Förbättrat spårskydd i Firefox Preview

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Förbättrat spårningsskydd skyddar dig från annons- och analystrackers samt cryptomining- och fingerprinting-trackers. Firefox Preview låter dig ändra din skyddsnivå från Standard till Strikt.

När det förbättrade spårningsskyddet är aktivt visas en sköldikon i adressfältet. Färgen kommer att indikera om en webbplats har aktiva trackers eller inte:

• Blå sköld: webbplatsen har trackers som blockeras.

Blue Shield

• Svart sköld: skyddet är på men det finns inga trackers på webbplatsen.

Black Shield

• Överstrykt sköld: skyddet är inaktiverat för en specifik webbplats.

Cross-out Shield

• Ingen sköld: skyddet är avstängt på alla webbplatser.

No Shield

Se vad som blockeras

När skölden ändrar färger blockeras trackers. Klicka på skölden och tryck sedan på varje kategori av trackers för att se exakt vad som blockeras. Shield Changes Colors

Hantera skydd på alla webbplatser

Förbättrat spårningsskydd är som standard aktiverat, men du kan stänga av det eller ändra din skyddsnivå:

1. Tryck på menyknappen. Settings icon in address bar in android

2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Förbättrat spårningsskydd.
  4. Tryck på reglaget för att slå på eller stänga av det.
  5. Om du slår på det väljer du vilken skyddsnivå du vill ha.
    • Standard: Skyddar dig från sociala spårare, globala spårningskakor och kryptogrävare.
    • Strikt: Blockerar spårningsinnehåll (videor, annonser och annat innehåll som innehåller spårningskod) förutom trackers som är blockerade i standardinställningen. Inställningen Strikt kan blockera vissa webbplatsfunktioner.
    • Anpassad: Blockerar spårningsinnehåll (videor, annonser och annat innehåll som innehåller spårningskod) men du kan välja vilka spårare och skript som ska blockeras (kakor, spårningsinnehåll, kryptogrävare och fingeravtrycksspårare).

Hantera skydd på enskilda webbplatser

Stäng av eller på förbättrat spårningsskydd för en specifik webbplats. Om du stänger av den för en specifik webbplats kommer den webbplatsen att läggas till i listan "Undantag".

För att stänga av eller på förbättrat spårningsskydd för en specifik webbplats:

1. Tryck på skölden på den webbplats du vill hantera..
  2. Tryck på reglaget Förbättrat spårningsskydd för att slå på eller stänga av det.
  • Om du har stängt av Förbättrat spårningsskydd läggs webbplatsen till i listan "Undantag" och det kommer att vara avstängt när du besöker den webbplatsen igen.
  • Om du aktiverar Förbättrat spårningsskydd gäller den skyddsnivå (standard eller strikt) som du har valt som standard för den enskilda webbplatsen.

Hantera dina webbplatsundantag

1. Tryck på menyknappen. Settings icon in address bar in android

2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Förbättrat spårningsskydd.
  4. Tryck på Undantag.