Prestatie-instellingen van Firefox

Firefox gebruikt automatisch instellingen die het beste met uw computer werken. U kunt deze instellingen aanpassen in de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van Firefox:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Ga in het paneel Algemeen omlaag naar de sectie Prestaties.
  3. Haal het vinkje weg naast Aanbevolen prestatie-instellingen gebruiken.

Fx94PerformanceSettings

U kunt dan de volgende instellingen wijzigen:

Hardwareversnelling gebruiken wanneer beschikbaar: hierdoor mag Firefox de grafische processor van uw computer gebruiken als dat mogelijk is in plaats van de hoofdprocessor, voor het weergeven van grafisch intensieve webinhoud, zoals video’s of spellen. Dit maakt bronnen op uw computer vrij, zodat andere toepassingen, zoals Firefox, sneller kunnen worden uitgevoerd. Dit vakje is standaard aangevinkt, maar de functie is niet voor alle grafische processoren beschikbaar. Na het wijzigen van deze instelling moet u Firefox opnieuw starten voordat de wijziging van kracht wordt.

Limiet van inhoudsprocessen: met Multiprocess-Firefox, ook wel electrolysis of e10s genoemd, wordt webinhoud voor alle tabbladen in Firefox apart van het hoofdproces van Firefox uitgevoerd omwille van verbeterde beveiliging en prestaties. Het gebruik van meerdere inhoudsprocessen kan de prestaties verder doen toenemen en de impact van crashes van inhoudsprocessen minimaliseren. U kunt deze instelling wijzigen om de limiet van het aantal inhoudsprocessen te vergroten of te verkleinen.

Fx89PerformanceSettings

U kunt tussen een en acht inhoudsprocessen instellen. De standaard is acht. Een groter aantal inhoudsprocessen kan de prestaties verbeteren als u meer dan een tabblad gebruikt, maar dit gebruikt ook meer geheugen. U kunt het aantal inhoudsprocessen verlagen als het geheugen van uw computer volloopt.

Tip: als de systeeminformatie van uw computerals de informatie over uw Mac meer dan 8 GB aan RAM vermeldt, verwachten wij dat u van een hogere limiet voor de inhoudsprocessen gaat profiteren.