Nytt i Thunderbird 68.0

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Den här artikeln beskriver några av de viktigaste förändringarna som är synliga för användare i Thunderbird version 68.0. Fullständig information om alla förändringar finns i versionsfakta för Thunderbird 68.

Ny programmeny

Thunderbird 68 har en stor uppdatering av programmenyn. Den nya menyn är en panel med ikoner och separatorer som gör det lättare att navigera och minska oredan. Animering när du navigerar genom menyalternativ ger en mer engagerande upplevelse och resulterar i att menyn känns mer dynamisk och modern.

TB_programmeny

Inställningar i en flik

Thunderbirds inställningar har konverterats från ett dialogfönster till sin egen dedikerade flik. Den nya fliken Inställningar ger mer utrymme som möjliggör bättre organiserat innehåll och är mer konsekvent med utseendet och känslan hos resten av Thunderbird. Den nya fliken Inställningar gör det också lättare att utföra flera uppgifter samtidigt utan problemet att förlora var du var i inställningar när du växlar fönster.

TB_installningar

Fullständigt färgstöd

Thunderbird har nu ett fullständigt färgstöd i hela appen. Detta innebär att du kan ändra färgen på texten på din e-post till vilken färg du vill eller ställa in taggar till alla nyanser som ditt hjärta önskar.

TBFullColorSupport

Bättre mörkt tema

Det mörka temat som finns tillgängligt i Thunderbird har förbättrats med ett mörkt meddelandetrådsfönster samt många andra små förbättringar.

TB68DarkTheme

Hantering av bilagor

Det finns nu fler alternativ för att hantera bilagor. Du kan "ta bort" en bilaga för att lagra den i en annan mapp och samtidigt behålla en länk från e-postmeddelandet till den nya platsen. Du kan också öppna mappen som innehåller en fristående fil via alternativet "Öppna objektets mapp".

Thunderbird Detached File Options

Förbättrad Filelink

Filelink-bilagor som redan har laddats upp kan nu länkas om istället för att behöva ladda upp dem igen. Ett konto krävs inte längre för att använda standardleverantören av Filelink - WeTransfer.

Andra Filelink-leverantörer som Box och Dropbox ingår inte som standard, men kan läggas till genom att hämta tilläggen Dropbox och Box.

Andra märkbara förändringar

Det finns många andra mindre förändringar som gör att Thunderbird 68 känns mer polerad och kraftfull inklusive: en uppdaterad Till/Kopia/Dold kopia-väljare i skrivfönstret, filter kan nu ställas in för att köras med jämna mellanrum och flödesartiklar visar nu externa bilagor som länkar.

Det finns många andra uppdateringar i den här utgåvan, du kan se en lista över alla dem i versionsfakta för Thunderbird 68.