Beleid in Firefox voor Ondernemingen afdwingen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel is bedoeld voor IT-beheerders die Firefox op de computers in hun organisatie willen instellen.

U kunt Firefox configureren door een bestand policies.json te gebruiken of door Groepsbeleid te gebruiken.

Groepsbeleidsobjecten (Windows)

Groepsbeleidsobjecten beiden een sterke regulering van beleidsinstellingen en worden aanbevolen voor instellingen in uw omgeving die niet optioneel zijn en niet door gebruikers mogen worden gewijzigd. Lees voor meer informatie het artikel Firefox aanpassen via Groepsbeleid.

policies.json (Mac, Linux en Windows)

Hiermee kunt u beleid instellen, maar op zo’n manier dat ze kunnen worden overschreven door gebruikers. U kunt instellingen met policies.json afdwingen door schrijftoegang uit te schakelen, of via een configuratiebeheeroplossing, maar Groepsbeleid is de ideale manier om opvolging te garanderen. Zie voor meer informatie het artikel Firefox aanpassen via policies.json.