Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 187249
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Fjernet dobbelt-tekst + tilføjet lidt
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: Joergen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Firefox indeholder som standard en mængde tilgængelige søgetjenester. Mange websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til Firefox. På den måde kan du søge på det specifikke websted direkte fra adressefeltet eller søgefeltet i din Firefox. Denne artikel forklarer, hvordan du kan tilføje eller fjerne søgetjenester i Firefox.

Tilføj en søgetjeneste fra søgefeltet

Firefox tilbyder et valgfrit søgefelt. Læs artiklen Tilføj søgefeltet til værktøjslinjen i Firefox, hvis du vil føje søgefeltet til Firefox.

1. Besøg et websted, der tilbyder en søgetjeneste. (Vi vil her bruge youtube.com som et eksempel.)
  2. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet addsearch 40, og klik så på Tilføj "YouTube".
    Fx57AddYouTubeSearch

Søgetjenesten vil herefter blive vist blandt dine indbyggede søgemuligheder.

Bemærk: Hvis du har fjernet en af de indbyggede standard-søgetjenester i Firefox, som fx Google, kan du ikke føje søgetjenesten til Firefox igen ved at besøge webstedet. Du skal gendanne standard-søgetjenesterne. Læs afsnittene Fjern søgetjenester og Tilføj en fjernet søgetjeneste igen nedenunder.

Tilføj en søgetjeneste fra adressefeltet

Når du besøger et websted, der tilbyder en søgetjeneste, kan du tilføje den fra menuen Sidehandlinger i adressefeltet.

1. Klik på knappen Sidehandlinger (3 prikker) i adressefeltet.
    Fx63PageActions-AddSearch
  2. Vælg Tilføj søgetjeneste fra menuen.

Vis søgetjeneste i adressefeltet

Klik på knappen Sidehandlinger. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på menupunktet Tilføj søgetjeneste, som indikerer, at der er en søgetjeneste tilgængelig (som vist ovenover for YouTube), og vælg så Føj til adressefeltet . Et søgetjeneste-ikon bliver føjet til adressefeltet. Når du besøger et andet websted, der tilbyder en søgetjeneste (som fx www.yahoo.com) vises et ikon for det websted i adressefeltet.

Fx63AddressBar-YahooSearchIcon

Du kan klikke på webstedets ikon i adressefeltet for at tilføje søgetjenesten til Firefox.

Søgetjeneste-tilføjelser

Mange udgivere tilbyder også tilføjelser, der lader dig tilføje endnu flere søgetjenester. Sådan tilføjer du yderligere søgetjenester til Firefox:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på linket Find flere søgetjenester nederst i fanebladet.
  3. Vælg den søgetjeneste-tilføjelse, du vil installere, og klik på knappen Føj til Firefox.

Skjul søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne alternative søgetjenester, du ikke ønsker at bruge i søgefeltet.

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Fjern fluebenet ud for de søgetjenester, du ikke ønsker, i afsnittet Lyn-søgetjenester.
    Fx57SearchEngineList

Fjern søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne en søgetjeneste:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på den søgetjeneste, du ikke ønsker i afsnittet Lyn-søgetjenester.
    Fx57RemoveSearchEngine
  3. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra listen.
Bemærk: Hvis en søgetjeneste dukker op igen efter du har genstartet Firefox, kan der være tale om en Firefox-udvidelse. Sådanne udvidelser kan fjernes via fanebladet Tilføjelser (læs artiklen Disable or remove add-ons for detaljer).

Tilføj en fjernet søgetjeneste igen

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, kan du installere den igen, enten fra adressefeltet eller ved at geninstallere søgetjeneste-tilføjelsen (se ovenfor).

Hvis du fjerner nogle af de standard-søgetjenester, der er indbygget i Firefox, skal du i stedet åbne Firefox IndstillingerIndstillingerIndstillinger , klikke på Søgning, og så klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester i afsnittet Lyn-søgetjenester for at få dem tilbage. Bemærk, dette vil ikke berøre de søgetjenester, du selv har installeret.