Adobe Flash instellen op ‘klikken voor afspelen’ in Firefox

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Noot: dit artikel is geschreven voor een eerdere versie van Firefox. Vanaf Firefox versie 55 werkt de Flash-plug-in standaard volgens ‘klikken voor afspelen’. Zie het artikel Waarom moet ik klikken om plug-ins te activeren? voor meer informatie.

Sommige websites gebruiken Adobe Flash om inhoud weer te geven. Aanvallers kunnen echter ook de beveiligingslekken in Flash gebruiken om kwaadwillende software op uw computer uit te voeren en toegang tot uw systeem te verkrijgen.

Eén manier om uzelf te beschermen is door Flash uit te schakelen of te verwijderen, maar als uw vertrouwde websites Flash vereisen, kunt u uw plug-in-instellingen wijzigen zodat Flash alleen wordt uitgevoerd wanneer u klikt om het te activeren.

U kunt Flash als volgt instellen voor uitvoeren op aanvraag:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Zoek naar Shockwave Flash in de lijst. Stel dit in op Vragen om te activeren.
Flash-Ask-to-Activate

De volgende keer dat u een website bezoekt die Flash vereist, klikt u op de vraag ‘Adobe Flash activeren’ om het uitvoeren van de plug-in zo nodig toe te staan*:

activate flash prompt

Als u op de vraag klikt en uitvoeren van de plug-in toestaat, zal de ontbrekende inhoud normaal worden geladen. Als dit niet zo is, vernieuw dan de pagina (klik op de knop Vernieuwen FxReloadButton in de adresbalk) en probeer het opnieuw.

*Voordat u Flash activeert: sta Flash alleen toe voor vertrouwde websites en inhoudsproviders. Vermijd het activeren van Flash voor advertenties of inhoud van derden, of op websites die u niet vertrouwt.