Flash-programtillegg - Hold det oppdatert og feilsøking av problemer

Denne artikkelen vedlikeholdes ikke lenger, så innholdet kan være utdatert.

Adobe Flash Player-programtillegget lar deg se videoer og animert innhold i Firefox. Denne artikkelen har informasjon om testing, oppdatering, avinstallering og feilsøking av Adobe Flash.

Merk: Programvareoppdateringene til Firefox oppdaterer ikke installerte programtillegg. Se Adobe Security bulletins and advisories page for mer informasjon om sikkerhets- og stabilitetsproblemer omkring Adobe Flash Player og andre produkter fra Adobe.

Testing av Flash

Gå inn på Adobes testside for å se om Flash er installert og om det fungerer som det skal. Dersom det står at Flash ikke er installert, se denne artikkelen Installer programtillegget Flash for å se videoer, animasjoner og spill eller følg instruksjonene i Oppdatering av Flash nedenfor for å installere Flash.

Oppdatering av Flash

Flash-programtillegget oppdaterer seg automatisk som standard. Hvis Mozillas Kontroll av Programtillegg-side eller Adobes testside sier at Flash er utdatert og du ikke vil vente på den automatiske oppdateringen, kan du oppdatere Flash manuelt ved å laste ned og installere den nyeste versjonen fra Adobe.

For å sjekke om Flash er helt oppdatert, besøk Mozillas Kontroll av Programtillegg-side. Hvis den sier at Flash er utdatert, kan du oppdatere Flash ved å laste ned og installere den nyeste versjonen fra Adobe.

1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
    Merk: Adobe sin nedlastingsside kan ha avkryssingsbokser for valgfri programvare (som for eksempel Google Chrome eller McAfee Security Scan) som er påslått som standard. Dersom du ikke fjerner avkryssingen før du starter nedlastingen, vil disse programmene installeres på datamaskinen når du åpner Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Når nedlastingen er ferdig, lukk Firefox.

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

3. Åpne Flash-installasjonsfilen du lastet ned, og følg instruksjonene.
Merk: Dersom du har problemer med Flash-innstallereren fra Adobes nedlastingsside, kan du bruke denne installereingslenken for å laste ned installereren direkte.
  1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

3. Åpne filen du lastet ned (f.eks. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. I Finder, åpne Install Adobe Flash Player.app for å kjøre installasjonsprogrammet, og følg instruksjonene i installasjonsprogrammet.
  1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player.
  2. Når du får spørsmålet, lagre filen (f.eks. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

4. Åpne et Terminal-vindu (i Gnome, trykk på Programmer-menyen, velg Tilbehør og deretter velg Terminal.)
  5. I Terminal-vinduet, gå til mappen der du lagret filen som du lastet ned (f.eks. cd /home/user/Downloads).
  6. Pakk ut libflashplayer.so fra filen du lastet ned med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Som super-brukeren, kopier den utpakkede filen, libflashplayer.so, til Firefox sin installasjonsmappes plugins-undermappe. For eksempel, hvis Firefox er installert på /usr/lib/mozilla, bruk kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og deretter skriv inn superbruker-passordet når du får spørsmål om det.

Avinstallering av Flash

Instruksjoner for å avinstallere Flash kan du finne på Adobes hjelpeside, Avinstaller Flash Player - WindowsAvinstaller Flash Player - Mac OS.

Merk: Når du bruker avinstalleringsprogrammet til Adobe vil Flash bli fjernet fra alle nettlesere der Flash ikke er innebygd, inkludert Internet Explorer. Du vil bli bedt om å installere Flash når du besøker et nettsted som krever det, slik som Adobes testside.

Feilsøking

Flash-programtillegget fungerer ikke

Dersom Adobes testside sier at Flash ikke fungerer, selv om du har installert nyeste versjon, kan det være skrudd av. For å være sikker på at Flash er skrudd på,

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.

Hvis Flash er skrudd av, trykk på Slå på-knappen.

Hvis Flash er skrudd av, klikk på Alltid aktiver i rullegardinmenyen.

Flash fungerer i Chrome eller Internet Explorer, men ikke i Firefox

Det finnes tre typer Flash-spillere: En ActiveX versjon for Internet Explorer, en Chrome versjon innebygd i nettleseren og en programtillegg-versjon til Firefox og noen andre nettlesere. Hvis du vil at Flash skal fungere i Firefox, må du installere programtillegget. Instruksjoner for dette finner du ovenfor.

"Aktiver Adobe Flash" ledetekster

Hvis du ser "Aktiver Adobe Flash" ledetekster i stedet for Flash-innhold, har du enten satt Flash-programtillegget til "Spør for å aktivere" på siden over programtillegg eller så har Firefox hindret en utrygg versjon av Flash fra å kjøre automatisk. Klikk på "Aktiver Adobe Flash"-meldingen for å tillate at Flash-innholdet lastes inn (dersom det ikke skjer noe, last inn siden på nytt). For mer informasjon, se artiklene Set Adobe Flash to "click to play" on Firefox og Hvorfor må jeg trykke for å aktivere programtillegg.

Adobe Flash-programtillegget har krasjet

Hvis du ser denne meldingen i stedet for Flash-innhold, se Adobe Flash-programtillegget har krasjet - Forhindre at det skjer igjen.

Advarsel for programtillegg som ikke svarer

Firefox viser en advarsel hvis Flash bruker lenger tid enn forventet:

warning-unresponsive-plugin

Se artikkelen Warning Unresponsive plugin - What it means and how to fix it for løsninger.

Kan ikke se Flash-videoer i fullskjerm

Se Flash videos won't play full screen.

Firefox stopper når Flash-videoer spilles

Hvis Firefox ikke svarer eller Flash slutter å fungere når du spiller Flash-videoer eller spill, prøv disse løsningene:

• Pause eller stop Flash i andre faner. Det er mulig du må lukke fanene.
  • Oppdater Flash. Se Oppdatering av Flash-seksjonen ovenfor.
  • Deaktiver maskinvareakselerasjon i Flash med disse trinnene:
    1. Gå til denne Adobe Flash Player hjelpesiden.
    2. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker på Flash Player logo på siden, trykk så Innstillinger i hjelpemenyen. Skjermen for Adobe Flash Player innstillinger vil åpnes.
    3. Trykk på ikonet nederst til venstre i innstillingsvinduet til Adobe Flash PLayer for å åpne Display-panelet.
    4. Fjern haken fra Enable hardware acceleration.

Bildet "fpSettings1.PNG" finnes ikke.
    5. Trykk Close for å lukke innstillingsvinduet til Adobe Flash Player.
    6. Restart Firefox.
  • Oppdater grafikkdriverne dine. Se Oppdater grafikkdriverne dine til å bruke maskinvareakselerasjon og WebGL for detaljer.
  • Skru av Flash beskyttet modus ved å følge disse trinnene.
    Advarsel: Beskyttet modus er en Adobe Flash sikkerhetsfunksjon som er skrudd på som standard. Deaktivering av denne fjerner en sikkerhethetsbeskyttelse.
  1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. Søk etter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen over preferanser.
  3. Dobbeltklikk på preferansen for på endre verdien fra false til true. (Dersom verdien allerede er satt til true betyr det at Flash beskyttet modus er deaktivert.)
  4. Lukk Firefox.

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på nytt.
  • Skru av Flash beskyttet modus ved å følge disse trinnene.
    Advarsel: Beskyttet modus er en Adobe Flash sikkerhetsfunksjon som er skrudd på som standard. Deaktivering av denne fjerner en sikkerhethetsbeskyttelse.
  1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. Søk etter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen over preferanser.
  3. Dobbeltklikk på preferansen for på endre verdien fra false til true. (Dersom verdien allerede er satt til true betyr det at Flash beskyttet modus er deaktivert.)
  4. Lukk Firefox.

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på nytt.
  • Skru av Flash beskyttet modus ved å følge disse trinnene.
    Advarsel: Beskyttet modus er en Adobe Flash sikkerhetsfunksjon som er skrudd på som standard. Deaktivering av denne fjerner en sikkerhethetsbeskyttelse.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.
  2. Finn Shockwave Flash i listen over programtillegg og trykk på knappen Innstillinger.
  3. Fjern hakemerket fra Aktiver Adobe Flash beskyttet modus.
    Fx38-UI-AdobeFlash-protected-mode
  4. Lukk Firefox.

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på nytt.

Andre Flash-problemer og løsninger

Basert på informasjon fra Flash (mozillaZine KB)