Hur man bifogar en fil

Bilagor är filer som skickas tillsammans med ett e-postmeddelande. Nästan alla typer av filer kan skickas via e-post, inklusive videor, musik, bilder och dokument. Men vissa begränsningar görs på bifogade filer, till exempel filstorlek och tillåtna filändelser.

Hur man bifogar filer i ett dokument

1. Skapa ett nytt meddelande.
  2. Klicka på Bifoga.

Bifoga fil

3. Bläddra till platsen för den fil du vill bifoga.

Bläddra filer

4. Välj önskad fil och klicka Öppna.
  5. Upprepa tills alla önskade filer har lagts till.

Alternativt kan du dra och släppa filer från skrivbordet, filhanteraren och diverse andra program till det övre högra hörnet i ett meddelande.

Filbegränsningar

De flesta e-postleverantörer (inklusive Hotmail, Gmail och Yahoo) begränsar typ och storlek på bifogade filer. Filtypsbegränsningar förhindrar skadligt innehåll från att skickas vidare. Storleksbegränsningar hindrar mycket stora bilagor från att skickas, som skulle binda upp e-postservrar och klientapplikationer.

Filstorleksbegränsningar bland vanliga e-postleverantörer:

• Hotmail: 25 MB
  • Gmail: 25 MB
  • Yahoo: 25 MB
Om du vill skicka en stor bilaga, läs artikeln Hur kan jag skicka en stor bilaga?

Vanligen begränsade filtyper:

• "ade", "adp", "bat", "chm", "cmd", "com", "cpl", "exe", "hta", "ins", "isp", "jse", "lib", "mde", "msc", "msp", "mst", "pif", "scr", "sct", "shb", "sys", "vb", "vbe", "vbs", "vxd", "wsc", "wsf", "wsh"

Ta emot bilagor

Indikatorn för bifogade filer är ett gem. Det kommer att visas bredvid ett meddelande som har skickats eller mottagits, som har en bifogad fil.

Inkorgen bifogad fil

Visa bilagor:

1. Öppna meddelande innehållande bilagor.
  2. En sammanfattning av bilagorna visas längst ned i meddelandet.
  3. Använd Spara knappen för att spara den bifogade filen.
  4. Den utökade menyn innehåller följande alternativ:
    • Öppna - Öppnar filen med förvalt program associerat med filtypen.
    • Spara som... - Sparar filen på en plats som du väljer.
    • Avskilj - Sparar filen på en plats som du väljer innan du uppmanas att avskilja filen från e-posten.
    • Ta bort - Uppmanar dig att ta bort den bifogade filen i e-posten.

Spara bifogad fil

För att manipulera alla bilagor i ett meddelande, gå till Meddelande | Bilagor och välj något av följande alternativ:

• Öppna alla...
  • Spara alla...
  • Avskilj alla...
  • Ta bort alla...

Se även