Firefox implementeren met extensies

In een bedrijfsomgeving kan het nodig zijn om Firefox te implementeren met een aantal vooraf gedefinieerde extensies. Dit kan eenvoudig worden bewerkstelligd in de Firefox ESR-build vanuit de installatiemap van Firefox. Deze stappen werken ook als u het Windows-installatieprogramma aanpast.

Stap 1: mappen aanmaken

In de installatiemap van Firefox ESR dient u enkele vereiste mappen aan te maken. Maak eerst een map aan met de naam distribution. Maak binnen die map nog een map aan met de naam extensions.

Stap 2: extensies toevoegen

Nu dienen we onze extensies in de map extensions die we hierboven hebben gemaakt toe te voegen. Hiervoor dient u de add-on-ID te weten voor elke extensie die u aan deze map wilt toevoegen.

Om de extensies aan deze map toe te voegen, dient u het XPI-bestand van de extensie bij te voegen. Dit dient te worden hernoemd naar de add-on-ID, waarbij u erop let dat de bestandsextensie .xpi wordt behouden.

Als alternatief kunt u ook een andere map in de map extensions aanmaken met de naam van de add-on-ID. Daarna kunt u de extensie in deze map uitpakken (unzippen).

De add-ons zullen automatisch naar elk nieuw profiel en telkens wanneer Firefox wordt bijgewerkt worden geïnstalleerd. De gebruiker kan de extensies nog steeds uitschakelen of verwijderen, tenzij er een beleidsregel bestaat die voorkomt dat men dit kan doen. Bekijk Firefox aanpassen via policies.json of Firefox aanpassen via Groepsbeleid voor meer details.