Adobe Flash-programtillegget har krasjet - Forhindre at det skjer igjen

Meldingen "Programtillegget Adobe Flash krasjet" vises når Flash-programtillegget uventet slutter å virke. Å oppdatere siden vil ofte få videoen, spillet eller animasjonen til å spille av igjen.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Dersom Flash fortsetter å krasje, kan oppdatering til den nyeste versjonen av Flash løse problemet. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør det, og viser andre mulige løsninger.

Oppdatere Flash

Den nyeste versjonen av Flash-programtillegget bør fungere bedre og krasje sjeldnere. For å kontrollere om Flash er utdatert, besøk Mozillas Programtillegg-kontroll. Dersom den sier at Flash må oppdateres, installer den nyeste versjonen ved å følge stegene nedenfor.

1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
    Merk: Adobe sin nedlastingsside kan ha avkryssingsbokser for valgfri programvare (som for eksempel Google Chrome eller McAfee Security Scan) som er påslått som standard. Dersom du ikke fjerner avkryssingen før du starter nedlastingen, vil disse programmene installeres på datamaskinen når du åpner Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Når nedlastingen er ferdig, lukk Firefox.

Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

3. Åpne Flash-installasjonsfilen du lastet ned, og følg instruksjonene.
Merk: Dersom du har problemer med Flash-innstallereren fra Adobes nedlastingsside, kan du bruke denne installereingslenken for å laste ned installereren direkte.
  1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

3. Åpne filen du lastet ned (f.eks. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. I Finder, åpne Install Adobe Flash Player.app for å kjøre installasjonsprogrammet, og følg instruksjonene i installasjonsprogrammet.
  1. Gå til Adobes nedlastingsside for Flash Player.
  2. Når du får spørsmålet, lagre filen (f.eks. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

4. Åpne et Terminal-vindu (i Gnome, trykk på Programmer-menyen, velg Tilbehør og deretter velg Terminal.)
  5. I Terminal-vinduet, gå til mappen der du lagret filen som du lastet ned (f.eks. cd /home/user/Downloads).
  6. Pakk ut libflashplayer.so fra filen du lastet ned med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Som super-brukeren, kopier den utpakkede filen, libflashplayer.so, til Firefox sin installasjonsmappes plugins-undermappe. For eksempel, hvis Firefox er installert på /usr/lib/mozilla, bruk kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og deretter skriv inn superbruker-passordet når du får spørsmål om det.

Deaktiver maskinvareakselerasjon i Flash

Mange problemer med Flash kan løses ved å deaktivere maskinvareakselerasjon i Flash-innstillingene dine (Adobes Flash Player Hjelp - Vis innstillinger-side har detaljer). For å deaktivere maskinvareakselerasjon i Flash:

1. Gå til denne Adobe Flash Player hjelpesiden.
  2. Høyre trykkHold nede Ctrl tasten mens du trykker på Flash Player logo på siden, trykk så Instillinger i hjelpemenyen. Skjermen for Adobe Flash Player instillings vil åpnes.
  3. Trykk på ikonet nederst til venstre i instillingsvinduet til Adobe Flash PLayer for å åpne Display panelet.
  4. Fjern haken fra Enable hardware acceleration.

5. Trykk Close for å lukke instillingsvinduet til Adobe Flash Player.
  6. Restart Firefox.

Deaktiver Flash beskyttet modus

• Deaktiver Flash beskyttet modus med disse trinnene.
    Merk: Mozilla kan deaktivere Flash beskyttet modus som standard i en fremtidig utgave av Firefox og erstatte den med sin egen sandkasse. Se dette blogginnlegget for detaljer.
  1. I adresselinjen, skriv inn about:config og trykk EnterReturn.

• Advarselen "Dette kan bryte garantien!" vises. Trykk Jeg skal være forsiktig, jeg lover! for å fortsette til about:config-siden.
  2. Søk etter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen over avanserte innstillinger.
  3. Dobbeltklikk på innstillingen for å endre verdien fra false til true. (Dersom innstillingen allerede er true betyr det at Flash beskyttet modus er deaktivert.)
  4. Lukk Firefox.

Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

5. Start Firefox på nytt.
  • Deaktiver Flash beskyttet modus.

Se Adobes instruksjoner under tittelen "Last Resort": Adobe Forum: Hvordan feilsøker jeg Flash beskyttet modus for Firefox?

• Deaktiver Flash beskyttet modus med disse trinnene.
    Merk:Mozilla kan deaktivere Flash beskyttet modus som standard i en fremtidig utgave av Firefox og erstatte den med sin egen sandkasse. Se dette blogginnlegget for detaljer.
  1. I adresselinjen, skriv inn about:config og trykk EnterReturn.

• Advarselen "Dette kan bryte garantien!" vises. Trykk Jeg skal være forsiktig, jeg lover! for å fortsette til about:config-siden.
  2. Søk etter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen over avanserte innstillinger.
  3. Dobbeltklikk på innstillingen for å endre verdien fra false til true. (Dersom innstillingen allerede er true betyr det at Flash beskyttet modus er deaktivert.)
  4. Lukk Firefox.

Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

5. Start Firefox på nytt.

Andre løsninger

Share this article: http://mzl.la/14Ad7Md