Vad är nytt i Thunderbird 52.0

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Den här artikeln beskriver de större förändringarna som är synliga för användare i Thunderbird version 52.0. Fullständig information om alla förändringar kan hittas i versionsfakta för Thunderbird 52.

Jämfört med Thunderbird version 45.0 har färre synliga förändringar i användargränssnittet skett, istället har många äldre buggar och irritationer korrigerats.

Skriva e-post

Den viktigaste ändringarna är hur bilder ingår i ett meddelandefönster. Bilder ingår nu som data URI:er och inte som referenser till delar i andra meddelanden eller operativsystemfiler. Detta ger bättre kompatibilitet med kontorspaket såsom MS Office eller LibreOffice. Det åtgärdar också långvariga problem med att fästa bilder från andra meddelanden. Bilder som är länkade från platser på internet kommer inte längre att hämtas och bifogas automatiskt i meddelandet. Detta kan ändras för varje bild individuellt via dialogrutan Egenskaper för bild eller globalt genom att ställa in inställningen mail.compose.attach_http_images.

Eftersom data URI:er i grunden är binära rådata som visas i användargränssnittet, har nu dessa förkortats i dialogrutorna Egenskaper för bild och Infoga HTML, till exempel:

Image properties TB52

När du klistrar in bilder som refererar till operativsystemfiler i meddelandefönstret kommer bilden nu blockeras och ett meddelande kommer att visas:

Blocked image TB52

Detta är för att skydda användarna från att oavsiktligen avslöja filer.

Huvudmeddelandefönstret - Mappfönster

Mappfönstret finns nu tillgängligt i verktygsfältet mappfönster. Den kommer förkonfigurerad med en mappväljare. Verktygsfältet mappfönster kan aktiveras genom menyn Visa > Verktygsfält.

Switcher TB52

Huvudfönstret - Trådpanel

Kolumnen korrespondenter med nya ikoner är nu standard för alla nya mappar. Det finns ingen påtvingad konvertering. Detta kan stängas av med inställningen mail.threadpane.use_correspondents.

Correspondents TB52

Calendar - Lightning - Händelse i en flik

Händelser kan nu skapas och redigeras i en flik. För att aktivera det här alternativet, välj menyn Redigera händelser och uppgifter i en flik istället för i en dialogruta i menyn VerktygRedigeraThunderbird > AlternativInställningar > Calendar > Fliken Allmänt. Obs: Tillägget Lightning måste vara installerat.

Dela denna artikel: https://mzl.la/2JrB5nR