Lijst van Firefox-subverwerkers

Privacy and Security Privacy and Security Last updated: 12/17/2021
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Mozilla gebruikt vertrouwde subverwerkers om te helpen u de Firefox-desktopbrowser en aanverwante services (zoals Firefox-accounts) te leveren. Dit is de huidige lijst met subverwerkers die automatisch de onderstaande persoonlijke gegevens ontvangen voor de algemene uitgaveversies van deze producten en services. Deze lijst kan periodiek worden bijgewerkt.

Als u Firefox op mobiel gebruikt, lees dan dit artikel.
Cloud Computing & CDN-services
Subverwerker Hoe deze wordt gebruikt Welke gegevens worden gedeeld
Akamai Content Delivery Network (CDN).

Mozilla gebruikt Akamai om pagina’s en andere webinhoud te leveren.
IP-adres

URL-aanvragen
Amazon Web Services (AWS) Dochteronderneming van Amazon.com die een cloud computing platform levert.

Mozilla gebruikt Amazon voor:

• Linux-hosting
  • Windows-hosting
  • E-mailservices
  • Content Delivery Network (CDN)
IP-adres

URL-aanvragen

E-mailadres
Google Cloud Platform (GCP) Cloud computing platform.

Mozilla gebruikt Google voor:

• Linux-hosting
  • Windows-hosting
IP-adres

URL-aanvragen
Databricks Analytische service.

Mozilla gebruikt Databricks om technische en interactiegegevens die vanuit Firefox worden ontvangen (ook wel bekend als “telemetrie”) te analyseren.
IP-adres

Communicatieservices
Subverwerker Hoe deze wordt gebruikt Welke gegevens worden gedeeld
SocketLabs E-mailservice.

Mozilla gebruikt SocketLabs om marketing- en transactieberichten te versturen.
E-mailadres
SalesForce E-mailservice.

Mozilla gebruikt SalesForce om nieuwsbrieven, marketing- en transactieberichten te versturen.
E-mailadres

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo