Tekstkoding vises ikke lenger i menypanelet til Firefox

Tekstkoding ble fjernet fra Firefox menypanelet Bildet "Fx89MenuButton" finnes ikke. i Firefox versjon 89. Istedet kan du bruke menylinjen, når denne vises, ved å klikke Vis og velge Reparer tekstkoding fra nedtrekksmenyen. Trykk på Alt-tasten for å vise menylinjen om den ikke vises.

Fx116WinNorskVisReparerTekstkoding
Merk: På de fleste moderne nettsider vil Reparer tekstkoding være grået ut fordi endringer i karakterkoding ikke er støttet.

Med Firefox versjon 91 kom en ny "Reparer tekstkoding" funksjon. Undermenyen med liste over valg av koding er borte. Når Reparer tekstkoding er aktivert og du kan klikke på den, vil Firefox automatisk endre tekstkoding i henhold til sidens innhold, når det er mulig. Les denne artikkelen for mer informasjon.

Du kan se hvilken tekstkoding som brukes på siden du er i Generelt-fanen til Sideinformasjonsvinduet. (Du åpner Sideinformasjonsvinduet fra menylinjenmenylinjen, klikk på Verktøy og velg Sideinformasjon fra nedtrekksmenyen).

Tips: Du kan også tilpasse verktøylinjen i Firefox ved å legge til en Reparer tekstkoding-knapp:

1. Trykk på menyknappen Fx89menuButton, trykk på Flere verktøy … og velg Tilpass verktøylinje ….
    • En egen fane åpnes, der du kan dra og slippe kontroller inn i eller ut av overflytmenyen og verktøylinjen.
  2. Dra Reparer tekstkoding-knappen inn i verktøylinjen.
  3. Click Ferdig.