Thunderbird crasht

Een ‘crash’ is wat er gebeurt als Thunderbird onverwacht wordt afgesloten. Na een crash zal de Mozilla-crashreporter verschijnen, die zal vragen of u de crash bij Mozilla wilt melden voor verwerking.

Hulp bij uw crash verkrijgen

Omdat er veel mogelijke oorzaken van crashes zijn, is het plaatsen van uw crashrapport-ID of het toevoegen van een stacktrace in een forum of een bugrapport de beste manier om efficiënte hulp te verkrijgen. Dit zal helpen bij het vaststellen van de oorzaak van de crash.

Crashrapporten krijgen een ID in de vorm BP-nnnnnn. Lees Crashrapporten bekijken voor het verkrijgen van uw crash-ID. Deze ID is in de crashrapportdatabase gekoppeld en geeft onze ontwikkelaars en ondersteuningsmedewerkers informatie over wat er tijdens de crash gebeurde.

Als de Mozilla-crashreporter niet verscheen of het crashrapport niet heeft kunnen indienen, lees dan Een stacktrace voor een bugrapport verkrijgen op MDN en gebruik daarin ‘Thunderbird’ waar u ‘Firefox’ ziet in de instructies.

Suggesties en algemene hulp bij crashes

Zorg ervoor dat u de meest recente versie van Thunderbird gebruikt

Thunderbird-updates worden regelmatig uitgegeven en een aantal van de verbeteringen hierin zijn crash-gerelateerd. Verzeker u ervan dat u de meest recente versie gebruikt. Zie Thunderbird bijwerken voor details.

Controleer op problematische add-ons

Thunderbird-crashes kunnen worden veroorzaakt door add-ons. Crasht Thunderbird bij het starten ervan in Veilige modus? Zo niet, kan een add-on een bug bevatten, of is deze mogelijk niet bijgewerkt om volledig compatibel te zijn met een bijgewerkte versie van Thunderbird. Zie de FAQ over add-ons en extensies voor details over het uitschakelen en bijwerken van add-ons.