Aangepaste voorkeuren synchroniseren

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.
Met Firefox Synchronisatie kunt u de te synchroniseren gegevens kiezen op al uw apparaten. Merk op dat het synchroniseren van voorkeursinstellingen alleen in Firefox Desktop wordt ondersteund. Wij hebben de lijst met voorkeuren die kunnen worden gesynchroniseerd gekozen, zodat de gemiddelde gebruiker die instellingen rechtstreeks vanuit de Firefox Desktop-gebruikersinterface kan synchroniseren. Gevorderde gebruikers die meer controle willen hebben over welke voorkeuren worden gesynchroniseerd zullen echter het meeste hebben aan dit artikel.

Voorkeuren die Firefox zal synchroniseren

Firefox hanteert een acceptatielijst met de voorkeuren die worden gesynchroniseerd. Elke gesynchroniseerde voorkeur staat op deze acceptatielijst. De acceptatielijst zelf is ook als voorkeur opgeslagen, met daarin elke voorkeur startend met services.sync.prefs.sync. (ook wel bekend als een ‘beheervoorkeur’). Deze voorkeuren worden alleen gesynchroniseerd als hun beheervoorkeuren zijn ingesteld op true in de Configuratie-editor voor Firefox (de pagina about:config). De voorkeur browser.urlbar.suggest.history wordt bijvoorbeeld alleen gesynchroniseerd als de beheervoorkeur services.sync.prefs.sync.browser.urlbar.suggest.history is ingesteld op true.

Synchronisatie voor een standaardvoorkeur uitschakelen

Firefox maakt automatisch een acceptatielijst aan, aan de hand waarvan de standaardlijst met te synchroniseren voorkeuren wordt bepaald. Als u een standaardvoorkeur niet wilt synchroniseren, kunt u de beheervoorkeur ervan instellen op false. Als u bijvoorbeeld services.sync.prefs.sync.<een of andere voorkeur> instelt op false, dan wordt de gerelateerde voorkeur niet gesynchroniseerd.

Aangepaste voorkeuren synchroniseren

Om veiligheidsredenen worden alleen voorkeuren die al een lokale beheervoorkeur hebben lokaal toegepast. Als u bijvoorbeeld een nieuwe voorkeur wilt synchroniseren die niet in de standaardlijst staat, dan moet u ervoor zorgen dat de nieuwe beheervoorkeur op elk apparaat is aangemaakt. Firefox Synchronisatie kopieert niet automatisch aangepaste beheervoorkeuren naar nieuwe apparaten.

Dit kan een probleem vormen voor gebruikers die veel aangepaste voorkeuren synchroniseren. Als een nieuw apparaat wordt toegevoegd, dienen zij ervoor te zorgen dat alle aangepaste beheervoorkeuren op het nieuwe apparaat zijn ingesteld voordat die voorkeuren worden gesynchroniseerd.

Om te helpen bij het instellen van nieuwe apparaten, bestaat er een andere voorkeur, services.sync.prefs.dangerously_allow_arbitrary, die dit gedrag aanstuurt. Als u deze voorkeur instelt op true, dan worden alle voorkeuren gesynchroniseerd met het nieuwe apparaat en niet alleen degene met een bestaande beheervoorkeur. Gebruikers met veel aangepaste voorkeuren kunnen daarom de voorkeur services.sync.prefs.dangerously_allow_arbitrary instellen op true, eenmalig de synchronisatie uitvoeren, en daarna deze voorkeur weer instellen op false. Hierdoor worden alle voorkeuren op afstand toegepast.