Babylon-työkalupalkin, -aloitussivun ja -hakukoneen poistaminen

Babylon-käännösohjelma lisää työkalupalkin ja muita lisäosia selaimiin. Se muuttaa myös Firefoxin asetuksia, kuten aloitussivun ja hakukoneen. Nämä muutokset tehdään tavalla, jota on vaikeaa havaita ja peruuttaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit poistaa Babylonin ja palauttaa Firefoxin asetukset normaaleiksi.

Huomaa: Tämä artikkeli koskee vain Windowsia ja Mac OS X:ää. Jos haluat lukea ohjeet, valitse yllä olevasta valikosta Windwos tai Mac OS X.
Tärkeää: Tämän artikkelin ohjeet vaativat Firefoxin nollaustoiminnon käyttöä. Toiminto on saatavilla Firefoxin uusimmassa versiossa. Suosittelemme, että lataat ja asennat uusimman Firefoxin osoitteesta mozilla.org/firefox ennen jatkamista (lue artikkelista Firefoxin asentaminen Windowsille ohjeita)(lue artikkelista Firefoxin asentaminen Macille ohjeita).

1. Poista Babylon-ohjelma

1. Napsauta Käynnistä-valikkoa ja valitse Ohjauspaneeli. Ohjauspaneeli-ikkuna avautuu.
    Control Panel - WinXP
  2. Napsauta ohjauspaneelin ikkunassa Lisää tai poista sovellus. Lisää tai poista sovellus -ikkuna avautuu.
  3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Babylon.
  4. Aloittaaksesi ohjelman poistamisen, napsauta Poista-painiketta Babylon-valinnan oikealla puolella.

Remove Babylon - WinXP
  5. Napsauta avautuneessa Babylonin poisto-ohjelmassa Uninstall (Poista) ja seuraa ohjeita.

Uninstall Babylon
  6. Toista nämä vaiheet kaikkien muiden Babylon-ohjelmien kohdalla, joita koneeseesi on saatettu asentaa, kuten Babylon Toolbar, Browser Manager tai Browser Protection.
  1. Napsauta käynnitysvalikkoa ja valitse Ohjauspaneeli. Ohjauspaneeli-ikkuna avautuu.
    Control Panel - Win7
  2. Napsauta ohjauspaneelin ikkunassa Poista asennettu ohjelma -linkkiä Ohjelmat-osion alla.

Uninstall a program - Win7
  3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Babylon.
  4. Aloittaaksesi ohjelman poistamisen, napsauta Poista-painiketta listan ylälaidassa.

Remove Babylon - Win7
  5. Napsauta avautuneessa Babylonin poisto-ohjelmassa Uninstall (Poista) ja seuraa ohjeita.

Uninstall Babylon
  6. Toista nämä vaiheet kaikkien muiden Babylon-ohjelmien kohdalla, joita koneeseesi on saatettu asentaa, kuten Babylon Toolbar, Browser Manager tai Browser Protection.
  1. Valitse Aloitus-näkymässä Työpöytä-kuvake. Työpöytä avautuu.
  2. Siirrä hiiri ruudun oikeaan ylä- tai alakulmaan käyttääksesi oikopolkuja.
  3. Valitse Asetukset-oikopolusta Ohjauspaneeli-valinta. Ohjauspaneeli-ikkuna avautuu.

Control Panel - Win8
  4. Napsauta ohjauspaneelin ikkunassa Poista asennettu ohjelma -linkkiä Ohjelmat-osion alla.

Uninstall a program - Win7
  5. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Babylon.
  6. Aloittaaksesi ohjelman poistamisen, napsauta Poista-painiketta listan ylälaidassa.

Remove Babylon - Win7
  7. Napsauta avautuneessa Babylonin poisto-ohjelmassa Uninstall (Poista) ja seuraa ohjeita.

Uninstall Babylon
  8. Toista nämä vaiheet kaikkien muiden Babylon-ohjelmien kohdalla, joita koneeseesi on saatettu asentaa, kuten Babylon Toolbar, Browser Manager tai Browser Protection.
  1. Napsauta Finder-kuvaketta Dockissa. Kotikansiosi avautuu yleensä Mac-käyttäjätunnuksesi nimellä). Napsauta Ohjelmat-kansiota ikkunan vasemassa reunassa avataksesi sen.
  2. Etsi Babylon Ohjelmat-kansiosta ja raahaa se roskakoriin.
  3. Napsauta ja pidä pohjassa Roskakori-kuvaketta ja valitse avautuneesta valikosta Tyhjennä roskakori poistaaksesi Babylonin.

Ohjelma on nyt poistettu. Jatketaan poistamalla sen asentamat lisäosat ja muuttamalla sen asettamat asetukset ja muut jäljet normaaleiksi.

2. Poista lisäosat ja korjaa aloitussivusi ja hakukoneesi nollaamalla Firefoxin

Firefoxin nollaustoiminto poistaa Babylon-työkalupalkin Firefoxista ja palauttaa ohjelman muuttamat asetukset. Toiminto säilyttää henkilökohtaiset tietosi, mutta muuttaa kaiken muun oletusasetuksiin.

Lue lisää nollaustoiminnosta artikkelista Firefoxin palauttaminen – lisäosat poistetaan ja asetukset palautetaan.

Huomaa: Tässä Firefox-versiossa ei ole nollaustoimintoa. Ellet voi päivittää Firefoxin uusimpaan versioon, lue artikkelista Poista työkalupalkki joka on muuttanut Firefoxin haun tai aloitussivun ohjeita.

1. Jos luet tätä artikkelia Firefoxissa, napsauta tätä Virkistä Firefox-painiketta.
    Jos käytät jotain muuta selainta tai luet sivua mobiililaitteella, tämä ei toimi.
  2. Vahvista palauttaminen napsauttamalla Palauta Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  3. Firefox sulkeutuu ja palautetaan. Kun palautaminen on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia normaalisti, Firefoxin palautuspainike löytyy myös Firefoxin vikasietotilan ikkunasta. Voit tehdä palauttamisen myös käsin luomalla uuden profiilin ja siirtämällä tärkeät tiedot uuteen profiiliin.
Babylon on nyt poistettu täysin Firefoxista. Alla olevilla ohjeilla voit poistaa sen muut jäljet tietokoneestasi.

3. Poista lisäosat muista selaimistasi

Jos käytät myös muita selaimia, saatat haluta poistaa Babyloniin liittyvät lisäosat myös niistä. Seuraavista ulkoisista artikkeleista voit saada ohjeita:

4. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta

Kun olet suorittanut yllä olevat ohjeet, tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Katso artikkelista Kuinka pääsen eroon haittaohjelmista? suositeltuja haittaohjelmien poisto-ohjelmia.