Google Hangouts werkt tijdelijk niet in Firefox

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Om prestaties te verbeteren en de nadruk te leggen op webtechnologieën die webstandaarden gebruiken, heeft Firefox vanaf versie 52 de ondersteuning voor NPAPI-plug-ins behalve Flash stopgezet (zie dit artikel voor details).

Als u Google Hangouts gebruikt, zult u problemen met audio- en videogesprekken ondervinden, maar chat werkt nog wel. Zolang Google bezig is met de ontwikkeling van een manier om Hangouts zonder plug-ins te laten werken, is dit is een tijdelijk probleem. Zie de officiële Google-berichtgeving over dit probleem.

Ondertussen kunt u, totdat Google een oplossing uitbrengt, de Extended Support Release (ESR)-versie van Firefox 52 downloaden en installeren. Belangrijk: kies de Windows (32-bits) download.

Standaard zal Firefox 52 ESR hetzelfde gebruikersprofiel als andere versies van Firefox gebruiken. Het installeren van Firefox 52 ESR na het gebruik van Firefox versie 55 of hoger kan diverse problemen veroorzaken, zoals verlies van navigatiegeschiedenis, foutmeldingen, niet goed werken van onderdelen van Firefox, en problemen met bepaalde websites. U dient ofwel een nieuw profiel te maken voor het gebruik met Firefox 52 ESR, of anders Firefox op te frissen na het installeren van Firefox 52 ESR.