Adobe Flash-programtillegget har krasjet - Forhindre at det skjer igjen

Meldingen "Programtillegget Adobe Flash krasjet" vises når Flash-programtillegget uventet slutter å virke. Å oppdatere siden vil ofte få videoen, spillet eller animasjonen til å spille av igjen.

Dersom Flash fortsetter å krasje, kan oppdatering til den nyeste versjonen av Flash løse problemet. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør det.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Oppdatere Flash

Den nyeste versjonen av Flash-programtillegget bør oppføre seg bedre og krasje sjeldnere. For å kontrollere om Flash er utdatert, besøk Mozillas Programtillegg-kontroll. Dersom den sier at Flash må oppdateres, installer den nyeste versjonen ved å følge stegene nedenfor.

1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
    Merk: Adobe sin nedlastingsside kan ha avkryssingsbokser for valgfri programvare (som for eksempel Google Chrome eller McAfee Security Scan) som er påslått som standard. Dersom du ikke fjerner avkryssingen før du starter nedlastingen, vil disse programmene installeres på datamaskinen når du åpner Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Når nedlastingen er ferdig, lukk Firefox. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  3. Åpne Flash-installasjonsfilen du lastet ned, og følg instruksjonene.
Merk: Dersom du har problemer med Flash-installasjonsprogrammet fra Adobes nedlastingsside, kan du laste ned full Flash Player installer direkte fra Adobe.com.
  1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  3. Åpne filen du lastet ned (f.eks. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. I Finder, åpne Install Adobe Flash Player.app for å kjøre installasjonsprogrammet, og følg instruksjonene i installasjonsprogrammet.
  1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com.
  2. Når du får spørsmålet, lagre filen (f.eks. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  4. Åpne et Terminal-vindu (i Gnome, trykk på Programmer-menyen, velg Tilbehør og deretter velg Terminal.)
  5. I Terminal-vinduet, gå til mappen der du lagret filen som du lastet ned (f.eks. cd /home/user/Downloads).
  6. Pakk ut libflashplayer.so fra filen du lastet ned med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Som super-brukeren, kopier den utpakkede filen, libflashplayer.so, til Firefox sin installasjonsmappes plugins-undermappe. For eksempel, hvis Firefox er installert på /usr/lib/mozilla, bruk kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og deretter skriv inn superbruker-passordet når du får spørsmål om det.

For mer info, les Flash Plugin - Keep it up to date and troubleshoot problems.

Del denne artikkelen: http://mzl.la/LIoF7y