Nytt i Thunderbird 38.0

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Den här versionen av Thunderbird stöds inte längre. Vänligen uppdatera din version av Thunderbird för att njuta av de senaste funktionerna.

Den här artikeln beskriver de större förändringarna som är synliga för användare i Thunderbird version 38. Fullständig information om alla förändringar kan hittas i versionsfakta för Thunderbird 38.

Chatt stöder Yahoo Messenger

Thunderbird chatt stöder nu Yahoo Messenger.

Filtrering av skickade/arkiverade meddelanden

Du kan nu filtreraskickade och arkiverade meddelanden.

Sök i flera adressböcker

Du kan nu söka i flera adressböcker!

Kolumner i mappfönstret

I mappfönstret (listan med mappar till vänster), kan du nu visa kolumnväljaren för utökade alternativ (Olästa, Totalt och Storlek) utan att använda tillägget Extra Folder Columns, vilket nu är inkompatibel. För att visa kolumnväljaren med den traditionella menyraden, välj Visa > Layout > Kolumner mappfönstret eller klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Alternativ > Layout > Kolumner mappfönstretInställningar > Layout > Kolumner mappfönstret.

Google OAuth2

Thunderbird 38 stöder nu protokollet OAuth 2.0 som nu används av Google för autentisering.

Kalenderintegration

Från och med Thunderbird 38, levereras Thunderbird med kalendertillägget Lightning.

Fixar för att skriva e-post

Vissa egenheter i meddelandefönstret har behandlats: Typsnittet förloras inte längre när man skriver e-post och klickar på andra håll i meddelandet och sedan återvänder till slutet av den rad där texten skrivs. Dessutom förloras inte längre typsnittet när man skriver e-post efter att man har klistrat in en bitmapp från klippbordet. Den inbyggda stavningskontrollen förlorar inte längre röda understrykningar.

Inbyggd stavningskontroll: Nya meddelanden kommer nu alltid att stavningskontrolleras i det valda språket i Verktyg > Alternativ > Skriva > Stavning > Språk och inte som tidigare då senaste språket användes. Dessutom är språket i stavningskontrollen nu alltid synkroniserade mellan ämne och meddelandetexten. Du kan även skriva meddelanden på olika språk samtidigt nu utan att behöva växla ordböcker.

Typsnittshantering på Linux

Linux tillhandahåller systemtypsnitten "sans-serif", "serif" och "monospace". Dessa typsnittsnamn är i konflikt med allmänna CSS typsnittsfamiljenamn. Därför och för kompatibilitet med Thunderbird på andra plattformar, kommer möjligheten att skriva meddelanden med hjälp av dessa tre fonter tas bort från Linux. Användare som hade valt en av dessa typsnitt som sin standardteckensnitt för att skriva e-post måste välja ett annat typsnitt. Istället för "sans-serif", "serif" eller "monospace" bör användare välja "Helvetica, Arial", "Times" eller "Courier" (eller "fast bredd").

De tre ovan nämnda systemtypsnitten för Linux kan fortfarande användas som standardvisningstypsnitt.