favorite browser).

Asked by Juan 6 hours ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

thunderbird starting up issue

I updated to Thunderbird 91.x.x several weeks ago, and now, every time Thunderbird starts, I get an error message "Either there is no mail client or the current client ca… (read more)

I updated to Thunderbird 91.x.x several weeks ago, and now, every time Thunderbird starts, I get an error message "Either there is no mail client or the current client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client." See attached file. If I press OK or the X to close the window, I have to do this 18 times and then Thunderbird starts up normally. I have not mentioned this before thinking that it would be solved in more recent release but that has not happened. I am running windows 7 and do have Thunderbird set as the default for the programs it can open.

About the same time, Thunderbird published a note that it was adding a PDF function. This works, and opens the PDF but after 5 seconds Thunderbird crashes every time I open a PDF... and I have to go through the process described in the first paragraph to get Thunderbird restarted again.

Asked by jim216 1 month ago

Last reply by Matt 2 hours ago

Thunderbird not downloading POP3....and then it does!

This is a bit strange... Thunderbird (v91.5.1, 64-bit, Win 10 Pro) connects to my POP3 account but doesn't download anything. If I then pause Kaspersky (Internet Security… (read more)

This is a bit strange...

Thunderbird (v91.5.1, 64-bit, Win 10 Pro) connects to my POP3 account but doesn't download anything.

If I then pause Kaspersky (Internet Security) Thunderbird then connects and downloads emails.

I then re-start (un pause) Kaspersky and....Thunderbird continues to connect to my POP3 account and download files. If I stop and re-start Thunderbird I have to go through the Pause / un-pause process again.

Kaspersky is set to NOT scan encrypted connections.

It is set to scan secure traffic in Mozilla applications using the Windows Certificate store. I have disabled this and it makes no difference. I have also tried setting it to use the Mozilla certificate and installed that into Thunderbird...and it makes no difference.

All this feels like a Kaspersky issue except for the fact that once I have paused Kaspersky, and Thunderbird connects to the POP3 account, it continue to connect after I've restarted Kaspersky.

Asked by email39 16 hours ago

Last reply by Matt 2 hours ago

Error: could'n load XPCOM

How can I fix this fatal error? I cannot use Thunderbird anymore. To use the email system I have to log in to Swsscom and use ther email system. So, you can still contact… (read more)

How can I fix this fatal error?

I cannot use Thunderbird anymore.

To use the email system I have to log in to Swsscom and use ther email system.

So, you can still contact me: [email removed from public]

Please help!

Greeting Hans Bodmers

Asked by hbodmer 15 hours ago

Last reply by david 13 hours ago

Unable to connect to verizon.net mail server.

For the past week when I try to retrieve my email I continue to get this error message. Tried re-entering my email password but didn't make a difference. Checked the serv… (read more)

For the past week when I try to retrieve my email I continue to get this error message. Tried re-entering my email password but didn't make a difference. Checked the server settings - outgoing is showing this smtp.verizon.net, port 465 and server name shows pop.verizon.net, port 995. I have a gmail account on Thunderbird and works normally. Any suggestions?

Asked by glogden 2 days ago

Last reply by Matt 3 hours ago

Firefox taking a really long time loading after startup

I am using Windows 10 on an Aspire E17. After startup over the last month or more, I have found that Firefox is taking an exxxxxtremely long time to load - something appr… (read more)

I am using Windows 10 on an Aspire E17. After startup over the last month or more, I have found that Firefox is taking an exxxxxtremely long time to load - something approaching 10 minutes at time. I have the opening page set as Google and that seems to be the one that loads the longest, others pages less so. Some of this is also due to Windows' MsMpEng.exe, which is of the habit of hogging around 100% of memory resources according to task manager.

Any suggestions?

Asked by Lover_of_Goats 6 hours ago

Last reply by FredMcD 3 hours ago

Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.youtube.com. PR_END_OF_FILE_ERROR

Since your latest so called update a few days ago, all I get is the "Secure Connection Failed - An error occurred during a connection to www.youtube.com. PR_END_OF_FILE_E… (read more)

Since your latest so called update a few days ago, all I get is the "Secure Connection Failed - An error occurred during a connection to www.youtube.com. PR_END_OF_FILE_ERROR" message when trying to open any pages. Your browser has become less useful than explorer or edge. It's the same message no matter what page is attempted to open.

Asked by cwestgcs 1 week ago

Last reply by mraya77 3 hours ago

Firefox hangs, trustd CPU usage soars (Mac)

Beginning yesterday after installing a set of fresh MacOS updates, Firefox is repeatedly hanging on my iMac. My computer CPU spins up and Activity Monitor tells me that t… (read more)

Beginning yesterday after installing a set of fresh MacOS updates, Firefox is repeatedly hanging on my iMac. My computer CPU spins up and Activity Monitor tells me that the process trustd is having a field day, up to 99% CPU usage. Then Firefox stops everything and in the middle of something basic like opening a search engine page or scrolling on an already-open page, I get a spinning rainbow ball of death and have to Force Quit from the taskbar several times before it closes.

Here is what I have tried to resolve:

  • Deleting and reinstalling
  • Troubleshooting mode
  • Downgrading to version 93.0
  • Stopping and restarting the trustd process from both Activity Monitor and from Terminal
  • Full deletion of all Firefox files from command line and installing 96.0.2.

The same problem keeps recurring. For reference, it's on a 2020 iMac running macOS Catalina (10.15.7), i9/16GB. My other machines are not affected. I have not yet upgraded to Big Sur or Monterrey on advice of workplace sysadmin.

Is anyone else seeing this issue with trustd? I am not seeing this problem with other software, just Firefox, but I can't figure out when Firefox calls trustd and what it asks it to do when it does.

Advice warmly welcome.

Asked by cyberlyra 1 day ago

Last reply by Bithiah 5 hours ago

Firefox Really slow loading pages and slows other programs down after last update.

After this last update Firefox is really slow loading pages and has crashed on me multiple times, I have also noticed if the browser is up it slows other programs down no… (read more)

After this last update Firefox is really slow loading pages and has crashed on me multiple times, I have also noticed if the browser is up it slows other programs down now like when im burning a cd. Is anyone else experiencing this? Thank you

Asked by jsand1977 13 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

New emails immediately marked as read.

All of a sudden all my new messages are marked as read the moment they get downloaded in Thunderbird. ie. Yesterday it wasn't doing that and this morning it did. I alread… (read more)

All of a sudden all my new messages are marked as read the moment they get downloaded in Thunderbird. ie. Yesterday it wasn't doing that and this morning it did.

I already double checked the 'mark as read' settings, but that one is disabled completely. It also marks it as read the moment it downloads the message, so no 5 second delay.

I also changed the password to exclude a potential other mail program reading it.

TB version: 78.12.0 OS: Win 10 (up to date) Protocol: pop3

Is this a bug in the new version, or some kind of index corruption? Any help would be appreciated.

Asked by Quercus 5 months ago

Last reply by Pedja 9 hours ago

videos not working, only Firefox - xiaomi note 8

Started tonight i cant play videos. On any website i have tried. In VERY rare instances they actually start. Like 1/150 tries just pressing reload tab. Android 11, rpa1.… (read more)

Started tonight i cant play videos. On any website i have tried. In VERY rare instances they actually start. Like 1/150 tries just pressing reload tab.

Android 11, rpa1.200.720.011 12.5.4.0 muiu 12, Xiaomi Redmi note 8 Pro

Tried clear cache Tried FF beta, Focus, Normal, Nightly Tried check permissions and switch disable ena. Tried with addons and without Tried HTTPS and http Tried Desktop mode , just black video bar loadin Tried Cellular and Wi-Fi and have good internet

Google Chrome works just fine which is odd? Is there any way manually reseting android FF settings in about:config. Any help is highly appreciated.

Asked by moz1lla 2 days ago

Last reply by Seburo 7 hours ago

Timeout copying to sent mail folder

When I send a mail (Google-Imap) in Thunderbird, the mail is send correctly, but the moving to 'send-message-folder' is often very slowl or times-out with the message: S… (read more)

When I send a mail (Google-Imap) in Thunderbird, the mail is send correctly, but the moving to 'send-message-folder' is often very slowl or times-out with the message:

Server imap.gmail.com lost the connection, possibly it is offline or there is a network problem.

See the messages below.

I hope a specialist has any advice for me. Regards, Roel

Asked by r.d.alkema 12 hours ago

Last reply by sfhowes 10 hours ago

PDf in upper case not opening

I'm no longer able to open a pdf attachment if it's arrived with the file extension in upper case eg file.PDF I can open it if I move it to my desktop (Mac). Other files … (read more)

I'm no longer able to open a pdf attachment if it's arrived with the file extension in upper case eg file.PDF I can open it if I move it to my desktop (Mac). Other files that arrive in lower case are fine. Version 91.5.1 64 bit

Asked by billythomson427 13 hours ago

Last reply by david 12 hours ago

Adding a Trash folder to an account in Thunderbird

How do I add Trash folder to an account in Thunderbird??? When I try by right-clicking on the account or the inbox and enter the term "Trash", it won't add a Trash fold… (read more)

How do I add Trash folder to an account in Thunderbird??? When I try by right-clicking on the account or the inbox and enter the term "Trash", it won't add a Trash folder..

Asked by jack90 1 day ago

Last reply by david 17 hours ago

Hardware Video Decoding not working for Intel Quick Sync Video (QSV) on Windows 11

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics: - I tested this on two separate PC - one laptop wi… (read more)

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics:

- I tested this on two separate PC - one laptop with dual GPU (an Intel UHD 630 and NVIDIA GTX 1070) and one desktop with dGPU removed (leaving only an Intel UHD 630 by i7-9700K), on both PC I made sure to run Firefox on Intel GPU only. - According to information I gathered online, Intel UHD 630 should support H264 decoding and VP9 decoding without any problem. - I tested videos from Youtube (VP9, non-HDR video) and Twitch (avc/h264 video) - The exact same video, when played on Microsoft Edge (Chromium), uses Intel's hardware decoder without any problem. - On the dual GPU laptop, when being forced to run on NVIDIA's GPU, Firefox correctly uses the NVDEC decoder without any problem. - Both PC uses the latest Intel driver (30.0.101.1191)

I have attached copies from about:support page below.

In Firefox settings, under General -> Performance section, I have left "Use recommended settings" checkbox on.

Could someone help?

Asked by qwqdragon 1 day ago

Last reply by TyDraniu 19 hours ago

Why using this much cpu even when not Started

Every time I plug my laptop to charging point and connect to wifi this starts to use 98% cpu for why?? see in the given screenshot i didn't even started firefox still i… (read more)

Every time I plug my laptop to charging point and connect to wifi this starts to use 98% cpu for why??


see in the given screenshot i didn't even started firefox still its using CPU resources

Asked by dhruvgarg79 23 hours ago

Last reply by FredMcD 20 hours ago

secure.ipower.com. PR_CONNECT_RESET_ERROR

I get this error secure.ipower.com. PR_CONNECT_RESET_ERROR when I try to get in contact with www.ipower.com my Internet website service. Any ideas I have tried to access … (read more)

I get this error secure.ipower.com. PR_CONNECT_RESET_ERROR when I try to get in contact with www.ipower.com my Internet website service. Any ideas I have tried to access functions in Firefox & Google get the same message. Does anyone know if this company is down, out of business or ???

Kindest Regards David Tozer

Asked by DinkyClub.net 1 day ago

Last reply by David Tozer 22 hours ago